Çokollatë e bën hipertensionit dhe atherosclerosisSiç është paraqitur kohët e fundit i kryer në studimin e Klinikës Mayo, çokollatë e errët është si antioksidant natyror si çaj, verë e kuqe, disa fruta dhe perime, për shkak të saj përmban substanca - flavonoids. Këto substanca kanë një efekt pozitiv në sistemin kardiovaskular. 6 gram çokollatë e errët në ditë mund të reduktojnë presionin e gjakut (të dyja systolic dhe diastolic).

Përveç kësaj, studimet e fundit kanë treguar se çokollata e zezë mund të ulur nivelet e kolesterolit dhe numrin e densitet të ulët lipoprotein që rrisin rrezikun e arteriosklerozës. Gjithashtu substancat e përfshira në çokollatë e errët mund të mbrojë enët e gjakut nga dëmtimi.

Kjo është përmbajtja e rëndësishme në kakao dhe çokollatë.

Çokollatë me qumësht përmban vetëm 15-25% kakao, ndërsa çokollata e zezë mund të përmbajë një maksimum prej 80% kakao. Dr. Robert Scheler, i cili kreu kërkime për këtë qëllim rekomandon se çokollatë që përmban të paktën 60% kakao.

Megjithatë, ne nuk duhet të harrojmë se çokollata përmban një sasi të madhe të kalorive dhe yndyra, kështu që nuk abuzojnë atë.

Lajme përgatitur në faqen www.mednews.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Atherosclerosis
  • Hipertensionit