Burrat 52 Femrat më të lumturShumë shtet i njohur i depresionit që mund të përgjithmonë trokas personin nga ulluk. Ajo do të duket, shytave dhe pakënaqësi në mënyrë të barabartë prekshme për të dy burrat dhe gratë. Por shkencëtarët suedeze mendoj krejt ndryshe - ata mendojnë se truri femrat më të ndjeshëm në rritjen e ankthit, depresionit dhe ndryshimet e shpejta në disponim.

Shkencëtarët kanë treguar se humor varet nga të ashtuquajturit "hormon lumturi" - serotonin. Nivelet e larta të serotoninës në trup përmirëson disponimin, përmirëson gjumin dhe ul oreksin e tepruar. Kur nivelet e serotonin janë të ulëta, një person mund të fillojë depresionin. Sipas statistikave, gratë vuajnë nga depresioni disa herë më shpesh se meshkujt.

Si ata vini re, është e mundur që këto shifra kanë të bëjnë me faktin që gratë të kthehet për të mjekëve, ndërsa burrat janë duke u përpjekur për të përballuar me fatkeqësi ndodhi ata vetë. Por edhe me gabimet statistikore e grave vuajnë nga depresioni më shpesh.

Fakti se truri i meshkujve mesatarisht emetoj 52% më shumë se serotonin në tru femra. Këto të dhëna shpjegojnë plotësisht faktin se gratë janë më të prirur për klasën e shtypur. Përveç kësaj, femrat më shpesh se meshkujt pëson hormonal që ndikojnë në gjithë trupin dhe sferën mendore.


Para zhvillimit të depresionit gjithashtu mund të shkaktojë mungesën e diellit, mungesa e ushtrimit dhe dietë që sugjerojnë që kufizon përdorimin e produkteve që përmbajnë triptofanit - lëndëve të para për përpunimin e serotoninës në trup. Triptofanit në sasi të mëdha në shpendë dhe djathë.