Burrat më të mirë të përmbahen nga seksi oralNë vitet e fundit në mesin e njerëzve ishte një rritje dramatike në incidencën e kancerit oral shkaktuar nga papillomavirus njeriut (HPV). Shkencëtarët besojnë se arsyeja për këtë - në favor gojë. Sipas Qendrës Kombëtare për Statistikat e Shëndetësisë, sot rreth 90% të qytetarëve të të dy gjinive të angazhuar në seks oral me partnerët e gjinisë së kundërt.

HPV është virusi më i njohur që shkakton kancerin e qafës së mitrës në femra. Kjo sëmundje karakterizohet nga formacionet zhvillim papillomatoznyh në lëkurë dhe mukozës, natyrisht kronike relapsing dhe shumë ngjitëse. Gjithashtu, tendosje më i rrezikshëm i HPV-16 mund të shkaktojë zhvillimin e tumoreve malinje të kokës, qafës dhe orofaringut.

Emancipimi seksual çoi në faktin se viktimat e HPV janë burra gjithnjë duke pasur seks oral dhe kështu vazhdimisht ekspozojë veten në rrezik për t'u infektuar.

Për të luftuar papillomavirus dhe kancerit Hulumtuesit sugjerojnë vaksinimin e djemve të moshës 11-12 vjet në të ardhmen për t'i mbrojtur ata nga sëmundjet e rrezikshme. Shkencëtarët besojnë se imunizuar në kohë të paktën 90% do të zvogëlojë incidencën e infeksionit nga virusi lyth njeriut në heteroseksualët, dhe të reduktojnë ndjeshëm incidencën e kancerit të zorrës së trashë të cilët janë në rrezik të përfaqësuesve kontraktuese homoseksual.

Vetëm HPV Vaksinimi negative - kostoja e lartë e drogës.


Tri doza janë të nevojshme për njeriun disa qindra dollarë.