Përse studiuesit dhimbje koke gjetur përgjigje


Shkencëtarët kanë vënë gjatë përpara teorinë se pjesë të trurit - hipotalamusi - përgjegjës për reagim psikologjik ndaj faktorëve që shkaktojnë dhimbje koke, të tilla si uria. Kjo jep shpresë se zbulimi do të çojë në krijimin e barnave të reja dhe më efektive.

Kur vëzhguar pacientët që vuajnë nga lloji më i zakonshëm i specialistëve migrenë në gradën e spitalit (Spitali Rangueil) përdoren emisionit pozitron tomography, e cila ndërton imazhin kontrast të veprimtarisë funksionale të trurit.


I përdorur për të vuajnë nga migrena treguan aktivizimin e rrjedhin dhe pjesët e mesme të trurit dhe disa trashje e lëvore, por studimi i ri është mekanizëm sëmundje në më shumë detaje.

Një rol kyç në të mjekëve francezë luajtur kohë. Pacienti me migrenë mori nuk ka drogë, dhe erdhi në spital për një mesatare prej tre orësh nga momenti që ai ndjeu një dhimbje koke. Sulmet e vëzhguara ndodhur spontanisht dhe nuk ishin të detyruar nga kimikate në studime të tjera laboratorike. Kur një sulm është shkaktuar nga aktivizimi artificiale të hipotalamusi nuk është e dukshme, tha Dr. Denyuel.

Shkencëtarët besojnë se hipotalamusi është i përfshirë drejtpërdrejt në nisjen e sulmit migrenë. Megjithatë, për të konfirmuar këtë hipotezë do të kërkonte studime të tjera që përfshijnë vëzhgimin e pacientëve para sulmit.


Aktivizimi i hypothalamus vërejtur më parë në lloj tjetër të migrenës - një grumbull kur koke ndodhin në mënyrë sporadike në muajt e caktuara të vitit janë ndjerë çdo ditë ose në intervale të rregullta. Këto sulme mund të jenë aq të rënda dhe efekte të mëdha negative që koke thërrmuese janë quajtur "vetëvrasje" për shkak se disa njerëz vuajnë ata për të kryer vetëvrasje.

Në faktorët uria që të shkaktojë migraines, stresi mund të jetë, dhe janë të shkaktuara nga të dy përmbysje negative dhe pozitive emocionale, përbërësit të caktuara në ushqim, dhe ndikimin e hormoneve seksuale.