Përse ne nuk duam të bëjmë Gastroskopi


 • Përse ne nuk duam të bëjmë Gastroskopi?
 • Doktor, a është e mundur një tjetër metodë për të shqyrtuar në stomak dhe e Gastroskopi?
 • Ky shpejt?
 • Unë nuk mund të gëlltisë e endoscope
 • Si endoscope dezinfektuar?
 • Nëse kjo është bërë më kot?
 • Përse ne nuk duam të bëjmë Gastroskopi?

  Përse ne nuk duam të bëjmë gastroscopy, ose të shmangur duke vonuar zbatimin e tij "për të fundit", që është në pikën ku mjekët mbledh supet dhe pyet: "Pse nuk erdhe më parë?".

  Nevoja për Gastroskopi asnjë dyshim, nëse pacienti ankohet për dhimbje, urth, vjellje, "dembel" stomak. Nëse ju doni të bëni të sigurtë që ju jeni të shëndetshëm, sidomos kur mbi moshën 45; të afërmit më të ngushtë janë gjetur gastro-intestinale traktin, polyps, tumoret, dhe ju doni të shmangur këto probleme, Gastroskopi nuk mund ta bëjë pa.

  Pra, le të përgjigjem disa pyetjeve të zakonshme pacientët kanë dyshime nëse do të shqyrtojë në stomak duke përdorur një endoscope.

  Doktor, a është e mundur një tjetër metodë për të shqyrtuar në stomak dhe e Gastroskopi?

  Shqyrtoni e mundur por jo me ultratinguj ose x-rrezet apo metodë tjetër nuk është e njëjtë si gastroscopy të sakta dhe efektive. Modern endoscope - një pajisje kompleks që i lejon endoscopist parë imazhet në format dixhital, me një rritje në një monitor të madh, dhe të mos humbasë një mundi. Mjeku do të shohin ndonjë ndryshim në ngjyrën dhe sipërfaqe, madje edhe madhësinë e 1-2 mm, e cila është shumë e rëndësishme për të identifikuar jo vetëm sëmundjen, por shenjat e saj të parë.


  Përveç kësaj, përdorimi i njollave të veçanta (indikatorët) e zbulon kushte jemi të turpshëm dhe tumoret në një fazë të hershme, kur ata mund të shërohet plotësisht, shpesh pa kirurgji. Ju mund të kryejnë analiza të menjëhershme të infeksionit që jeton në stomak (Helicobacter pylori) shkakton forma të ndryshme të inflamacionit, ulceration dhe biopsia e tumorit mund të merren për studim nën copë mikroskop stomak dhe kjo është bërë të gjitha përnjëherë, në një studim. Prandaj Gastroskopi është metoda më e mirë dhe më i saktë për diagnostikimin e sëmundjeve të ezofagut, stomakut, dhe 12 ulçerë duodenale.

  Ky shpejt?

  E pra, unë e kuptoj se Gastroskopi mund të zbulojë arsyen që shqetëson mua, por sa kohë bën hulumtim?

  Kam shikuar në stomak në një tjetër spital, dhe mjeku bëri gjithçka në disa minuta. Ju gjithashtu shpejt?

  Në shumë raste, kjo është një procedurë e shkurtër - disa minuta. Si në të gjitha të mjekësisë, koha është e vendosur nga përvoja dhe aftësi e mjekut. Por, përveç kësaj, një mjek i kualifikuar-endoscopist bën kërkime në linjë me protokollin standard ndërkombëtar për të shqyrtuar të gjitha fushat, duke i kushtuar vëmendje të çdo detaj, dhe në zbulimin e sëmundjes mjeku duhet të shqyrtojë me shumë kujdes vendin dhe ndonjëherë kryejnë teste shtesë për të bërë një diagnozë të saktë . Paramendoni se aeroplani në të cilën ju do të fluturojnë kur ai kontrollon para se të marrë-off ishte zhdukur disa fazave të diagnozës, sepse mekanikë përpjekur për të përfunduar punën më të shpejtë.

  Ju do të duan të fluturojnë në këtë aeroplan? Prandaj, deklarata se "më shpejt më mirë" - ". Më shumë, më mirë" jo i vërtetë, i saktë për të thënë

  Unë nuk mund të gëlltisë e endoscope .

  Por unë nuk mund të durojë gjatë dhe në përgjithësi unë jam i frikësuar unë mendoj se unë nuk kam gëlltitur ose endoscope mund të merret fryma. A mund të Gastroskopi dhe të ndjehen asgjë?

  Po, ju mund. Gastroskopi mund të bëhet gjatë gjumit, përdorimin e drogës speciale moderne, anesthesiologists kontrolluara. Këto barna janë të dizajnuara në mënyrë specifike për studime të tilla, pacienti është në gjumë gjatë procedurës pa ndjenja çdo siklet, dhe u zgjova e drejtë, pasi ajo nuk ndihet siklet pas 1-2 orësh dhe mund të merrni pas timonit.

  Pra Gastroskopi është kryer në të gjitha spitalet evropiane, sepse qetë durueshëm dhe parandalon ekzaminim, mjeku shpejt, me saktësi dhe në mënyrë efikase të kryer të gjitha diagnozë nevojshme komplekse.

  Si endoscope dezinfektuar?

  Unë e di se të njëjtën endoscope përdorur në pacientët të ndryshme, që do të thotë se gjatë gastroscopy ju merrni ndonjë sëmundje infektive. A është kjo e vërtetë?

  Jo, sepse endoscope dhe instrumentet për të dezinfektoj atë pas çdo studim sipas protokolleve standarde ruse dhe ndërkombëtare duke përdorur zgjidhje të veçanta, që eliminon rrezikun e infeksionit nga një pacient në tjetrin.

  Nëse kjo është bërë më kot?

  Doktor, le të thonë se unë kam një Gastroskopi dhe mjeku nuk gjejnë ndonjë sëmundje, nuk do të thotë se Gastroskopi është bërë më kot?

  Jo, kjo do të thotë se mjeku dhe që ju të merrni informacion të saktë për atë që ezofag, stomak dhe 12 ulçerë duodenale në gjendje të mirë dhe se shkaku i ankesave mund të jetë e sëmundjeve të tjera të traktit gastrointestinal, i cili shfaqë veten karakteristika të ngjashme . Si asnjë ekzaminim të gjakut nuk mund të imagjinohet ndonjë pacient, dhe pa gastroscopy mund të bëj diagnozë të saktë në Gastroenterologjise dhe caktojë trajtimin korrekt.