Mënyrat për zbulimin e hershëm të kancerit ovarian


 • Mënyrat për zbulimin e hershëm të kancerit ovarian
 • Ultratinguj scan
 • Kontrolli për kancerin ovarian


 • Mënyrat për zbulimin e hershëm të kancerit ovarian  25% të rasteve të kancerit ovarian janë diagnostikuar në fazat e hershme. Diagnoza e hershme rrit gjasat e trajtimit të suksesshëm të këtij tumori. Nëse diagnoza e hershme 90% e pacientëve jetojnë më shumë se 5 vjet.


  Mënyrat për zbulimin e hershëm të kancerit ovarian. Me ekzaminimin e rregullt legenit mjeku mund të përcaktojë madhësinë, formën dhe cilësi e vezore dhe mitër. Megjithatë, edhe mjeku më me përvojë nuk mund të zbulojë tumore të vogla.


  Ekzaminimi fizik i zgavrën e barkut lejon mjeku për të përcaktuar praninë prekje e lëngjeve në të dhe nganjëherë tumoreve.

  Duke përdorur provimin vnutrivahinalnoy ajo mund gjithashtu të hetuar nga ënjtje brenda pelvisit ose vezoreve. Megjithatë, që nga shumë gratë që janë të dy në para dhe postmenopausal, me cysts ovarian beninje, të cilat mund të jenë mjaft të mëdha, çdo ënjtje duhet të hetohet më tej për të përcaktuar nëse kjo është e mirë apo i keq.
  Ultratinguj scan  Studimi i ardhshëm ka të ngjarë të ultratingull ose CT scan ndërmarrë me qëllim të zbulimit rritje të mundshme ose ndonjë anomalitë e vezoreve.


  Duke lyerjen zbulimin vaginë mundshme e hershëm të kancerit të qafës së mitrës, por kjo metodë nuk mund të zbulojë shumicën e rasteve të kancerit ovarian në një fazë të hershme.


  Vetëm në fazat e mëvonshme të kësaj teknike mund të zbulojë kancerin ovarian.


  Nëse do të kishte simptomat, kontaktoni mjekun tuaj.

  Simptomat e hershme të Ovarian Cancer pasigurt. Ata mund ta bëjnë këtë duke rritur madhësinë e barkut nga prania e një tumori ose derisa arritni fluide, gjakderdhje të pazakontë nga vaginës, ndjenja e presionit në legen, mbrapa dhimbje apo dhimbje të barkut. Shumica nga këto simptoma mund të jenë të lidhura me të tjera, kushte më pak të rënda.


  Nëse supozohet se ka simptomat e rezultateve të kancerit ovarian, nga atëherë, tumor ka lëvizur përtej trupit. Përveç kësaj, disa lloje të kancerit ovarian përhap shpejt në organet e afërta.

  Kur ju keni simptomat e kancerit ovarian konsultohuni menjëherë me mjekun.
  Kontrolli për kancerin ovarian  Kjo metodë përdoret për të zbuluar sëmundje në njerëzit që kanë asnjë simptom. Gratë në rrezik të lartë të kancerit ovarian epiteliale, të tilla si të paturit e rasteve të kancerit ovarian në familje, ju duhet të shqyrtimit nga vagina me ultratinguj. Megjithatë, kjo metodë nuk mund të dallojë dashamirës nga tumoret malinje.


  Për një test të gjakut për proteina AK-125 (OC-125), mund të dyshohet kancerit ovarian. Megjithatë, ajo mund të vërehet nivele të rritur të proteinave në sëmundjet jo-neoplastike dhe kancerit ovarian ulët.

  Në prani të niveleve të larta të proteinave CA-125 të nevojshme për të kryer teste shtesë, të tilla si x-ray studimit të lëngshme ose bark.


  Të dhënat paraprake treguan se shqyrtimit ndër gratë me rrezik mesatar nuk do të zvogëlojë vdekjet nga kanceri ovarian. Sepse studim me ultratinguj të vaginës dhe AK-125 nuk është i rekomanduar në gratë me të njohura pa faktorët kryesorë të rrezikut.


  Nuk ka metoda për shfaqjen kundër embrion dhe stromal tumoreve ovarian. Disa tumore embrion fshehtë në shënuesve proteinave të gjakut (Gonadotropin chorionic njerëzor dhe fetoprotein alfa). Pas trajtimin e kancerit duke përdorur kirurgji ose kimioterapi përcaktimin e nivelit të këtyre shënuesve proteinave mund të ndihmojë në diagnozën e rikthim.