Mashkull rrethprerja


 • A kam nevojë për kirurgji për mjekësinë?
 • Pra, pse?
 • "Por pas prerjes kjo duket neater ..."
 • Konsiderata fetare
 • Higjena lafshë e penisit

 • A kam nevojë për kirurgji për mjekësinë?

  Komuniteti mjekësor amerikan u përpoq për të gjetur justifikime për operacionet në rrethprerjes, duke argumentuar se ajo parandalon kancerin e penisit dhe kancerin e qafës së mitrës dhe shumë probleme të tjera mjekësore. Dhe ende në mjekët në Mbretërinë e Bashkuar kanë ardhur për të besuar se ky transaksion është një ide shumë të ardhur keq, sepse, sipas një hulumtimi mjekësor në Mbretërinë e Bashkuar gjeti se më pak se 10 për qind e djemve të porsalindura kanë probleme mjekësore me penis.  Në Suedi, ku rastet shumë të rralla të operacioneve të rrethprerjes, kancerit penile ndodh po aq shpesh sa meshkujt që ndihen të lumtur pas rrethprerjes. Ajo do të jetë interesante të krahasojmë numrin e penises që janë humbur nga pronarët e tyre për shkak të kancerit (e cila ndodh rrallë), numrin e penises, mjekët gjymtë për shkak të rrethprerjes. Dhe përveç kësaj, rrethprerja nuk i ndalon të gjitha format e kancerit të penisit. Një nga ekspertët thanë se ai u takua dy llojet e njerëzve që nuk janë të nënshtruar penis me rrethprerjen dhe kancerit të keq - disa prej tyre kanë qenë duhanpirës të rëndë, ndërsa të tjerët të lënë pas dore krejtësisht trupin higjienës.
  Sipas statistikave, në vendet ku rrethprerja nuk është pranuar, një grua që vuajnë nga kanceri i qafës së mitrës është jo më shumë se gratë në Amerikë. Kështu faktor kryesor në shfaqjen e kancerit të qafës së mitrës mund të konsiderohet ndryshime të shpeshta të partnerëve meshkuj të grave, dhe kjo nuk është e rëndësishme, ata iu nënshtruan rrethprerjes apo jo. Në raste të tilla, përdorimi i prezervativit mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të qafës së mitrës, por rrethprerja është definitivisht i pafajshëm.

  Sa për aplikacionet e tjera, një studim tregoi se rrethprerja ul rrezikun e infeksioneve të traktit urethral gjatë pesë viteve të para të jetës.

  Në të njëjtin studim tregoi se prindërit e djemve të porsalindur që nuk ishin ekspozuar rrethprerjen janë udhëzuar për të bërë kur të lahet fëmija zbyth prepucin e penisit të tij dhe laje zonë që është nën të. Shumica e mjekëve të udhëzojë prindërit krejtësisht e kundërt, duke argumentuar se natyra e supozuar nuk ka të bëjë me heqjen e prepucit të foshnjave meshkuj derisa ata të arrijnë moshën një vit. Është e qartë se udhëzimet e tilla mjekët për shkak të faktit se djemtë që nuk kanë qenë të ekspozuar ndaj rrethprerjes, shpesh vuajnë nga infeksionet e traktit uretral. Megjithatë, edhe në qoftë se shifrat janë të sakta, infeksionet e traktit urethral janë dukshëm më të larta në vajzave të porsalindura se sa djemtë, dhe askush nuk e ofron për prindërit e tyre kirurgji parandalues.  Gjithashtu dëgjuar dhe deklaratat që burrat nuk janë subjekt i rrethprerjes janë sëmundje më të prirur për të kontraktimit seksualisht të transmetueshme, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, duke përfshirë edhe AIDS. Megjithatë, evropianët meshkuj nuk janë burra përpara amerikanëve nga numri i infeksioneve e sëmundjeve të tilla, edhe pse shumica e njerëzve evropianë nuk janë të nënshtruar për të rrethprerjes. Deri kohët e fundit, burrat amerikanë nga në mesin e atyre të cilët janë të nënshtruar procedurës së rrethprerjes ishin djem nga familjet e varfra. Dhe ne e dimë se nuk ka rëndësi se rrethprerja është bërë apo jo, njerëzit e varfër vuajnë më shumë sesa të pasurit.


  Së fundi, ekziston miti se foshnjat meshkuj nëse ata nuk janë të nënshtruar për të rrethprerjes, kjo shpesh ndodh që lafshë e penisit nuk është vidsovuyetsya prapa.

  Kjo quhet termin mjekësor - phimosis. Ata gjithashtu thonë se në raste të tilla, këto djem kur ata rriten, t'i nënshtrohet një operacioni të posaçëm për të rregulluar atë. Në fakt, vetëm një fëmijë nga njëqind që nuk i janë nënshtruar rrethprerjes mund të përballet me fenomenin. Për më tepër, urologists të cilët janë më miqësore për lafshë e penisit, lehtë mund të eliminuar këtë defekt pa përdorur për të rrethprerjes.


  Pra, pse?

  Mjeku në Shtetet e Bashkuara zakonisht merr 150 deri $ 300 për transaksion në rrethprerja penis. Kështu, duke e bërë këtë operacion një ditë, ai merr $ 150, dhe në qoftë se ai i bën pesë transaksione në javë me një çmim prej $ 150 për një transaksion, gjashtë javë neto off, ai fiton 34.500 dollarë në vit vetëm për të rrethprerët, transaksion që në fakt zgjat 10 minuta.

  Dhe në qoftë se ajo është konsideruar se ajo ka vetëm një ditë e tillë operacion dhe është vetëm $ 150. Nuk është çudi, pediatër dhe gjinekologët nganjëherë angazhohen në një luftë me dikë që e bën këtë!

  Një tjetër arsye për rrethprerjen është mjekët i paragjykuar. Deri kohët e fundit, disa mjekë në vendin tonë janë përpjekur gjatë për të bindur mjekët e tjerë që histerektomia (kirurgji për të hequr mitrës) shumë mirë të ndikojnë në shëndetin e grave, si dhe rrethprerja - në shëndetin e burrave. Dhe para se ata bënë thirrje për seksion cezariane, e cila lindjes gjoja shumë më mirë normal, duke marrë parasysh se këto operacione janë shumë të dobishme për perspektivën e tyre (ekonomik), si dhe më të parashikueshme në rezultatet e tij.  Me pak fjalë, me gjithë këtë, ne mund të konkludojmë se ka disa arsye të veçanta mjekësore për heqjen e detyrueshme e prepucit të penisit, përveç një burim potencial të ardhurash për mjekët që praktikojnë operacione të tilla. Kjo përsëri tregon se natyra është shumë me mençuri e bëri, duke siguruar penis prepucin mashkull. Në prepucit e penisit ka shumë mbaresa nervore, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në marrjen e kënaqësi seksuale mashkullore. Përveç kësaj, prepucin e kokës penisit ndihmon të mbajë lagështi dhe siguron lëkurës shtesë rrëshqitje përgjatë bosht e penisit gjatë raportit seksual ose masturbim.

  Prepucin e penisit është shumë fleksibil dhe është e thënë të jetë i kënaqur të ndjeshme në prekje, buzët veçanërisht prekëse njerëzore. Kështu lafshë e penisit nuk është i kotë, por edhe penis mjaft e këndshme përkatësia, e cila mund të merrni një shumë kënaqësi.


  "Por pas prerjes kjo duket neater ..."

  Njerëzit në ato vende ku organe gjenitale femra zakonisht freaks, që ata të duken më mirë në qoftë se shumica e tyre vetëm të prerë. Kjo është ajo që ata zakonisht bëjnë. Për më tepër, ajo është sigurisht që ata pastaj të mendojë. Një organet gjenitale mashkullore gjymtuar me intervenim kirurgjik - kjo është ajo që ne shohim në vendin tonë.  Gjatë operacionit, mjekët në rrethprerja veçantë përshkon mjet prepucin e penisit dhe prerë atë me kokën e penisit. Kështu penis humbet një të tretën e mishit të tij. Tradicionalisht, këto operacione janë kryer pa anestezi, por edhe në rast se ato janë kryer nën anestezi të përgjithshme, dhimbje ende bën vetë ndihet përmes mbresë të freskët që mbetet në penis.


  Konsiderata fetare

  Disa njerëz mund të argumentojnë, "Por rrethprerja është bërë në bazë të bazave të rëndësishme fetare dhe në përputhje me traditat e themeluar kulturore." E njëjta gjë vlen edhe për rrethprerjen e aparatit gjenital femëror, për të cilat ne, njerëzit perëndimore duken si në shëmti.  Disa njerëz besojnë se përbuzje për rrethprerjes është një shenjë e mosrespektimit me traditat rituale të besimit fetar hebre. Dhe është e vërtetë. Megjithatë, ne gjithashtu trajtuar dhe fyese për traditat e Kishës Katolike, i cili ndalon përdorimin e kontraceptivëve dhe masturbim. Nëse burra hebrenj duan të nënshtrohen rrethprerjen, në mënyrë që në këtë mënyrë të shprehin përkushtimin e tyre ndaj besimeve fetare, pse jo të presim për këtë para se të arrijnë moshën e rritur. Pas të gjitha, kjo është një shprehje e rëndësishme e përkushtimit të besimit të tij se vetëm ju lejojnë të prerë majën e penisit në një kohë kur ju jeni pak ditë më i vjetër dhe në qoftë se ju ende nuk mund të dallojë Tevratin nga numëratorin telefonik.


  Higjena lafshë e penisit

  Në fakt ka shumë më shumë probleme me fëmijën, i cili bëri rrethprerjen sesa ato që ai bëri. Prindërit e fëmijëve meshkuj nën një vit zakonisht janë këshilluar për të vonuar lafshë e penisit (apo çfarë kishte mbetur prej tij pas rrethprerjes) dhe tërësisht shpëlarje kreun e zonës së penisit ndodhet nën atë.

  Nëse fëmija juaj është duke bërë rrethprerjen, nuk do të përpiqet që të realizoj prepucin e tij. Ajo është gjithmonë më mirë për të lënë atë vetëm për aq kohë sa ajo nuk do të jetë e vidtyahuvatysya lehtë.

  Pa marrë parasysh se çfarë djali yt, i bëri rrethprerjen apo jo, nëse penisi i tij gjatë tre ditëve të para, një i ngacmuar pak dhe ka një ngjyrë të kuqërremtë, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj menjëherë.

  Nëse mjeku juaj ju këshillon për të bërë rrethprerjen, të jetë i sigurt që të konsultoheni me një mjek tjetër të di mendimin e tij shumë.

  Informacion nga artikullin "rrethprerja -. Një fatkeqësi për të penisit"