Rreziqet e dhimbje koke


 • Çfarë është dhimbja?
 • Si mund t'i trajtojmë?

 • Si mund Ponc Pilati në një gjendje të falë Yeshua nga Nazareti? Dhe ai mund të mos pastaj mendoni?

  Por, para se të dënuar Bulgakov hero, mbani mend çfarë keni menduar kur ju keni një dhimbje koke ... të gjithë i mërzitur? Unë nuk do të doja të jetoj?

  Ju shikoni, një dhimbje koke mund të rezultojë në një kuptim të fjalëpërfjalshëm - në telashe. Pra, pse kjo duhet të vuajnë më shumë? Nëse Ponc Pilati jetuar në kohën tonë, atëherë me siguri ai do ta parë shkoi te mjeku, dhe pastaj me kujdes konsideruar me kujdes vendimin e tij.


  Çfarë është dhimbja?

  Dhimbje koke mund të jetë një ankesë e madhe dhe ndonjëherë vetëm me sëmundje të ndryshme të sistemit nervor, endokrine dhe sistemet kardiovaskulare, veshkat, sytë, dhe kështu me radhë.

  d. Kjo dhimbje koke e mesme, dhe është e nevojshme për të trajtuar sëmundje themelor.

  Por ka të vërtetë dhimbje koke - fillore.
  Në këtë rast, kreu mund të dëmtojë enët e gjakut, cipë e trurit, tendons dhe muskujt. Duket vrull e muskujve - shkaku më i zakonshëm i dhimbje koke fillore, të ashtuquajturat koke stresit. Kjo është e njëjta dhimbje shkatërrimtar që ndodh pas përvojës, ditë e vështirë.

  E njëjta vlen edhe për llojin e migrenës - një dhimbje e papritur shpesh njëra anë e kokës. Çdo rast i pestë i migrenë fillon e ashtuquajtura atmosferë migrenë - humor vjeshtë, ndjeshmërinë e dhimbshme dhe shqetësime vizuale.


  Shkaku i dhimbjes të tillë - shtrëngim i papritur dhe pastaj një zgjerim po aq dramatike të mureve të enëve. Pikërisht në këto momente nuk duan të jetojnë Ponc Pilatit.

  Dhimbje koke, në varësi të shkaqeve të saj guximshme, të ndryshme në pamjen, forcën dhe vendin - kjo mund të jenë të rënda (migrenë), Blunt (tension) e lokalizuar në çdo zonë një të kokës (rreze grumbull apo dhimbje) të zhvilluar paroksizmal, në formë individuale apo përmes disa kohë.

  Nëse dhimbje koke të shoqëruar nga marramendje ose të vjella - është një simptomë shqetësuese. Ndoshta ky shtet është i lidhur me osteokondroza e shpinë qafës së mitrës, kequshqyerja apo inflamacion të trurit.

  Identifikoni shkakun e vërtetë të dhimbje koke mundemi vetëm neurolog i kualifikuar.


  Si mund t'i trajtojmë?

  Deri kohët e fundit, trajtim efektiv për dhimbje koke për mjekët e përfaqësuar me vështirësi të mëdha. Por një zbulim i madh i rëndësishëm në mjekësinë moderne në vitet e fundit lejohet të përgjigjem shumë çështje të vështirë. Tani mjekët fuqia për të krejtësisht të hequr qafe një person të sulmeve të dhimbshme që ndërhyjnë me jetën normale dhe punë.

  Ka klinika të tëra që specializohen në dhimbje koke. Sigurisht, më shumë se 50% e suksesit varet nga një diagnozë të saktë duke përdorur pajisje moderne. Kriteri i dytë për sukses - një qasje të integruar që përfshin ekspertë nga fusha të ndryshme të mjekësisë dhe të përdorimit të metodave më efektive.  Në situata të vështira klinike duhet të praktikohet këshillin e mjekëve të të gjitha specialiteteve të nevojshme me ekspertë të njohur. Pajisje me teknologjinë e fundit, ekspertë të profilit të lartë, një qasje e integruar duke përdorur arritjet më të fundit të mjekësisë - janë përbërës të suksesit në trajtimin e dhimbje koke.

  Kur dhimbje koke të rënda nuk duhet të përtypë ca grushte pilula - problemi juaj do të zgjidhet pas një kurs të trajtimit të zgjedhur me mençuri. A nuk do të vonojnë vizitën tuaj në mjeku! Jetojnë pa dhimbje - nuk e detyrojnë veten të vuajnë dhe të tjerët!

  Informacion nga neni Catherine Hrebonkin "për rreziqet e një dhimbje koke?".

  Diskutoni komuniteteve:

 • Dhimbje koke
 • Migrenë
 • Më i lartë