Pse një dhimbje stomaku


 • Diskinezi e ezofagut
 • Diskinezi stomak
 • Diskinezi vrerit

 • Diskinezi traktit digjestiv - kjo
  diagnozë të thotë lëvizshmëri dhe peristaltikės e ezofagut,
  gastrik, traktit biliar ose zorreve. Kjo është për shkak të ulur
  mënyrën e jetesës dhe të ushqyerit e dobët. Dashuria e ushqimeve pikante,
  Erëza, irrituese Mukoza e traktit digjestiv,
  çon në sëmundje. Në kohët tona të vështira pamundur
  shmangur stresin.

  E gjithë kjo ndikon në zhvillimin e dyskinesia
  traktit digjestiv
  Përveç kësaj, diskinezi e traktit digjestiv grave më të ndjeshëm.
  Vajzat e reja shpesh torturuar veten një dietë të rreptë.

  Gabuar,
  vakte të parregullt të hahet të vogla shpesh provokon zhvillimin
  sëmundje. Shkaku diskinezia ndihmon tretjen e ushqimit trakt është gjithashtu
  çrregullime neurotike, stresi dhe konflikti,
  çrregullime endokrine, trashëgim.


  Diskinezi e ezofagut

  Diskinezi e ezofagut karakterizohet nga dëmtime tonin e tij (atonia) ndonjëherë ndodh edhe paraliza e ezofagut.

  Pse është kjo? Shfaqja e dyskinesia lidhur me dëmtimin e ezofagut
  perifiricheskoy dhe sistemit nervor qendror. Përveç kësaj, në qoftë se
  reduktuar cipë tonin e muskujve të ezofagut, ajo gjithashtu mund të çojë në
  diskinezi.

  Simptomat e sëmundjes. Dhimbje shënuar shpesh gjoks, burping shpeshta dhe


  të vjella, gëlltitjes vështirë, atje pesimist
  çrregullime.

  Diagnoza. Është e nevojshme për të përjashtuar kancerin e ezofagut, e cila shpesh ka simptoma të ngjashme.

  Trajtim. Aktiviteti fizik Contra është e rekomanduar
  dietë dritë. Ushqimi duhet të jetë i shpeshtë dhe i pjesshëm (4-6 herë në ditë).
  Qetësues i emëruar, antispasmodic dhe antikolinergjik
  droga.


  Diskinezi stomak

  Diskinezi stomak
  ndodh kur ajo është funksion thyer motor. I pasaktë
  dietë, pas një sëmundje ngjitëse mund të ndodhë
  ptosis i stomakut. Pastaj duke rënë tonin e tij, dhe atje ngathtësi apo
  hipotension.

  Ndonjëherë ton e stomakut rrit kontrastin.

  Shkalla më e lartë e rritjes stomak ton është vrull të saj.

  Pse është shfaqja e sëmundjes?

 • Ngathtësi e stomakut mund të ndodhin në infarkt miokardi
  peritonit, pneumoni. Në disa sëmundje të rënda infektive,
  pas një operacioni të mëparshëm.
 • Hipertensionit
  Stomaku vërejtur në sfondin e sëmundjeve të zakonshme të karakterizuara nga
  kusht spastik muskujve (tetanosi, disa
  intoksikim).
 • Përveç kësaj, sëmundja mund të ndodhë në
  Për shkak të ndryshimeve në lëvizshmëri të stomakut që vjen me stomakut
  gastrik, semundja biliar, etj Ndonjëherë rezultati është
  stresi mendor, stresi.
 • Simptomat e sëmundjes.

  Për stomakut ngathtësi shurdhim karakteristike në stomak,
  kërkojnë për të vjella, dhimbje e shurdhër në stomak. Simptomat rritur me shpejtësi,
  ekziston një situatë të rrezikshme për jetën.

  Hipertensioni asimptomatike ose dhimbje karakterizohet yazvennopodobnom.

  Trajtim. Në ndjerë ngathtësi stomakut është përdorur, në mënyrë që të ekstrakt përmbajtjen
  të stomakut për të rimarrë tonin e saj. Trajtimi i sëmundjes themelor,
  të cilat çuan në zgjerimin dhe ngathtësi të stomakut. Luftimi dehidratim,
  administrimi i barnave që stimulojnë rritur tonin dhe rritje
  peristaltikės e stomakut.

  Hipertensioni trajtohet me qetësuesve. cholinolytic,
  Agjentët antispasmodic.

  Vëzhgoni kursyer dietë,
  Mënyra e saktë e punës dhe pjesës tjetër.

  Diagnoza bazohet në studimin radiologjike dhe hastroskopicheskoho.


  Diskinezi vrerit

  Diskinezi vrerit - Një sëmundje shumë e zakonshme në ditët e sotme.

  Shfaqja e saj është e lidhur me çrregullime hormonale.
  Nuk është një refleks, si një komplikacion i ulçerë peptike, kolit,
  apendiksit. Përveç kësaj, shpesh rezultat i pamjaftueshëm
  të ushqyerit, mënyrën e jetesës i ulur. Ajo ka dy forma -
  hiperkinetike dhe hypokinetic.

  Simptomat:

 • dhimbje në kuadrantin e sipërm të djathtë dhemb ose cramping karakter;
 • djersitje;
 • zbehje;
 • u rrit norma e zemrës.

 • Trajtim. Ushqimi i duhur, normalizimi i jetës,
  gjumë i mjaftueshëm fizioterapi termike, antispasmodic dhe
  Fondet antikolinergjik.