Meshkujt kanë më shumë gjasa se sa gratë që vuajnë kujtesë të dëmtohet


Siç doli, njerëzit janë më të prirur për këto
çrregullime. Megjithatë, mjekët thonë se prania e kujtesës
Gratë pasoja serioze në formën e çmenduri pleqërie mund të ndodhë shumë më të shpejtë.

Çrregullime të kujtesës në
të cilat një person i harron gjërat e thjeshta mund të jetë një shenjë
dëmtim i rëndë njohës. Pacientët shpesh moshuar me
kujtim i paaftë dhe të zbulimit, zhvillimit çmenduri, e cila
karakterizuar nga çmenduri progresive dhe shpërbërja e personalitetit.
Ekspertët nga Klinikën Mayo SHBA vendosi për të gjetur nëse
që i përket faktorit mashkull ose femër të rrezikut

Çrregullime intelektuale.

Studimi, i cili ishte nisur në
2004 dhe është ende duke vazhduar, përfshiu rreth dy mijë
pacientët e moshës 70-89 vjet nga shtete të ndryshme të inteligjencës.
Rreth tre të katërtat e tyre ishin të ruajtur intelektualisht. Në 16
qind ishin konstatuar dëmtim të moderuar njohës, dhe në
10 për qind e çmenduri diagnostikuar. Sipas autorëve
kërkimore, pavarësisht nga grup moshë, paaftësi intelektuale
Ashpërsia e moderuar në meshkuj takuar një herë e gjysmë më shpesh sesa femrat.

Rreth një herë në vit, mjekët kryer një vlerësim dinamik
aftësitë intelektuale të pacientëve sipas katër kritereve: shtet


kujtesës, aftësia për të arsyetuar logjikisht, mirëkuptimin dhe verbal
informacioni vizual. Të dhënat mbi arsimin, familja
Subjektet pozicion nuk u konsideruan. Gjatë vëzhgimit, u bë e qartë
që proporcioni i njerëzve vuan nga dëmtim i butë konjitiv,
rritur nga 12 për qind në mes të moshës 70 dhe 74 në 40 për qind
grup mosha më e vjetër.

Autorët sugjerojnë se
çmenduri në mesin e popullsisë femërore është më pak e zakonshme dhe më shumë verë
mosha. Megjithatë, shkalla e çmenduri në gratë mund
jetë më e lartë se ajo e meshkujve. Këto të dhëna kundërshtojnë kryer
studim më herët ku femrat më shumë ose

në mënyrë të barabartë me burrat që vuajnë nga demenca progresive. Të dhëna
Studimi u prezantuan në kongresin vjetor të Amerikës
Akademia e Neurologjisë.