Gjymtim ndër adoleshentët


 • Adoleshentët Rreth samorezanii
 • Arsyet samorezaniya

 • Prerje veten nuk është e re, por kjo formë samoraneniya humbur në një zonë të hapur në vitet e fundit. Kjo nuk është përshkruar në filma dhe në televizion. Dhe tani kjo është të flasim edhe të famshëm pranuar se dikur porizalysya.


  Adoleshentët Rreth samorezanii

  Prerje veten - një problem serioz që prek shumë adoleshencë. Edhe në qoftë se ju nuk keni dëgjuar për prerje, ka të ngjarë që teen juaj ka një mik që e bën atë. Si sjellje të tjera të rrezikshme, prerja veten mund të jetë i rrezikshëm dhe zakon formimin. Në shumicën e rasteve, ajo është - si një shenjë e vuajtje të thellë emocional.

  Në disa raste, kujdestarët mund të ndikojë të rinj, por shumë prej tyre janë ende eksperimente me e prerjes veten.

  Disa nga ato prerë, përdorni një objekt të mprehtë për të bërë një përshtypje të madhe. Ata prerë ose gërvishtje në trup qëllimisht të shkaktojë gjakderdhje apo të dëmtojë lëkurën. Zakonisht prerë lëkurën në wrists, parakrahët, kofshët, apo bark. Teens përdorni një brisk rroje, thikë, gërshërë, kapele fund metalike nga sode, fundin e një clip letër, fotografi gozhdë, ose stilolaps. Disa njerëz të djegur të tyre cigare tip të lëkurës apo lighters.

  Shumica e njerëzve që janë të dëmton veten e tyre - vajzat, por djemtë gjithashtu, nganjëherë duke bërë atë.


  Ajo zakonisht fillon gjatë adoleshencës dhe mund të vazhdojnë në moshën e rritur. Në disa raste, mund të ketë një histori familjare të prerjes, megjithëse shumë shkencëtarë pajtohet se komponentin gjenetik këtu.

  Thread prerja është shumë i mundimshëm për prindërit. Ajo mund të jetë e vështirë për të kuptuar pse një i ri me qëllim të dëmtojë veten. Shqetësimi i saktë dhe ide që fatkeqësi tuaj ose një nga miqtë e tij në rrezik. Por prindërit të cilët janë të vetëdijshëm për këtë çështje të rëndësishme dhe e kuptojnë dhimbjen emocionale që ajo mund të sinjalizuar të kenë mundësinë për të ndihmuar.


  Arsyet samorezaniya

  Emocionalisht, do të thotë prerja vetë strehimin turp apo sekretit.

  Shumica adoleshencë të cilët prerë fsheh gjurmët dhe të përpiqen për të justifikuar, nëse dikush vë re ato. Në të kundërtën, disa të rinj nuk do të përpiqet për të mbuluar shkurtime dhe të bëjë atë vetëm për të tërhequr vëmendjen për ta.

  Prerje veten shpesh fillon pulsin. Por shumë adoleshentë të gjeni se një herë ata të fillojnë të prerë, ata e bëjnë atë gjithnjë e më shumë, dhe nuk mund të ndalet.

  Shumë adoleshentë të cilët prerë argumentojnë se prerja veten jashtë dhe siguron lehtësim nga emocionet e thella të dhimbshme. Pra prerë veten - sjellje që ndihmon për të forcuar veten. Prerje mund të jetë një mënyrë për adoleshencë për t'iu përgjigjur presionit dhe ndjenjat e padurueshme.

  Shumë thonë se ndjehen "i prirur" për një sjellje të tillë. Disa fëmijë si për të qëndruar, por nuk e di se si apo ndjehen ata nuk mund. Adoleshencë të tjera nuk duan të ndaluar prerë.

  Në çdo rast, prindërit nuk duhet të lejojmë situatën rrëshqitje.

  Informacion nga artikullin "Çfarë samorezanie?"