Pse duhet të konsultoheni me një fobi psikolog


 • Pse duhet të konsultoheni me një fobi psikolog
 • Phobias tjera
 • Zhvillimi i phobias
 • Trajtimi i phobias


 • Pse duhet të konsultoheni me një fobi psikolog

  Phobias - ashtu-quajtur fikse tematikisht e lidhur me frikën diçka që mësoi njeriun për të shmangur rrethana të caktuara. Dhe tani duke përjetuar frikë se njeri ndërton veten sëmurë.


  Shumë lavdëroj vuajtjet e tyre bëj fisnik ato, të gjejnë atyre një kuptim. Dhe nuk janë të ashtuquajtura - "përfitim dytësor".
  Të tjerë vuajnë nga to gjithë jetën time, duke u përpjekur për të injoruar në interpretimin e tyre, dhe shpesh - për të shpëtuar prej tyre (punë, një person tjetër, një fe, një fantazi, një sëmundje në alkool).


  Ikur nga vuajtjet e tyre, ju drejtuar larg nga ju ...  Phobias tjera

  Shumë phobias. Ata janë duke u përpjekur për të klasifikuar. Ka fobi hapësinore, social, frikë plak, shoqëria dhe frika noozofobii, se frika e sëmundjes. Kjo mund të vërehet dhe klasifikohen pak komplot themelore të frikës. Çdo klasifikim do të kanë avantazhet dhe disavantazhet. Listë vetëm nuk është gjithashtu me interes, por për të kuptuar pse ndodh kjo dhe se si të shpëtoj prej tij - është ndoshta gjëja më e rëndësishme për një person përjeton këtë kusht. Këtu është vetëm një numër shembujsh, dhe bazat mbi të cilat ato janë marrë.

  Claustrophobia - Frika nga hapësira të mbyllura.


  Por ka dukuri e kundërt - disa njerëz panik nga frika e hapësirave të hapura. Në një sëmundje të rëndë - ahrofobiya - mund të çojë në faktin se njerëzit do të qëndrojnë në shtëpi gjatë gjithë ditës.


  Ose një shembull tjetër është frika e fluturimit në aeroplan. Shumë njerëz kanë frikë të fluturojnë, por fluturojnë. Realiteti përshtypjet më të forta dhe ide, vetëm duhet të fluturojnë. Një fobi - një gjendje ku një person nuk e bën një fluturim për shkak të frikës. Pastaj të bindë veten: mirë, unë nuk fluturonte.


  Nga kjo fillim krijuar frikë pozitive ndreqim. Dhe pastaj person përpiqet për të shmangur këto situata dhe imagjinoni kur iu shmangur dëmtim material. Njeriu duke i privuar dëshirat tona më urgjente dhe veprimet, dhe, duke e ditur këtë, nuk mund të bëjë ndryshe.
  Ose fobi sociale - E lidhur me jetën shoqërore. Kjo frikë e të folurit publik, frika e shumë të rinjve të takohen në rrugë.


  Nozofobii - frika e kontraktimit, ndonjë sëmundje. Ky lloj i frikës ngulët në një mënyrë apo një tjetër është gjithmonë i pranishëm në shoqëri, por veçanërisht akute dhe merr përhapur gjatë epidemive. Frika zvarriten në zemër, personi ndihet i dobët dhe i rezistojnë më sëmundje.


  Psikologë kërkimore dhe mjekët thonë se optimizmi dhe qëndrim pozitiv zvogëlon rrezikun e ftohjet gjatë epidemive të gripit.


  Pra lista e tyre, ata duhet të gjejnë dhe të përdorin psikolog për t'u marrë me ta.
  Disa frika janë konstruktive - paraqesin një mekanizëm natyror i mbrojtjes që ndihmon për të përshtatur më mirë në situata ekstreme dhe patologjike.


  Kjo është frika sociale dhe phobias - më e zakonshme. Russian izolimi kapitalizmi vnosit e të drejtave të njeriut, konkurrenca, mizori. Por jo vetëm që gjeneron sotsfobii, ajo mund të arrijë një fëmijë kur fëmija është paguar siç duhet vëmendje i tij i izoluar, i frikësuar.


  Njerëzit me fobi sociale kanë tendencë për të fshehur sjelljen dhe tiparet e tyre, si dhe të mendojnë se ata refuzojnë të tjerët. Ata duan për të siguruar që të tjerët nuk e vërejnë këto karakteristika dhe zakonisht nuk flasin për këtë me njerëzit e tjerë.

  Dhe njerëzit në takt në masë dhe jo vetëm të flasim për këtë ose nuk e vëreni.


  Nëse ata mendojnë se është e djerse, ata vazhdimisht fshihen një shami, duke kërkuar në dysheme, të gjejnë një arsye për të refuzuar çajin e ofruar, duke u fshehur fytyrën e tij nën një shtresë të trashë të grim. Kam pasur disa klientë të cilët kanë të alokuara padashur pështymë dhe në numër të tillë që ajo ndërhyri shkojnë në shoqëri.


  Si rezultat, ata kurrë nuk e vëreni se asgjë e tmerrshme do të ndodhë në qoftë se ata nuk janë më të fshehur këtë "problem". Qëndrimi shmangur ata mbajnë në një situatë në të cilën mund të ulte ankthin e tyre.

  Fshehja gjithmonë shkakton tensionin.


  Ky tension ndonjëherë bëhet aq i fortë që shkakton sjelljen, që ata aq frikë.


  Njerëzit të cilët janë të frikësuar nga lëkundje dhe gjithmonë presin që kjo është gati të ndodhë mund të fillojnë të dridhen nga tendosje.


  Një mënyrë për të thyer këtë rreth vicioz - është që të lejojë të tjerët për të parë këtë fenomen apo sjellje, dhe në mënyrë të hapur të flasim për këtë. Me fjalë të tjera, "të marrë jashtë."


  Për shembull, ju mund të lejojë dridhje ndodhur në vetvete ose të shkaktojë atë qëllimisht?
  Thonë se ai me zë të lartë të mjaftueshme për të tjerët për të dëgjuar, "Oh jo, kjo drithmë përsëri. Ajo gjithmonë ndodh. Shumë frustruese. "
  Që kjo është në kundërshtim me zakonet tuaja, është ushtrim shumë i vështirë.

  Ndonjëherë edhe mendimi i ushtrimit çon në mendime negative për mënyrën se si njerëzit reagojnë. Prandaj, trajtimi nuk ka filluar kjo. Unë do të mësojmë për të të jetë në gjendje të ketë një bandë - stimul - përgjigje.


  Dhe pastaj, pas trajtimit, një fakt ky ushtrim dhe nuk kanë të bëjnë me presion, kjo do të jetë sjellja juaj natyral. Sjellje normale njerëzore nuk ka gjetur gjëra të tilla. Nga ana tjetër, ndoshta ju kanë përvojë të mjaftueshme për të përballuar me mendime të tilla.


  Por në qoftë se frika mund të kapërcehen, atëherë personi fillon fobi të shmangur situata të caktuara. Fobi frikë më e komplikuar.


  Phobias, çrregullim mendor në të cilin një person padashur ndjen frikë të dhimbshme që shkakton atë që të shmanget situata relativisht të sigurta apo objekte.
  Dhe procesi i paraqitjes së saj është shumë komplekse si ajo mund të jetë për shkak të zëvendësimit të asaj që nuk mund të kryhet.


  Për shembull, rënie morale. Duke pranuar faktin se është e pamundur për të marrë?


  Por ne kemi një metaforë mekanizëm, kur ne të zëvendësojë njëri-tjetrin. Situata e moral rënie zëvendësim, të tilla si frika e lartësive. Dhe atëherë vetëdija nuk është moral, por rënia e vërtetë. Dhe pastaj gjendja e vërtetë e frikë në rënie zëvendëson situatën e rënies morale. Dhe një person fillon papritmas frikë të bjerë - rënien nga lartësia imagjinare.


  Fobi - një zëvendësim i situatës, e cila është e pashmangshme, në atë situatë, e cila mund të shmanget.

  Situata e rënies morale - kjo është e pamundur për të jetuar me të. Por bie nga lartësi mund të shmanget. Një burrë dhe një ndryshim tjetër, i cili mund të shmanget. Në këtë rast fobi - i mirë, si shpëton nga ankthi personal.


  Unë e di një grua që mbijetoi një moshë dhe vdekje të vështirë vjetër gjyshen, varrosje ai tani ndjen frikën në këtë moshë. Dhe imagjinoni frikën se kjo moshë ardhur në përfundim.


  Njerëz të tjerë të pasigurt për aftësitë dhe aftësitë e tyre, duke u përpjekur për të dalë dhe të jetë që s'bie në sy duke shmangur vëmendjen në shoqëri, të frikësuar e pikëpamjeve dhe vlerësimit nga ana e. Edhe këtu atje ata kanë fobi sociale!


  Dhe tani ka një, frika thellë dhe i qartë "fshehur" që njerëzit nuk e kuptojnë se çfarë me të vërtetë i frikësuar.

  Për të fshehur nga vetja këtë keqkuptim, njerëzit në mënyrë të pandërgjegjshme përzgjedh një objekt të rastit dhe fillon për të frikës në të hapur.


  Frojdi tregoi në kohën e tij, që në rastet e phobias mund të jetë zëvendësim i 30-fish. Dhe për të marrë në rrënjët është e vështirë. Sepse njeriu nuk e kupton se pse ai ka frikë nga gjëra pa kuptim. Nuk është çudi në psikiatri them fobi - frika është e pakuptimtë.


  Por njeriu ka frikë nga gjëra pa kuptim dhe fillon të shmangur disa situata, objekte dhe nuk mund të vendosë. Ky efekt shkatërrues mbi sjelljen e tij në shoqëri, ai është një i huaj dhe kjo është edhe më e ngiste atë në një qëndrim


  Po, phobias infektuar pothuajse të gjithë, jo vetëm një arrin një pikë të caktuar kritik.

  Për shembull, pothuajse të gjithë njerëzit janë të frikësuar e sëmundjes, vuajtje. Dhe nuk ka njerëz të cilët janë duke përjetuar në mënyrë të sigurtë frikësohet. Një tjetër gjë është se ka njerëz që guxojnë për të shkuar në terapi. Ju nuk mund të them se të vijnë vetëm ata që janë të lodhur. Shumë njerëz nuk e merrni për terapist. Shumë prej tyre janë ofenduar lehtë dhe të shkojnë në magjistarët dhe magjistarët.


  Në fakt, pas vizitës magjistarët dhe magjistarët fobi ndodh, ajo është transformuar, bëhet edhe më e ndërlikuar. Për shembull, fobi sociale kthehet në demonofobiyu. Njeriu fillon të frikësohen dëmeve, sy pa kuptim. Dhe unë e di se kur magjistarët me qëllim të frymëzojë njerëz frikësohen varësisë. Ajo mund të menaxhojnë vetëm ata që janë të frikësuar.  Zhvillimi i phobias

  Në situatë të fobycheskoy frikë të pakontrollueshme rritet dhe të rritet në proporcion me ate të rrezikut në rritje të imagjinatës. Njeriu është gjithnjë e fokusuar në siklet shkaktuar reagimin phobic, dhe më pak të fokusuar në atë që mund të qetësuar atë poshtë. Ka një besim se diçka e tmerrshme do të ndodhë tani - vdekjen, sulm në zemër, sëmundje mendore.


  Por, phobias, ankth, pagjumësi, depresion, apati - të gjitha këto simptoma janë shokë të shumë të shpeshta manifestime të dystonia vegjetativ-vaskulare (hedhje periodik presion, dhimbje koke, lodhje dhe djersitje, ndjenjë të pakëndshme në zemër, frymëmarrje të shpeshta cekët, menstruacionet e dhimbshme , gjymtyrët ngrirje, dhimbje barku, vjellje, urth), dhe veçanërisht ata janë gjetur shpesh në njerëz që kanë vaskulare dystonia shoqëruar dhimbje serdtsebyenyyamy ose zemra hedhje në presionin e gjakut.
  Kjo është gjendja e panikut


  Kjo është aq e dhimbshme që njerëzit të përpiqen për të shmangur çdo stimuj situatave, duke përfshirë fjalëve, imazheve dhe kujtimeve që mund të iniciojnë një reagim phobic. Zakonisht një person e gjen se ky reagim dobëson apo zhduket në prani të besimit prej bronzi e një të dashur.


  Ndonjëherë ndodh që phobias janë të shoqëruara me simptoma - marrje mendsh, dhimbje koke, lodhje të përgjithshme, si dhe simptoma të dystonia vegjetative-vaskulare janë shumë të ndryshme.


  Medikamente Featured shpesh përforcojnë phobias, apatinë, depresionin, duke çuar në gjumë të shqetësuar apo të ëndrrave të bëhen ankthi. Shembuj të tillë në praktikë tim shumë.  Trajtimi i phobias

  Qëllimi i saj është që të zhvillojë aftësinë e një personi për të takuar ballë për ballë me situatën phobic dhe të qëndrojnë në të, si dhe për të bindur atë për të përjetuar, jo intelektualisht, që situata është në të vërtetë e sigurt.


  Me individ, renditet nga pacienti kompleksiteti detyrë duke u përpjekur për të mësuar më shumë të përgjegjshëm për aspektet reale qetësimin e situatës dhe më i dobët - kërcënimin dukje.


  Provuar efikasitetin e lartë të formave të ndryshme të trajtimit nga zhytje në një situatë reale. Zakonisht gjatë trajtimit të bënte me një pacient të besueshëm njeri dhe e kupton atë.

  Prania e një asistent ofron një bazë për rimëkëmbjen e mënyra më reale për t'iu përgjigjur situatave phobic, redukton frikën dhe rrit ndjenjën e realitetit.


  Një tjetër i dëshirueshëm terapi qëllimi ulje - për të arritur një kuptim të faktorëve të pacientit dhe proceseve që rrisin ose lehtësojnë sjelljen phobic.


  Trajtimet tjera të njohura përfshijnë forma të ndryshme të psikoterapisë, terapi të sjelljes dhe Hypnotherapy.


  Nëse pacienti është mirë të relaksoheni - dhe teknikat e relaksimit shumë - dhe ai relaksuar në gjendje të paraqesë qartë subjektin e frikës, të mësojnë të mos kenë frikë.


  Teknikë prioritet është njohëse-sjelljes terapi (studim aftësia e njeriut për të kontrolluar të menduarit tuaj, sjelljet dhe emocionet).

  Një njeri i aftësive të pavarur të studimit të bashkë-pronësisë së simptomat e çrregullimit të tij, duke përdorur një algoritëm të saktë. Njohës terapi përmirëson karakterin e një personi (organizon, mëson të arritur qëllimet) dhe përfundimisht ndryshon opinionin e tij. Gjithashtu përdorur: hipnozë, psikoanaliza, trajnimi autogen dhe metoda të tjera.


  Gjëja kryesore - mos kini frikë për të trajnuar ndryshime fiziologjike të njeriut brenda trupit tuaj.


  Fillon Shko zemra - mirë, Zoti e bekoftë atë, ajo duhet të hidhen.


  Sucks stomakun - mirë, atëherë ju jeni person normal dhe të shëndetshëm.


  Psikoterapeutike bashkëveprim - një bashkëveprim terapeutik në të cilën një person ka aftësinë për të shqyrtuar objektivisht problemin e tij mendor, të kontaktuar burimet e tyre të brendshme për të mbijetuar "harruar" eksitim, të marrë mbështetje.