Përse apo përse kone e këmbë dhe kyçin e këmbës të rritetShkaqet e "farës" ose "gunga", në këmbët e tij

Kryesor gjë e shëmtuar Arsyeja valhusnoy e gishtin e madh (të ashtuquajturat "gunga" dhe "kockat" në gishtin e madh) është konsideruar tani të veshur këpucë të gabuara të krahasohen se fasha gishtit dhe ndërrime atë.
Në këpucë të ngushta shkakton deformim mund të jetë këmbë valhusnoy dhe plagosje të ulët këmbë, gjë e shëmtuar kongjenitale e këmbë, tendosje hark - sistem i sheshtë dhe sëmundje neuromuskular, të tilla si poliomelitit, e cila rezultoi në paralizë mund të jetë.
Në zemër të lakim të gishtave është një dobësi kongjenitale e ind lidhës.

Kur valhusnoy deformim të gishtin e madh është tensioni muskujt këmbë çekuilibër që janë të bashkangjitur në thumb - flexor, muskul zgjatues dhe rrëmbyesve. Kjo çon në faktin se një të ashtuquajtur parë paqëndrueshmërisë plyusnefalanhovoho të përbashkët, e cila në fund të fundit çon në formimin e deformimit gishtit.
Formimi valhusnoy deformim të gishtin e madh është i shoqëruar me formimin e plyusnefalanhovoho përbashkët në ndërtuar-up - ". Gunga" Arsyeja për këtë është konstante gunga acarim kockë në këtë fushë, si dhe ënjtje butë ind.


Përveç kësaj, gunga të shkaktuar jo vetëm nga formimin e kockave të ndërtojë-up, por edhe për shkak të faktit se zhvendosur kreu i kockave parë metatarsal medially.

Në shkaqet imediate që kontribuojnë në deformim Shfaqja valhusnoy të gishtin e madh, ka faktorë që gjithashtu luajnë rol në formimin e kësaj patologjie.


Faktorët që çojnë në sëmundje

Veshur këpucë të ngushta . Këpucë ngushtë me një shputë të ngushtë të ketë një ndikim negativ në këmbë, duke e detyruar atë që të marrë formën e këpucë, dhe përfundimisht të çojë në formimin e deformim valhusnoy gishtit. Gratë me lakim të gishtat shpesh janë këpucët që ata janë të vogla.

Të dy gratë dhe burrat duhet të kuptojnë se veshur këpucë dashuroj, këpucë takë të lartë, këpucë me këpucë me majë të ngushtë mund të shkaktojë përparimin e shëmtuar e gishtave deri në pikën në të cilën do të kërkojë një operacioni. Për të shmangur trajtimin kirurgjik duhet të ndjekin disa masa parandaluese.

Këpucë me takë të lartë
. Veshur këpucë me takë të lartë siguron se gishtin e madh të këmbës fillon të fryrje. Përveç kësaj, thembra e lartë promovon dhe të sheshtë, e cila nga ana është një nga faktorët e deformim.

Arthritis dhe arthrosis . Arthritis - një inflamacion i rreshtim e brendshme të përbashkët.

Osteoartriti - një sëmundje degjenerative të kërcit përbashkët. Në moshën e vjetër, këto sëmundje të përbashkëta janë më të zakonshme në funksion të moshës lidhur me ndryshimet që promovon valhusnoy këmbë shumë të gishtin e madh.

Predispozicion i trashëguar
. Në disa raste gjë e shëmtuar e këmbës janë të trashëguara (kongjenitale) karakter. Ajo gjithashtu kontribuon në deformim zhvillim valhusnoy të gishtin e madh. Vajzat shpesh trashëgojnë "një familjar" kockë nëna ime dhe gjyshja.

Shputë e rrafshët
. Këmbët e sheshtë (sidomos kryq) dhe harku tjetër deformim janë konsideruar edhe faktorët e rrezikut për valhusnoy gjë e shëmtuar të gishtin e madh.

Kjo është për shkak të faktit se në këtë gjendje harqet e relaksimit këmbë vërejtur strukturat që mbështesin "harkuar" harqe karakter të këmbës, e cila është shoqëruar nga një çekuilibër të muskujve, të mbajtur gishtin e madh dhe kockave parë metatarsal në pozicionin normal. Nëse ka një problem të tillë sa më parë, është e rëndësishme për të apeluar në pedikyrist.

Informacion nga artikullin "Fingers fan:" Kockat "," gunga "në deformim këmbët, këpucë me majë"