Çfarë duhet të ushqyer një fëmijë nën një vit me phenylketonuria


 • Kjo phenylketonuria i fshehtë
 • Çfarë duhet të ushqyer një fëmijë nën një vit me phenylketonuria
 • Çfarë është Next

 • Kjo phenylketonuria i fshehtë

  Dreaming e një fëmijë, prindërit, janë të tij një të bukur, inteligjente,
  i talentuar dhe, natyrisht, të shëndetshme .... Fatkeqësisht, shumë
  sëmundje të trashëgueshme dhe lindura mund të pengojnë zbatimin e
  shpresoj. Dhe ndërsa mjekësia nuk mund të parandaluar atë, as kurrë
  mund të ndihmojë të ndrequr situatën.

  Intrigue phenylketonuria është se në muajt e parë të jetës
  Njoftimi fëmijë ndonjë nga manifestimet e tij është e pamundur. Vetëm në
  mosha 2-6 muaj fëmija bëhet i fjetur, ai zhduket interes

  mjedis, mund të ketë ankth, të vjella, abuzimi muskujve
  ton (shpesh të bjerë), konfiskimet, ndryshime eczematous lëkurës.

  Në gjysmën e dytë të jetës është e përcaktuar dhe të mbetet në zhvillim.
  Fëmijët njohin më nënën e tij, mos fix sytë tuaj në objekte,
  reagojnë në lodra të ndritshme. Nëse nuk trajtohet, mendor
  frenim zakonisht arrin shkallë të thellë. Fizik
  zhvillimi i fëmijëve, në krahasim me një mendor ngritur më pak
  shkallë. Shef, ato mund të jetë pak më pak se normal më vonë
  dhëmbët shpërthej. Fontanellë më parë shumë i madh i madh.
  Këta fëmijë më vonë fillojnë të rrokulliset mbi barkun e tij, të ulen dhe të ecin.  Ka babes tilla, të gjerë përveç, gjunjë vendosur dhe hip
  joints, këmbët, supet dhe e uli kokën e tij.
  Ata ecin, valëzim,
  hapa të vegjël. Për shkak të rritur tonin e muskujve, ata shpesh ulem
  këmbëkryq.

  Duke pasur parasysh faktin se në mënyrë për të parandaluar rëndë mendore
  shkelje të fëmijës kanë nevojë për trajtim si të hershëm për
  Diagnoza e përdorimit phenylketonuria neonatal të vazhdueshëm
  shqyrtimit. Kjo është një laborator masiv mostra hulumtuese
  porsalindur. Nëse përmbajtja e phenylalanine në to tejkalon
  kec dispozitë dërguar në këshillim mjekësor dhe gjenetike për

  konfirmuar diagnozën. Në mënyrë për të zbuluar phenylketonuria
  duke përdorur përkufizimin e derivativit të phenylalanine në urinë.


  Çfarë duhet të ushqyer një fëmijë nën një vit me phenylketonuria

  Trajtim
  Phenylketonuria është reduktuar kryesisht në dietë. Që prej
  të konfirmuar diagnozën e phenylketonuria futur dietë drastike
  Kufizimi i përmbajtjes phenylalanine. Sepse kjo amino acid në një shkallë
  Sasia me proteina nga dietë përjashton të gjitha proteinat
  produktet shtazore. Ky mish, qumësht, peshk, kërpudha ... On
  fillimisht trajtojnë fëmijët të marrë ushqim, e cila është plotësisht
  No phenylalanine. Që përjashtimit të zgjatur dhe të plotë të ushqimit

  phenylalanine mund të çojë në rrëzimin e endogjen (vet) proteinave
  dhe shterimi i fëmijës. Prandaj, nevoja për proteina është kompensuar në
  asistencës hidrolizate proteina ose përzierjet amino acid.

  Shumë nëna shqetësohen që fëmija i tyre nuk është qumështi i gjirit
  të prekshëm ndaj sëmundjeve. Kjo është ajo që njerëzit mendojnë për këtë doktor. Përmes
  mangësi gjenetikisht i vendosur i një enzimë të veçantë në aminoacideve
  quajtur phenylalanine në trupin e fëmijës rezulton në një shumë
  toksike për substancën trurit. Disclaimer qëllim
  dietë ose i paqartë pasazh ajo mund në disa muaj
  të çojë në ndryshime serioze dhe të pakthyeshme në fëmijë të inteligjencës!


  Ju duhet të bëjë më të mirën tonë për t'iu bindur dietë projektuar.
  Sigurisht, sasia e qumështit të gjirit në dietën e një fëmije mund në këtë mënyrë
  të jetë i papërfillshëm, por nuk ka zgjedhje: shumë serioze
  Pasojat janë dështimi i ushqyerjes artificiale
  speciale blends-hidrolizate.


  Çfarë është Next

  Kur fëmija është një pak më të vjetër, dhe pas
  përqendrimi i phenylalanine në gjak bie në normale, filloni ngadalë
  hyjnë produkteve shtazore. Dietë përbëhet prej fëmijës
  fruta, perime, yndyrë, produkte karbohidrate në lidhje rreptë
  Përmbajtja e phenylalanine. Është e nevojshme për të siguruar pranimin e

  amino acid në trup në sasi të mjaftueshme për normal
  Rritja dhe zhvillimi, por nuk kontribuojnë në akumulimin e saj në indet.

  Ushqim aktualisht në dispozicion shumë shëndeti dhe mixes
  pjesërisht ose tërësisht privohet nga phenylalanine. Një dietë të tillë të rreptë
  duhet të përputhet me të paktën pesë vjet. Në moshë më të vjetër
  ndjeshmëria reduktuar i sistemit nervor tek poshkodzhuyuchohodiyi
  phenylalanine dhe produktet e tij avari, kështu që pas 12-14 vjet, fëmijët
  mund të shkoni në një dietë normale. Trajtim të drogës në
  Phenylketonuria është natyra sindromike dhe përfshin përdorimin e
  Anticonvulsants, nootropics (drogat që përmirësojnë

  performancës mendore), ilaqet kundër depresionit, etj Përveç kësaj, të tilla
  Fëmijët duhet të përshkruajnë një kurs të masazh dhe terapi fizike,
  kryejnë aktivitetet zhvillimore me ta.

  Informacion nga neni Tatiana Kuzymchak "phenylketonuria".