Keratoma lëkurore bri, xanthelasmaXanthelasma

xanthelasma - (xanthoma avioni) - formacioni ngadalshëm rritje beninje në formën e verdhë sheshta, e ngritura pak, pllakëzave përcaktuar qartë me një sipërfaqe të butë ose më rrudhur, zakonisht vendosen simetrikisht në lëkurë në këndin e brendshme të qepallë sipërme dhe në prani dhe në mukozës orale zgavër.

Duket kryesisht në gratë e moshës së mesme dhe të vjetër, që vuajnë nga çrregullime të metabolizmit lipid ose sëmundje të mëlçisë me nivele normale të lipideve. Dimensionet e varg Xanthi nga disa milimetra deri në 5 cm ose më shumë.

Për trajtim i xanthelasma përdorur zakonisht prerje kirurgjikale, electrocautery, searing trihlornoy acid acetik.

Megjithatë, metoda më efektive të hequr xanthelasma në të cilat tumor të largohej e garantuar nga metoda e parë është terapi lazer.


Bri lëkurore

Lëkurore bri - një formacion beninje të lëkurës epiteliale. Kjo është një shtim i kufizuar masa brirë (qelizat exfoliated Veshje etiteliya, shtresa sipërfaqësore e lëkurës) që ngjajnë brirët e kafshëve, zakonisht konike, të errët apo të verdhë-kafe, qëndrueshmëri të trasha. Sipërfaqja është e qetë apo i mbuluar me tumore grooves shumta. Tumor i formuar mund të jetë deri në disa centimetra. Ka kryesisht në të moshuarit.
Bri lëkurore mund të jenë parësore (dmth zhvillon për asnjë arsye të dukshme) dhe sekondar që rrjedh mbi një sfond të inflamacionit kronik, papilomat, lythat, atheroma dhe formacione të tjera në lëkurë.

Lokalizimi i preferuar i lëkurës bri - fytyrë (cheeks, rajoni përkohshme, qepallat, trekëndësh nasolabial, cik e ulët). Disi më pak i prekur kokës, veshët, qafën. Në lokalizimit tjera janë vendi më i prekshëm i fërkimit, compression, lagështi. Lezionet e veçanta morën (në gojë). Kjo karakteristikë lokalizimin e duhanpirësve meshkuj.


Trajtimi i bri lëkurore

Trajtimi i bri lëkurës duhet të kryhet menjëherë dhe në mënyrë radikale.

Lazer dioksidit të karbonit copes me këtë detyrë. Arsimi i detyrueshëm Remote më tej hetohet morfologjikisht, për të qartësuar shkallën e agresivitetit të tumorit.


Keratoma

keratomy - një tumor beninje të lëkurës, pra përhapja e corneum shtrese epiteliale të lëkurës, janë kryesisht reagimi i pjekur lëkurës (në njerëz më të vjetër se 30 vjet) UV (rrezet e diellit, kabinat për rrezitje, etj) janë arsimi konveks me një sipërfaqe të përafërt, nganjëherë i mbuluar me peshore, nganjëherë të shumta, të vendosura kryesisht në zonat e hapura.

Nga degjenerimin e kancerit nuk është e ekspozuar. Burrat dhe gratë vuajnë po aq shpesh.

Mundësisht Treadwheel hiqen menjëherë brenda indeve të shëndetshme, pasi ajo mund të rritet për të madhësive të mëdha. Nëse keratoma ka dëm kozmetike ka tendenca në rritje, është e mundur për të hequr atë brenda indeve të shëndetshme.


Shenjat keratomy

Përbëhet nga një formacion kafe ose bronz me kufij të qartë, si presion në gjallëri lëkurës. Ka një shtim të epidermë në formë të pllakave 1-2 cm në diametër me një sipërfaqe të përafërt mbuluar me shtresa me brirë e ngjyrë kafe apo të verdhë në sfond të ndryshimeve atrophic lëkurës.

Keratomy senile zakonisht të shumta, shpesh të lokalizuara në fytyrë dhe trupin e të moshuarit.

Kursi është zakonisht asimptomatik, shpesh ndodh samoamputatsiya Treadwheel.


Shkaqet e Treadwheel

Ka kryesisht në të moshuarit për shkak të çrregullimit të keratinization normale të lëkurës. Keratoma burrë i vjetër - një sëmundje shumë e zakonshme që është tipike për njerëzit mbi 40 vjet.


Faktorët e rrezikut për keratomy

Keratomy mund të degjenerojë në tumoret malinje.

Informacion nga neni "keratomy. Bri lëkurore "