Çfarë është contracture i mbushur


 • Contracture dhe llojet e saj
 • Sa e rrezikshme contracture

 • Contracture dhe llojet e saj

  Contracture - i kufizuar lëvizshmërinë e nyjeve të shkaktuara nga ndryshimet patologjike në indet e buta që janë të lidhur me funksionin e përbashkët.
  Nëse i përbashkët është në përkulje contracture quajtur shybatelnoy, extension - kujdestari muskul zgjatues - çon ndarjen - cakton, rotacioni - rotacionit contracture. Shkalla e mosfunksionim i gamë të përbashkët të levizjes dhe kjo karakterizon peshën e contracture.
  Contractures janë të ndarë në lindura dhe të fituara. Contractures lindura shkaktuara nga hypoplasia muskujve (keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu), nyjet (këmbë e shtrembër) dhe lëkurës ("dorë").

  Këto contractures) janë të rralla.
  Të vërejtura më së shpeshti contractures fituara. Ata janë të ndarë në traumatik, inflamator, i paralizuar, degjenerative dhe fiksatsiyni. Në contracture parë prek çdo një pëlhurë. Procesi më tej patologjike kap indet e tjera përreth të përbashkët. Kontrakturave jane:

 • Primar-traumatik për shkak të tensionit të muskujve refleks në përgjigje të pulses e indeve të dëmtuara.
 • Tkurrje të dhimbshme të shkaktuara nga rritja e vazhdueshme refleks në tonin e muskujve në përgjigje të dhimbjes në segmentin e prekur.
 • Tkurrje të dhimbshme të shkaktuara nga rritja e vazhdueshme refleks në tonin e muskujve në përgjigje të dhimbjes në segmentin e prekur.


 • Muskul tkurrje gjeneruar kur ndryshimet degjenerative në muskuj ose të shkaktuara nga rritja e muskujve të kockave.
 • Contracture Cicatricial rezultuar dhëmbëza përfshirjen e tyre në lëkurë, nënlëkurës yndyrë, muskujt.
 • Contracture Arthrogenic (të përbashkët) vërejtur në atrophic, ndryshimet degjenerative në indet e joints.
 • Osteogenic contracture gjë e shëmtuar (kockave) eshtrave shkaktuar duke kufizuar ndjeshëm gamën e levizjes.
 • Contractures e përbashkëta mund të zhvillohet pas djegiet, të mbyllura dhe thyerje të hapur, dëmtimit të muskujve, tendinave, nervat, enët e gjakut, etj

  Shumica contractures janë të përziera, kështu contracture, e cila u ngrit fillimisht si rezultat i ndryshimeve në një ind, më pas çon në ndryshime të mesme në indet e përbashkët.


  Sa e rrezikshme contracture

  Qëndroni contracture të çdo lloji nëse nuk trajtohet mund të rritet deri në një humbje totale të mobilitetit të përbashkët - ankylosis.

  Nga ana tjetër, ankylosis dallohen nga:

 • Bone - në të cilat prona në të përbashkët për shkak të shtimin e eshtrave të artikuluar përfundon kyçeve. Kur kocka e kockave ankylosis trarëve të kalojë nëpër zonën e ish-hapësirës së përbashkët, që lidh eshtra fund kyçeve në një; hapësirë ​​e përbashkët është zakonisht në dispozicion.
 • Fijor - duke rezultuar fijor, adhesions mbresë në mes të sipërfaqeve të përbashkëta. Kur ankylosis fijor hapësirë ​​të përbashkët normalisht i dukshëm.

 • Extraarticular - ku shkaku është një pronë në arsimin e përbashkët bashkim kockave extraarticular midis sochlenyayuschymysya eshtra kockëzim apo indet e buta që rrethojnë përbashkët me hapësirë ​​të ruajtur të përbashkët.
 • Kështu, nevoja për trajtimin e hershëm të contractures dukshme. Për trajtimin e kontrakturave duke terapi stërvitje, fizioterapi, terapi manuale, masazh, ushtrime të aplikimit, dhe një numër të metodave të tjera.

  Informacion nga neni "contracture."