Cikli menstrual pse i shqetësuar


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9
 • Pyetja numër 10

 • Në një seri prej grave më të shkurtra, të tjerët më të gjatë, dhe nganjëherë që merr off plagë plotësisht up rutinë ... Çfarë të bëj? A është cikël menstrual të rrezikshme? Nëse ju mund të presin për një vizitë në gjinekologu, dhe kur ajo nuk duhet të shtyhen? Këto dhe pyetje të tjera kemi paraqitur obstetër-gjinekolog klinikë private "Sheritel" Botasheva Dzhamyle Aslanovne.


  Pyetje № 1. Jameel Aslanovna, ne themi "ciklin menstrual". Por ajo që e bën abuzimin?

  Për të gjitha gratë mujore rrjedhin ndryshe ...

  Po, sigurisht, dhe në këtë drejtim çdo grua është unike. Megjithatë është limiti i kushtëzuar prodhimi i të cilave përbën një dhunim të shëndetit të grave. Cikli normal menstrual zgjat më pak se 21 e as më shumë se 35 ditë. Kohëzgjatja e periudhës së menstruacioneve nuk duhet të jetë më pak se tre dhe jo më shumë se shtatë ditë. Çështjet dhe bollëk e saj: Shuma e humbjes së gjakut normalisht ndryshon 50-150 ml.


  Pyetje № 2. Pra, nëse një grua ka cikël menstrual nuk është kështu - kjo është diçka e gabuar?

  Jo gjithmonë. Pra, vajzat e reja për herë të parë pas fillimit të ciklit menstrual gjatësi mund të ndryshojnë shumë.


  Prandaj është e rëndësishme që vajza nëna shpjegoi se është e mundur kjo nuk do menjëherë moon i njëjtë si një grua të rritur. Kjo është normale dhe nuk duhet të shqetësohen. Besohet se cikli i rregullt menstrual duhet të krijohet brenda një viti të fillimit të menarche.

  Në moshën 45-55 vjet intervalin midis periudhave të menstruacioneve mund të ndryshojë gjithashtu, kryesisht - për të rritur. Menstruacione të parregullta gjatë kësaj periudhe nuk janë konsideruar patologji. Por nëse ka gjakderdhje të bollshme, ju duhet të shkoni te gjinekologu.


  Pyetje № 3. cikli menstrual Supozoj është i parregullt. Pse është kjo e keqe?

  Cikli normal menstrual është e rëndësishme, sidomos për kryerjen e funksionit riprodhues - lindjes së fëmijëve të shëndetshëm. Të rralla, të pakta, menstruacioneve të parregullta mund të shkaktojë vështirësi me konceptimin dhe shtatzënia.


  Pyetje № 4. Pse menstrual Cikli është i prishur?

  Arsyet janë të shumta. Ndërprerja e ciklit mund të jenë çrregullime hormonale, sëmundje infektive, trashje apo, anasjelltas, një humbje peshe dramatik. Cikli menstrual është aq e "brishtë" që mund të humbni vetëm për shkak se ajo perehvylyuvalasya. Për shembull, gjatë divorcit apo të punës ndryshime.

  Kjo grua vjen tek gjinekologu sepse hëna u bë i parregullt.

  Ne me kujdes të inspektojë atë, të bëjë analiza dhe gjeti se kjo është stresi vetëm sa reflektohet në shëndetin.


  Pyetje № 5. Jameel Aslanovna dhe nëse ciklit menstrual e duhur për të humbur duke marrë ndonjë ilaç?

  Ndonjëherë. Por shpesh kjo nuk ndodh kur një grua e trajton ekspert kompetent, por në qoftë se ajo është, pa një mjek duke marrë medikamente. Kjo kryesisht ka të bëjë me hormonet dhe disa mjete të ulët të keq për humbje peshe - ata mund të shkaktojë crashes cikël menstrual.


  Pyetje № 6. Çfarë ndryshimet e ciklit menstrual është arsyeja për vizitën në një mjek?

  Nëse ka vonesa, jashtëzakonisht të rënda ose të gjata ose, të shkurtër dhe menstruacioneve pakët dhe gjakderdhje midis periudhave të menstruacioneve, atëherë është koha për pritjen tek gjinekologu.

  Është e nevojshme për të përcaktuar shkakun e dështimit të ciklit menstrual. Sepse, siç thashë, cikli femër është shumë e ndjeshme për dëmtime, ndryshimet në menstruacioneve mund të jenë simptomat e para të sëmundjeve të tilla si Endometrioza, polyps endometrial, fibroids mitrës, skleropolikistoz ovarian dhe shumë të tjerë. Fillimi më herët për të trajtuar ato, aq më lehtë do të jetë për të rivendosur shëndetin tuaj!


  Pyetje № 7. Se çdo cikli menstrual - një arsye që të konsultoheni me gjinekologun. Por ka situata kur ju duhet të shpejt të drejtuar tek mjeku fjalë për fjalë në të njëjtën ditë?

  Po, ka. Para së të gjitha, infeksioneve të rrezikshme që çojnë në çrregullime menstruale.

  Nëse të dy e menstruacioneve parregullt ose vonojë temperaturën dhe / ose shfaqen lengjet vaginale - menjëherë të shkoni te mjeku. Ju mund të keni inflamacion në vezore, tuba fallopiane apo mitrës.


  Pyetje № 8. Supozoni se ju erdhi për të pacientit në shkelje të ciklit menstrual. Çfarë ju testeve të caktojë për të?

  Më shumë gjasa nevojë ultratinguj legenit, analizat e gjakut, duke përfshirë edhe hormonet, dhe studimet e mëtejshme një gamë të gjerë të jetë e mundur.

  Në qendrën tonë mjekësore, ne nuk përdorim universal algorithm ekzaminim gjinekologjik - çdo problem zgjidhet individualisht pas diskutimeve të hollësishme dhe analize të plotë.

  Edhe pse teknikisht ne mund të përmbushë pothuajse çdo studim diagnostik, pse shpenzojnë kohë shtesë dhe të holla për të pacientit në qoftë se nuk është e nevojshme?


  Pyetje № 9. Jamila Aslanovna dhe të trajtohen si dështimet ciklit menstrual?

  Para së gjithash, ne nuk duhet të dështojnë për të kuruar ciklit, dhe se patologjinë që çoi në zhgënjimin e tij. Këtu metoda mund të përdoret një shumëllojshmëri, duke përfshirë kirurgji. Nëse shkaku është çekuilibër hormonal - ju mund të përshtateni medikamente. Por nganjëherë kjo është mjaft ndryshime të thjeshta jetese për të shëndetshme.

  Në përgjithësi, çdo rast duhet të marrë vendimin e vet në bazë të moshës, comorbidities, dhe karakteristika të tjera të pacientit.


  Pyetje № 10. Dhe, së fundi, çfarë do të ju rekomandojmë që të femrave me ciklin menstrual të pasigurt?

  Unë rekomandoj që të gjitha gratë mbajnë gjurmët e ciklit menstrual rregullsinë e tyre, duke vënë në dukje kalendarët dhe ditën e ditës së fundit të periudhës. Nëse ju përjetojnë crashes, vijnë në gjinekologu dhe për të sjellë atë me ju kalendarët - kështu që ajo do të jetë shumë më e lehtë për të kuptuar shkaqet e shkeljeve dhe të zgjedhin strategjinë e trajtimit optimal.

  Por, në fakt, një mjek duhet të mos zbatohet kur një problem ka lindur, dhe kur ata janë vetëm në zhvillim. Një herë në vit, nuk do të jetë dembel për të shkuar gjinekologjik parandalues ​​- dhe, mjaft ndoshta, nuk ka cikël menstrual dhe kurrë nuk do të.