Kanceri i stomakut Sa e rrezikshme


 • Shkaqet kryesore të sëmundjeve
 • Simptomat e kancerit të stomakut
 • Kanceri i stomakut Sa e rrezikshme
 • Trajtimi i kancerit Chat

 • Kanceri i stomakut - një tumor malinj që zhvillohet nga mucous cipë zheludka.U burrat kanceri gastrik ndodh në 2 herë më shpesh sesa femrat. Shumica e personave të sëmurë gjatë 40-45 viteve, edhe pse jo kancer stomaku aq i rrallë ndodh në njerëzit 30-35 vjeç dhe madje edhe më të rinj ...


  Shkaqet kryesore të sëmundjeve

 • faktor i trashëguar;
 • Konsumi i rregullt i tymosur, i kripur, ushqim pjekur;
 • pirja e duhanit;
 • kontaktoni me asbest;
 • Kushtet precancerous - gastrit kronik atrofik, ulçerë stomakut, anemi dëmshëm, një kusht pas heqje (sidomos në 10-20 vjet pas heqje Billroth-II), polyps stomakut (frekuencë ozlokachestveniya në 40% për polyps të mëdha se 2 cm në diametër) mungesës së imunitetit;
 • abuzimi me alkoolin.


 • Simptomat e kancerit të stomakut

 • anoreksi dhe humbje peshe janë tipike për 70-80% të pacientëve;
 • dobësi, lodhje;
 • shqetësim dhe / ose dhimbje sipër kërthizë;
 • humbje e oreksit;
 • ndjenjë e trishtim pas hahet;
 • të përzier, të vjella;
 • ndryshojë në stol;
 • gjakderdhje që mund të ndodhë tokësore (jashtëqitje të zeza).
 • ndjenjë të ngopje të hershme. Shperndare kancerit të stomakut shpesh ndodh me një ndjenjë të ngopje, sepse mur stomak normalisht nuk mund të zgjas.
 • Kanceri i stomakut Sa e rrezikshme

  Tumor ne stomak ndërpriten tretje, parandaluar kalimin e ushqimit në traktin gastrointestinal ulët. Një tumor kanceroz pushton mur stomak, mund të përhapet në organet e tjera - të rritet në dy pika, pankreasit.


  Kur vendndodhja e tumorit afër ezofag, ajo mund të shtrihet në të dhe e prishin kalimin e ushqimit në stomak. Si rezultat i gjithë kësaj është humbje peshe deri lodhje. Tumori mund të përhapet përmes limfatike dhe enët e gjakut e në organet e tjera (të mëlçisë, mushkërive, trurit, eshtra, etj), e cila siguron rritjen zjarri. Si rezultat i çrregullimit të trupit ka vdekje.

  Faza e sëmundjes:

 • diametër tumor prej jo më shumë se 2 cm, rritje vetëm Mukoza pa metastases dukshme në nyjet limfatike;
 • tumoreve 4-5 cm diametër, mbirjes submucosal dhe shtresa muskulare mund të jetë e metastases rajonale;
 • Madhësia e madhe tumor, rritje membrana i lëngshëm organet e afërta; metastaza largët ekzistues.

 • Diagnoza e hershme siguron prognozë më të favorshme. Simptomat klinike janë nonspecific dhe përfshijnë të përzier, të vjella, regurgitation, semundjen disfagia, dobësi, humbje peshe, anemi, etj Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje në shfaqjen e këtyre simptomave në njerëz të shëndetshëm dhe gjithnjë e në ndryshim natyrës së tyre gastrit kronik apo ulcera peptike. Vendimtare në diagnozën me gastroscopy (me biopsi) dhe X-ray shqyrtimit të stomakut.


  Trajtimi i kancerit Chat

  Trajtimi i kancerit të stomakut varet mbi përhapjen e tumoreve në stomak, shkalla e plagë të nyjave limfatike rajonale dhe praninë e metastases largët.

  Në Mjekimi Kanceri i stomakut duke përdorur të gjitha 3 metoda: kirurgji, kimioterapia dhe rrezatimi. Trajtimi kryesor është operacioni.

  projektive-mbrojtëse faktorë:

 • mohimi i ushqimit dhe të hahet vsuhuyu;
 • ushqim të ngadaltë dhe të rregullta;
 • anulim apo zvogëlim i marrjes kripë dhe produkteve tymosur;
 • rritur konsumi i lëng ose qumësht;
 • Refuzimi i përdorimit të pijeve, ose të paktën të mbështetur sode tyre birësimit ose ujë mineral;
 • rritur konsumi i perimeve të gjelbra dhe fruta të pasura me antioksidantë natyrore (acid Askorbik, b-carotene, vitaminë E);
 • Çaji jeshil (duke shtypur prodhimin e interleukin-8);
 • produkte të ngrira në vend të ruajtjes (në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon incidencën e kancerit të stomakut për shkak të mungesës së preservatives dhe reduktimin e carcinogens).