Çfarë është gjemb i rrezikshëm


 • Dhimbje dhe se si ajo kërcënon
 • Prognozë për katarakte

 • Dhimbje dhe se si ajo kërcënon

  Sigurisht nën ferrave do të thotë pak a shumë i fortë turbullt çdo shell transparente apo ambient të syrit, i cili shtrihet në rrugën e rrezeve të dritës dhe parandalon vizion. Aktualisht, mjekët i quajtur gjemb pothuajse ekskluzivisht njollë kornea. Siç është zakonisht rezultat i inflamacionit paraprak të kornesë, errësirë ​​ajo përfaqësojnë një shumëllojshmëri të madhe në formën, madhësinë, ngjyrën dhe intensitetin e trazim.
  Në lidhje me këtë të fundit duhet theksuar se edhe pse ka shumë pasazhe nga ulje të lehtë kornea transparente perde për të përfunduar atë, por në përgjithësi të dallojë format e mëposhtme të pikave:

 • Cloud;
 • spot, ngjyrë më shumë ose më pak i kufizuar dhe zakonisht sedeftë
 • Dhimbje, e cila gjithmonë paraqet një mbresë të mbetur pas të cilës i parapriu whatsoever ulçerë corneal.
 • Spots kornea, prandaj dhimbje nuk mund vetëm të marrë të gjithë zonën e nxënësit, por disa pjesë të tij, dhe sipas kësaj, për shkak të shkallës së transparencës së indeve është ndryshuar për herë vlerën për aktin e tyre të vizionit. Në përgjithësi, ata të reduktuar peshën e kauzës së tij, por në shkallë të ndryshme dhe forma.
  Për shembull, shpërndarë, i tejdukshëm apo vizion i tejdukshëm turbullt të dobësojnë më shumë se kufizuar ashpër, por zënë vetëm një pjesë të zonës së nxënës njollë errët.


  Kjo varet nga fakti atë të tejdukshëm?
  ? X spote rrezet e dritës duke kaluar nëpër vendin e shoi, dritë shpërndaj në drejtime të ndryshme në retinë dhe në këtë mënyrë të dobësojnë ndryshim në shkëlqimin e objektit imazhit dhe e privojnë atë e qartësisë, duke shkaktuar ende i vështirë, ndonjëherë e dhimbshme për kuptimin e pacientit e "verbëri".
  Nëse transparenca dhimbje dhe zë vetëm një pjesë të nxënësve, vonuese nga rrezet e dritës, ajo vetëm redukton shkëlqimin e objektit imazhit, edhe pse ky i fundit ruan qartësinë e imazhit. Nëse njollë përshtaten e nxënësit, atëherë pacienti mund të jetë vetëm një ndjenjë e dobët dritë.

  Nëse njollë opak ulet në qendër të nxënësit, vizion përmirësohet duke zgjeruar këtë të fundit (në dritë të ulët); Në anën tjetër, vizion përmirësuar nga ngushtimi e nxënësit (në dritë e ndritshme), nëse dhimbja është e vendosur në skajet e tij.
  Rënia nga njollat ​​ekzistuese në kornea, përfshin një numër tjetër më serioz për konfiskimet e pacientit, miopi e rëndë, e ashtuquajtura asthenopia akkomodativnuyu dhe madje vrull e akomodimit, dmth, tkurrje e pavullnetshme e muskujve ciliar, dhe gjërat duket se nganjëherë jashtëzakonisht i zgjeruar. Vizioni Binocular është shpesh mjaft i pamundur, dhe kështu me radhë N. Pastaj mund të zhvillojnë asthenopia muskulor, strabismus, dhe fëmijët -. Edhe sytë pavullnetshme duke u dridhur.


  Prognozë për katarakte

  Prognoza për spote corneal varet nga mosha e subjektit, kohëzgjatjen, vendndodhjen dhe natyrën e trazim; më pak se shkëlqyeshëm, ushtar i ri dhe më shumë sipërfaqësisht, parashikim i favorshëm. Njollat ​​e vjetra të shkaktuara nga plagët, të pashërueshme. Por më shumë të rinj janë shumë të vështirë për të trajtuar, zakonisht i emëruar agjentë irrituese, kryesor i të cilave detyrë - për të rritur metabolizmin e kornesë dhe të nxisë tërheqjen e produkteve patologjik.
  Teknikat operative scraping ose prerja spote, rrallë çojnë në qëllimin dhe madje edhe më keq, janë të rrezikshme. Ato janë të rëndësishme vetëm në pirje sipërfaqe për shkak të depozitimit të gëlqeres apo kripërat e plumbit.

  Por në qoftë se teknikat operative rrallë mundshme për të arritur heqjen njollë, përmirësuar dhe madje nganjëherë arrijnë të rivendosur vizion kirurgji irydektomiyu (formimi i një nxënësi artificiale), e cila jep pasqyrë në syrin e rreze dritë. Më shpesh ofrojnë shërbim të mirë të quajtur "syze stenopeicheskie" - pjatë errët me një vrimë të vogël në mes, duke e lejuar ju për të hapur qasje e rrezeve të dritës nëpër pjesën e paprekur të kornesë. Megjithatë, këto pika janë të dobishme vetëm duke shikuar në objektet e vogla të ngushta.

  Së fundi, një nga cataracts trajtimet është tattooing atij dy qëllime kozmetike dhe për të përmirësuar pamjen.

  Procesi i tattooing është se duke përdorur një mjet të posaçëm që përbëhet nga punctures shumta gjilpërë bëra cataracts dhe pastaj vendin e tyre në një shpatull të veçantë rubbed bojë kineze. Shkatërrimi i mprehtë cataracts dallim ngjyrë nga fqinje inde të shëndetshme është arritur qëllimit kozmetike kirurgji; eliminimi prodhon spote të tejdukshmërisë "verbues" përmirëson pacient vizion është arritur operacion terapeutik detyrë.

  Informacion nga artikullin "Pain".