Black sulmet trishtim apo sulm paniku


 • Çfarë është një sulm paniku?
 • Simptomet e sulmeve panik
 • Trajtimi i sulmeve panik
 • Ndihma e parë për sulmin

 • Është e mundur që në Mesjetë, këto simptoma janë të lidhur me makthi me djallin, por në shekullin e fundit të quajtur melankolik e zezë. Dhe pesëmbëdhjetë apo njëzet vjet më parë, ata nuk janë të lidhura me diçka të caktuar, dhe e quajti "reagim akute të stresit."


  Çfarë është një sulm paniku?

  Ndërkohë, panik sulm, sa mund të duket frikësuese emrin,
  nuk është as një shenjë e rrezikshme për jetë problemeve shëndetësore apo të kërkesës redvestnikom
  sëmundje mendore. Është vetëm një reagim për të rritur
  mbingarkesë mendore ose fizike.

  Por në njerëz të shqetësuar shpesh dënuar të jenë viktima. Ndjenja e frikës,
  Panic, ankthi është osudzhuvanymy shoqërisht, me simptoma të pakontrolluara.
  Ata gjithashtu si konceptin e "personit" ose "inteligjencës" janë
  Tabu presion.

  Edhe në vendet e zhvilluara, sulmet e panikut dhe çrregullime të ankthit janë
  shteti më dramatike e mendjes, dhe shumë njerëz janë trajtuar për vite
  nga sëmundje dhe vuajtje jo-ekzistues, duke gjetur atyre shpjegim adekuat.

  Në rreth dhjetë milion njerëz vuajnë nga çrregullime të ankthit,
  dhe më janë gjetur në vetmi dhe izolim.

  Agresioni dhe frika janë gjithmonë pranë. Nëse ne vlerësojmë shoqërinë ruse


  Shkalla e agresionit pajustifikuar mund të mendoj që rezervat frikë
  janë një shumë e njerëzve të pasur jashtë.

  Mjekët kanadezë, duke përfshirë neurologë, psikiatër dhe madje shumë
  terapistët zakonisht nuk e njohin termin "sulme paniku", duke pretenduar për të studiuar simptome të veçanta ose
  është ngritur etiketën paqartë "çrregullim vegjetative"
  ("Dystonia"). Ndërkohë, termi "panik
  sulm "jashtëzakonisht i saktë, për më tepër, ajo ndihmon pacientin në fund
  të shprehë qartë qëndrimin e tyre, që është një parakusht
  për të kapërcyer çrregullim.


  Simptomet e sulmeve panik

 • Rrahje zemre.
 • Kongjestion, të dridhura.

 • Ndjesi e frymarrje, distresit respirator.
 • Dridhje (dridhje).
 • mahnitëse, marramendje.
 • Djersitje.
 • Dhimbja në gjoks.
 • Breathing.
 • Frika e vdekjes.
 • Frika e duke i marrë apo humbjes së kontrollit.
 • Çrregullime gastrointestinale.
 • Ndjeheni i lodhur.
 • Ndjenja e humbjes së dëgjimit.
 • Ndjenja e Depersonalization ose Derealization.
 • Sipas klasifikimit të Shoqërisë Amerikane të psikiatërve panik
  sulm ndodh në rastet kur frika e sulmit ka në
  pjesë katër prej katërmbëdhjetë simptomat e mëposhtme dhe nëse shoqërues
  gjendje e sëmurë e saj të arrijnë maksimumin e tyre brenda dhjetë minuta dhe
  të përfundojë jo më vonë se dy orë.


  Trajtimi i sulmeve panik

  Treat sulme paniku, sidomos në Rusi, nuk është e lehtë. I parë
  për të përjashtuar sëmundjet dhe Sëmundjet e mëposhtme:

 • zvogëluar ose rritur funksion tiroide;
 • disa sëmundje të zemrës si angina
  ose aritmia;
 • sëmundjet e frymëmarrjes, me qëllim që shumë shpesh
  dhe frymëmarrje të cekët (hyperventilation). Këto janë kryesisht
  astma dhe bronkit kronik;
 • sheqeri i ulët në gjak në diabetikët (hypoglycemia);
 • sëmundjet neurologjike;
 • Simptome të tërheqjes apo abuzimi i alkoolit, drogës
  substanca;
 • Ndryshimet hormonale që lidhen me gjëndra veshkave;
 • Sulmet hipotension ose ndryshime të tjera organike të shoqëruara me

  infeksion apo plagosje.
 • Shmangni një diagnozë të vënë veten dhe të mbani mend
  se sëmundjet që shkaktojnë simptoma të ngjashme me simptomat e sulmeve panik
  nuk ndodhin papritmas dhe janë më pak të zakonshme se sulmet e panikut të lidhura
  me stres dhe mbingarkesë mendore dhe fizike.

  Më mirë shkoni veç e veç
  enodokrinoloha, kardiolog, neurolog dhe mjek dhe të marrë të gjitha të nevojshme
  analiza (të paktën - EEG, EKG, sheqerit në gjak, hormonet tiroide,
  epinephrine, norepinephrine).

  Shmangni përveç vizitave absolutisht e nevojshme për psikiatërve dhe psikologji
  healers tradicionale dhe këshilltarët e paskrupullt.

  Nëse është e mundur, për të shmangur marrjen e quajtur gjithashtu neuroleptikëve
  (Antipsikotikët). Kjo klasë e barnave psikotrope të fuqishme që
  në gjendje të shpejt të hequr frikën dhe ankthin, por gjithashtu mund të shkaktojë shumë
  efekte anësore, fix një shumëllojshmëri të motorike dhe mosfunksionim autonom
  dhe larg kur ju të ndaluar trupin tuaj të ndjehen si një i huaj.


  Ndihma e parë për sulmin

  Për lehtësimin sulmet e panikut janë mirë të përdorura dhe më i dobët
  më të sigurta se antipsikotikët, droga të tilla si clonazepam, phenazepam,
  relanium.

  Numri minimal (psh, tableta clonazepam e tremujorit)
  duhet të vihet nën gjuhë, thith ngadalë, të pushojnë, të angazhohen

  Trajnimi auditory dhe m thellë (të barkut) frymëmarrje të ngadaltë, por hyperventilation.

  Mëso paraprakisht numrin hotline në qytetin apo rajonin tuaj dhe thirrje
  për të folur ose të konsultohet në qoftë se ju keq.

  Si trajtim mbështetës farmakologjik është përdorur më mirë
  Xanax (kassadan) - medikament efektiv i miratuar në mënyrë specifike
  trajtim afat-gjatë e çrregullim paniku.

  Mos harroni - i padëshirueshëm
  Xanax befas ndërpresin trajtim dozë për qëllim duhet të reduktohet
  menjëherë pas përmirësimit të qëndrueshme, por vetëm një javë ose dy,
  Përndryshe, trajtimi mund të bëhet i kotë.

  Shmangni pirë tre ose katër ose pesë

  droga të ndryshme në të njëjtën kohë (më shumë për të përshkruajnë barna si tonë
  psikiatër dhe neurologë). Së bashku me Xanax në qoftë se depresioni mund të pini ilaqet kundër depresionit, më të përshtatshme për ju.

  Trajtimi farmakologjik është vetëm mbështetës!

  Njëkohësisht ajo është e nevojshme:

 • Ndihmë afër ju mësojnë dhe në mënyrë adekuate të përgjigjet për sulmet tuaja,
  mundësisht me një terapist i mirë,
 • të fillojë vizita të rregullta te terapisti dhe një mendje për muaj
  punë e vështirë.
 • Dhe ju duhet të mposhtur sëmundjen!