Gjashtë mitet për AIDS


 • HIV dhe AIDS - është ose njëjtë, ose dy sëmundje të ndryshme
 • Testet HIV shpesh tregojnë rezultate të gabuara
 • Përhapjen e HIV përmes gjilpërës në kinematë (disko, transport)
 • Në prezervativëve kanë vrima të vogla nëpër të cilat HIV hyn
 • Nëse një grua shtatzënë me HIV, ajo duhet të kalojë për fëmijën
 • HIV - një dënim me vdekje

 • Vendi ynë nuk ka qenë një rast i vetëm i HIV, dhe ne e dinim se kjo "murtaja e shekullit të njëzetë", e cila është gjetur në disa të këqija "në rrezik" dhe kështu me radhë. Tani, ne dimë se AIDS shkaktohet nga një virus, ne e dimë kur dhe si është transmetuar, dhe madje kanë një kurë.

  Por mitet mbetur dhe, për fat të keq, shumica e njerëzve kanë rreth tyre shumë më tepër njohuri se sa të vërtetën.

  Mitologjive AIDS mund të kushtojnë një libër të tërë. Këtu janë vetëm gjashtë prej miteve të dëmshme.


  HIV dhe AIDS - është ose njëjtë, ose dy sëmundje të ndryshme

  Deri tani, njerëzit ngatërruar emrat e HIV dhe AIDS. Kjo ishte koha për të vënë të gjitha pikat më famëkeq "i". AIDS - i fituar i imunitetit mangësi Sindromi. Mungesës së imunitetit do të thotë se sistemi imunitar që mbron trupin tonë nga viruset dhe bakteret fillon të funksionojë siç duhet. Mungesës së imunitetit mund të jetë i lindur në njerëz dhe mund të zhvillohet për shkak të moshës së vjetër apo sëmundje të rënda.


  AIDS - i mungesës së imunitetit të veçantë, i ndryshëm nga të tjerët, dhe kjo është e lidhur me veprimtarinë e një virus.

  HIV - i mungesës së imunitetit njerëzor Virus. Ashtu si të gjitha viruset, ajo duhet të riprodhimit të qelizave dikujt tjetër. Në njerëz, ekziston vetëm një lloj i qelizave në të cilat HIV replikohet - një lloj i qelizave të sistemit imunitar të quajtur CD4. Për një kohë sistemi imunitar pengon HIV dhe mbush humbur CD4. Por pa trajtim brenda pak vitesh, HIV mund të shkaktojë mungesës së imunitetit - për AIDS. Pra, për të thënë "kapur AIDS" ose "analizë e AIDS-it", - është e gabuar. Transmetohet HIV është një virus, dhe ajo gjithashtu përcakton analizë.


  Testet HIV shpesh tregojnë rezultate të gabuara

  Ndonjëherë ju mund të dëgjoni se një test HIV nuk mund të tregojë praninë e virusit nuk e kishte për vite me rradhë. Ajo nuk është. HIV nuk mund të ndihet për disa vjet, është e vërtetë. Por testi i HIV është pozitiv gjatë javëve të para. Në 95% e njerëzve Analiza është tashmë pozitiv pas 3 muajsh, pjesa tjetër e procesit të merr deri në 6 muaj.

  Por së pari testi pozitiv HIV vërtetë nganjëherë i gabuar - një pozitiv të rreme. Pra, të jetë i sigurt për të kontrolluar nga analizat e tij të tjera - konfirmuar. Kjo konfirmon analizën e një tipi krejtësisht të ndryshme - kjo është më e saktë. Pra, nëse ju them se një test HIV "e dyshimtë" ose "pozitive dhe doni të kontrolloni" - nuk e panik ose shkoni menjëherë të rimarrë në një laborator.

  Tani, në qoftë se një tjetër lloj analize është gjithashtu pozitiv - atëherë mjeku bën diagnozën "e infeksionit HIV".


  Përhapjen e HIV përmes gjilpërës në kinematë (disko, transport)

  Gjithkush e ka dëgjuar famëkeq "shkop gjilpërë". Dhe gazetat raportuan në internet dhe të shkojnë "letra zinxhir" në lidhje me të, dhe miku tjetër kishte një mik i cili duket i injektuar kështu. Një problem i vetëm është epidemi në 25 vjet ka pasur një rast të vetëm ku dikush u përpoq për të kaluar si HIV. Hala në binarët janë gjithmonë antics huliganëve lokale, pricks në klube - makinacionet e konkurrentëve apo imagjinatës tepruar vizitorëve dehur.

  Dhe këtu janë disa fakte.

  Injeksion aksidentale gjilpërë mjekësor (p.sh., mjeku ukolovsya menjëherë pas pacientit infektuar) është i lidhur me shumë pak rrezik - jo më shumë se 0.1%. Një tjetër fakt: sipas një studimi, më shumë se 90% e njerëzve pas diagnozës së infeksionit HIV mendimit të parë: "HIV nuk transmetohet nga unë për dikë tjetër?". Çfarë lloj i "konspiracion" mund të flasim? Ju nuk fillojnë të shpoj hala dikush në qoftë se ju të zbuloni HIV? Njerëzit me HIV nuk janë të ndryshme nga të njohurit tuaj, miqtë dhe anëtarët e familjes. Vetëm paragjykimet kundër njerëzve të prekur nga epidemia, të detyruar për të besuar ndonjë marrëzi.


  Në prezervativëve kanë vrima të vogla nëpër të cilat HIV hyn

  Shumë shpesh udhëheqës fetarë apo thjesht njerëz të zakonshëm, thonë se kondomat latex janë vrima të tilla të vogla që janë shumë më tepër HIV.
  Por fakti që kopjet e lira të virusit "noton" e në lëngjeve të trupit. Ato nuk mund të rrjedhje diku, të rriten ose të kërcejnë. Prezervativi nuk transmetojë fluide, kështu që nuk do të humbasë dhe HIV.

  Prezervativët nuk e mbrojnë 100% - ai mund të shpërthejë ose të vijnë off, sidomos në përdorim të pavend. Megjithatë, efikasiteti i tij kundër HIV, shumë studime kanë treguar. Këtu është një prej tyre: 171 palë në të cilat një partner ishte e infektuar me HIV për disa vjet përdorur një prezervativ vazhdimisht.

  Vetëm 3 partnerë si rezultat i të transmetueshme HIV. Se prezervativi e mbrojti në mënyrë të vendosur 98% e çifteve nga rreziku shumë të vërtetë.


  Nëse një grua shtatzënë me HIV, ajo duhet të kalojë për fëmijën

  Lidhur me shtatzëninë në ekzagjerime HIV bollëk. Schtaetsya që HIV mund të transmetohet nga nëna tek fëmija gjatë shtatzënisë, lindjes apo ushqimit me gji. Nëse një grua është gji dhe gjatë shtatzënisë dhe lindjes nuk janë marrë masa paraprake, rreziku për fëmijën do të jetë 20-30%. Ushqimi artificial dhe drogës antivirale special gjatë shtatzënisë do të zvogëlojë rrezikun për 1-5%.

  Në vendet e zhvilluara si SHBA apo Britani të Madhe, transmetimit të HIV tek fëmijët për një kohë të gjatë është më pak se 1%.

  Prandaj, gjatë shtatzënisë, gratë kalojnë testin e HIV - për të të jetë në gjendje për të marrë të gjitha masat për të mbrojtur fëmijën.


  HIV - një dënim me vdekje

  A është sëmundje kronike nga e cila personi nuk ka të shpëtoj të - të tilla si diabeti apo hipertensioni. Por kjo nuk do të thotë se ata - "dënim me vdekje" dhe nuk mund të trajtohen. HIV - një sëmundje kronike që ka mënyrë për të shpëtoj trupin e virusit.

  Shpesh mediat botuar raporte të "magjistar" i cili do të mund të kuruar HIV - i cili ngrohje temperaturën për një njeri të madh, i cili me anë të lutjes dhe të Shpirtit të Shenjtë, i cili ka aftësinë për të negociuar me atmosferë misterioze.

  Këto raporte janë zakonisht crooks që të joshur para nga njerëz të dëshpëruar. Deri tani nuk ka patur raste të "trajtimit" të HIV. Por kjo nuk do të thotë se HIV nuk mund të trajtohen në të gjitha.

  Që nga viti 1996 ka një mjet efektiv të HIV - terapisë së kombinuar antivirale që pengon riprodhimin e HIV në trup. Qëllimi i terapisë - për të ndaluar zhvillimin e HIV dhe nuk i lejojnë një person ka zhvilluar AIDS. Terapi HIV duhet të merren rregullisht, shumë si insulinë ose diabet pilula për hipertension. Shumë njerëz fillojnë terapinë e HIV shumë herët - sistemin e tyre imunitar ndërsa ajo copes me virusin, por fazë AIDS mund të jetë tepër vonë.

  Prandaj, është e rëndësishme që HIV është gjetur në kohë të njeriut.

  Nëse përmbledhur, infeksion i vërtetë, nuk mitik HIV mund të zbulohet, mund të trajtohet, dhe vetëm mund të mbrojtur të saj nga. Dhe gjëja e parë që bëni për t'u kujdesur për shëndetin e tyre dhe shëndetin e të dashurit - është për të braktisur këto dhe të tjera mitet.