Çfarë dializë më mirë transplantin


 • Përfitimet e veshkave transplantim
 • Problemet Transplantimi

 • Në vende të ndryshme çdo vit 60-100 persona për 1 milion. Njerëzit kërkojnë terapi renale zëvendësuese për shkak të zhvillimit të terminalit fazë (e fundit) dështimi kronik i veshkave (THPN). Deri më sot, ka 3 metoda të mbështetur jetën në këta pacientë:

 • Hemodializë kronike;
 • Dializa peritoneal;
 • Transplantim të veshkave.
 • Dy metodat e para të lejojë që të zgjasë jetën e pacientëve për shumë vite, por kërkojnë procedurë të rregullt të (2-3 herë në javë) në një spital ose ambulatore kushte sterile. Pacienti është "i lidhur" në vendin e dializë.

  Ajo nuk mund të shkojnë me pushime, peshkim, udhëtim biznesi, etj Si hemodializës dhe metodat peritoneal dializë janë zëvendësuar funksionin e veshkave.

  Megjithatë, pavarësisht përmirësim të vazhdueshëm të teknikave mjekësore dhe performancën e teknologjisë e hemodializës, ka shumë efekte negative anësore dhe rrethanat që ulin cilësinë e jetës. Në veçanti, hemodializë kronike përfundimisht çon në një reduktim në hemoglobinë në gjak, shkatërrimin e kockave, etj Kjo është arsyeja pse hemodializë kronike mund të konsiderohet vetëm si një trajtim i ndërmjetëm. Më e mirë është qëllimi përfundimtar për njerëzit, duke i dhënë një shans për një jetë të plotë dhe aktive, mund të konsiderohet vetëm transplantim të veshkave.  Përfitimet e veshkave transplantim

  Me daljen e barnave të reja që shtypin sistemin imunitar, dhe për të përmirësuar teknikën kirurgjikale, marrje ryshfeti niveli i mbijetesës gjatë vitit të parë pas transplantimit (ky term është zgjedhur si një përbërës në transplantimit) është rritur gjatë njëzet viteve të fundit me 40-50%, duke arritur në 95%, dhe cilësia e jetës pas transplantim përmirësuar disa herë. Kështu, një transplantim të veshkave është mënyra më racionale për të trajtuar njerëzit që vuajnë nga faza e fundit e dështimit kronike renale.

  Cilësia e jetës dhe shkallën e rehabilitimit të arritur në pacientët me veshka transplantuar është shumë më e lartë sesa në pacientët që janë në dializë. 79% e të gjithë marrësve transplantimit jetojnë jetë pothuajse normale, në krahasim me 47% dhe 59% e pacientëve janë duke vazhduar për dializë peritoneale ambulator ose hemodialaze, respektivisht.

  Përveç kësaj, ne tregojmë se transplantim të veshkave si trajtim për pacientët me dështim kronike renale dhe efikas nga një këndvështrim ekonomik. Pra, në mënyrë të qartë se transplantin e veshkave - një trajtim i zgjedhur për dështimin e terminalit renale kronike. Në mesin e të rriturit më shpesh të kryer transplant në glomerulonefriti kronik, pielonefrit kronike, hipertension dhe nefroanhioskleroz diabetik nefropati.


  Problemet Transplantimi

  Fakti se natyra njerëzore dhënë dy transplantim të veshkave lejon përafërsisht një e treta e pacientëve të veshkave nga një donator të jetesës. Për transfertat e tjera të nevojshme trupin kufomë.

  Mungesa e vdekur kufizon shumë transplantimin e organeve dhe indeve, si vetme vdekjes pranueshem trurit donator (me një zemrës rrahje).
  Vetëm rreth 1% e pacientëve vdesin plotësojnë kriteret aktuale për zgjedhjen e donatorëve.

  Tani, kur bota po bëhet çdo vit më shumë se 30 mijë transplante të veshkave, çështje mungesë donacion organ është jashtëzakonisht serioze. Veçanërisht i mprehtë, për shkak të rrethanave të caktuara, problemi i mungesës së organeve të donatorëve dhe disponueshmërinë kështu shumë i ulët i transplantit të veshkave është në.

  Mënyra më efektive për të pjesërisht të zgjidhur këtë problem në botë është përdorimi i transplantimit të veshkave nga donatorë të gjallë të lidhura.

  Sipas autorëve të ndryshëm numri i transplanteve nga donatorët që jetojnë mbi 90 vjet është rritur më shumë se 100%.

  Pra, transplanti i veshkave nga një donator i jetesës është një prioritet për terapi renale zëvendësuese në rritje të mungesës së organeve të donatorëve. Rezultatet transplantimin e ngjashme definitivisht më të mirë në krahasim me transplantimin kufomës. Si rezultat, kjo metodë meriton njohje më të gjerë dhe shpërndarjen në qendrat transplant në Rusi.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Dializë
 • Transplantimi i organeve