Mos notuar në lente, nëse oslepnesh
Lentet e kontaktit sot është një nga më i përshtatshëm
dhe metodat praktike të korrigjim vizion.
Kohët e fundit, ata janë konsideruar të rrezikshme për shëndetin e syrit dhe shumë
okulist e rekomanduar për të bërë zgjedhjen e tyre në favor të pikave, por kontakti është
lente janë shumë më të hollë dhe më të rehatshme për sytë, si ophthalmologists
të lejojë që ata të veshin çdo ditë. Përfitimet e lente kontakti për syze
qartë: ata ofrojnë një kënd të plotë të mendimit pa shtrembëruar imazhin dhe jo
me të ashtuquajturat "zona të vdekura".
Gjëja kryesore është që të mësojnë se si të kujdesen për
"Sytë e dytë" e saj dhe menjëherë të hequr ato. Përndryshe, ne jemi të thënë
Shkencëtarët britanikë nuk mund vetëm të pengojë vizion, dhe shumë për të humbur.


Në mbështetje të frikës së tij shkencëtarët përmendin si një shembull histori vajzë 28-vjeçare që me zell të kryer këshilla gjithë mjekut, dhe kurrë nuk e lënë pas dore rregullat bazë të higjienës - lentet me qira gjithmonë brenda natës dhe lente të përdorura pije vetëm një zgjidhje të veçantë, jo ujë nga rubinet ose pështymë, ashtu si edhe disa nga miqtë e saj. Por ajo e donte për të notuar dhe nuk e mohojnë vetes kënaqësinë për të vizituar pishinë pa hequr lentet para not. Ujit në pishinë, siç e dini, nuk është steril dhe është i mbushur tepër me një shumëllojshmëri të mikroorganizmave. Një, një parazit i quajtur keqe acanthamoeba, ngulitur në vajzave midis syrit dhe lente, që çoi në një infeksion serioz.


Zhvilluar Keratitis, përmes të cilit ajo ka zënë në një sy. Dhe të gjitha ndodhi shumë shpejt - në vetëm katër ditë. Fillimisht sytë vajzë u bë shumë i ndjeshëm në dritë dhe në Të nuk ka dhimbje e fortë. Mjekët nuk mund të ndihmojnë dhe vizion në këtë sy nuk do të mund të shpëtohen.
Çdokush që vesh lente kontakti, okulist këshilluar me forcë jo për të notuar në to ose në pishinë ose në ujë të hapur, kurrë nuk prek ato me duart e pista dhe ruajtur ato në një rast të pastër që duhet të dezinfektohen rregullisht. Përveç kësaj, mjekët nuk e rekomandojmë modës nënshtruar dhe veshur lente për ata që duan vetëm të ndryshojë ngjyra e syve pa vuajtje me miopi me ngjyrë.