Çfarë kujtesës shkonPa të, ne ndjehemi të pafuqishëm dhe i ngathët si foshnje. Edhe probleme të vogla kujtesës shkaktojë shqetësim, çfarë bën boshllëqet të rëndësishme që mund të jenë simptoma të hershme të sëmundjes së rëndë.


Çfarë ushqen trurin

Truri ynë është i përbërë nga një acideve yndyrore të treta, të cilat burime janë prodhimet e detit, vaj peshku, arra dhe vajra bimore. Ai e do atë dhe karbohidratet të përfshira në drithëra, perime, sheqer, ëmbëlsirat.

Ekziston një dallim i rëndësishëm: drithërat dhe perimet (përveç karrota dhe panxhar) të përmbajë të ashtuquajturat "të ngadaltë" karbohidratet që nuk janë menjëherë, por të mjaftueshme për ditë. Sheqeri, produktet e miellit të ofrojë të trupit "të shpejtë" karbohidratet që menjëherë të rritur aktivitetin mendor dhe fizik në vendin e tyre vjen dobësi dhe humbje të kujtesës.

Trurit dhe aminoacidet e nevojshme (ata janë gjetur në peshk, drithëra dhe bishtajore), dhe vitamina të ndryshme B


Çfarë kujtesës

Në kujtesën bazë ka dy komponente - një afat-shkurtër dhe afat-gjatë. Kujtesës afatshkurtër është e humbur shpesh kur efekte të caktuara në tru.

Për shembull, një tronditje mund të shkaktojnë amnezi reaksionar - një gjendje ku të gjithë që erdhi në një situatë traumatike, të harruar. Shkaku i amnezi mund të jetë stresi emocional, gjatë të cilit ka një peshë të rëndësishme në tru. Për të mbrojtur veten, ai kishte për të hedhur jashtë të gjitha kujtesën që është e lidhur me këtë ngjarje.

Si rezultat, stresi mund të jetë një neurozë serioz, dhe shumë mbingarkesë mendore shkakton një gjendje ku jo vetëm humbja e kujtesës, por shqetësuar edhe veprime të thjeshta.


Për shembull, një person përpiqet për mbajtjen stilolaps përmbysur.

Kujtesës afatgjatë është e humbur, kur duke filluar për të tretem struktura proteinike. Për shembull, në sëmundjen Alzheimer qartë kujton njerëzit që ishin me të në të kaluarën dhe sjell ngjarjet e sotme, ai ka humbur konceptin e vazhdimësisë së kohës.

Veç kësaj, ka një sëmundje si skleroza e shumëfishtë. Kjo ndodh në 40, dhe 50 dhe 60 vjet. Pacienti gjithashtu mbart ngjarjet e së kaluarës në kohën e tashme dhe paralelisht harron çdo gjë që ndodh në këtë moment. Për shkak të kësaj, sjellja e tij bëhet i shpërndarë i tmerrshëm (mund të harrojnë për të vënë gjëra të caktuara nga rrobat).


Harresa. Si të trajtohet

Harresa - është shpesh një lloj kthesë që bën të mundur për të hequr qafe të kujtimeve të dhimbshme, dhe ju lejon për të justifikuar mosgatishmërinë për të kryer disa veprime.

Njeriu në këtë mënyrë shmang zgjidhjen e problemeve të tyre. Harruar ai kishte uhoproblem. Harruar ai kishte uhoproblem. Harruar ai gjoja vjen nga ata, me justifikim për veprimet e tyre. Kufizimet e brendshme që krijon mendjen aty për një arsye. Përkundrazi, në të kaluarën ka pasur disa situata të pakëndshme, të merret me çështjen e atij të dështuar dhe aftësinë për të kapërcyer zhgënjimin ajo shkakton harresën.Kur një person është duke përjetuar pakënaqësi harresës me veten e tyre, ai duhet të ndalet dhe të mendojë për atë që jeta e tij është një prioritet, dhe që - i mitur, do të përpiqen të besojnë në veten e tyre, në se ajo duhet përballuar, ju vetëm të vërtetë duan këtë . Të sigurojë veten se mundi e kaluara e saj është mjaft e mundshme se ka gjithmonë një mënyrë për të dalë.

Harresa mund të jetë një mënyrë për të shpëtuar nga realiteti. Kjo është veçanërisht e dukshme me moshën. Në mënyrë tipike, kjo sëmundje prek njerëzit të cilët në të kaluarën kishte një memorie të shkëlqyer dhe të kujtohet gjithçka për detaje më të vogël.

Këta njerëz të mbani mend detajet se të tjerët nuk e vërejnë dhe nuk paguajnë atyre shumë vëmendje.


Çfarë duhet të bëni me kujtesën time

Problemet e kujtesës mund të ndodhë në çdo moshë. Në fëmijëri, shpesh kjo nuk është kujtesë e keqe, dhe çmenduri të vëmendjes. Ky rregulluar.

Në përgjithësi, përfitimet për humbjen e kujtesës njerëzore varet nga arsyet që shkaktuan çrregullim. Nëse lodhje - i emëruar mjekim të veçantë - tinctures, stresi emocional të rënda - psikoterapi (gjatë seancave gradualisht mjek ndihmon një person për të mbijetuar një fatkeqësi dhe shërohet kujtesës).

Sëmundja Alzheimer nuk mund të shërimit, por nuk janë droga ngadaltë zhvillimin e saj.

Memorie e dëmtuar mund të jetë shfaqje fillestar i sëmundjes së trurit. Prandaj është e rëndësishme që të shihni një mjek menjëherë dhe të marrë të gjitha ekzaminimet e nevojshme.

Megjithatë, në thelb shumica prej nesh ankohet harresa zakonshëm. Ne shpesh harrojmë emrin, numrin e telefonit, disa sende shtëpiake. Ndonjëherë kjo nuk është aq i rëndësishëm për ne dhe truri fillon të vetë weeded informacione të panevojshme. Mild harresa - jo një sëmundje, por një proces normal që mund të ndaluar kohë. Është e mjaftueshme për të kryer stërvitje të rregullt, gjumë të mirë, të mësojnë për të duhet të përjetojnë stres.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të mos harroni ushtrimet e zakonshme për të trurit.

Duke i dhënë atij një ngarkesë të përhershme të re njohuri, trajnim dhe duke përdorur puzzles fjalëkryq, ne rinovo kujtesën e tij.

Informacion nga artikullin "Shkaqet e kujtesës së dobët"

Diskutoni komuniteteve:

  • Amnezi
  • Sklerozë
  • Alzheimer