Jo për të thyer bishtin


 • "ER" për coccyx
 • "Bishti" për të parë pas


  "ER" për coccyx

  Kopchyk ose coccyx - i pazhvilluar njeri shpinë bisht. Ai përbëhet nga 4, 5 rruaza të rrallë të pazhvilluar. Goditur coccyx tailbone shumë i lënduar për shkak se - futje 15 muskujt e legenit dhe perineum, ka shumë pleksus nervore, vras ​​tailbone shumë e dhimbshme për të ecin, të ulen.

  Fëmijët shpesh bien dhe lënduar tailbone lehtë, për shembull, stumbled, kandidon për shkallët e rrëshqitshme. Risky në këtë drejtim dhe shaka të preferuar të fëmijëve - tërheq karrige jashtë nga nën ulur poshtë martohem.

  Një fëmijë i cili ka marrë lëndime të tillë duhet të zhvishet, i shtrirë në stomak dhe poshvydshe aplikuar për bruises ftohtë - i butë, ngjyhet në ujë të ftohtë dhe rroba derdhet.

  Si leckë të ngrohtë për të ndryshuar. Ju nuk mund të aplikoni akull nga frigorifer, v. Të dridhura. Pra, të ftohtë sistemit lehtë urogjenital. Best Gadgets keni për të bërë disa orë, ndonjëherë gjithë ditën. Nëse dhimbja nuk largohem, jap analgjezik tuaj e fëmijëve dhe agjent anti-inflamator në të njëjtën dozë, e cila lejoi moshën e tij (kujtoni contraindications).

  Kur do të jetë më e lehtë që të le viktimë kthehet nga bark në pjesën e pasme, por ne nuk duhet të shtrihen në një butë dhe poluzhestkoy në sipërfaqe. Ditë pas lëndimit cool Gadgets janë të nevojshme më. Por nëse dhimbja mbetet, ajo mund të jetë krem ​​hiqen me Diclofenac natriumi.


  Nëse dhimbja minor trauma shkon larg në 2-3 ditë. Nëse fëmija vazhdon të ankohet kur ecin në dhimbje dhe parehati - gjithmonë të konsultoheni me një kirurg.


  "Bishti" për të parë pas

  Plagosje coccyx bën jashtëqitje të dhimbshme, në mënyrë që në ditët e para të marrjes së lëndimit të tillë të ushqyer një fëmijë (veçanërisht nëse ajo është e prirur për kapsllëk) laxatives diçka - panxhar integruar, prunes, mollë e pjekur.

  Kopchyk mund të vuajnë dhe për të vogla, por të shpeshta lëndimet, të tilla si çiklizmit, vare. Ose në qoftë se një fëmijë është veçanërisht i hollë, ka një zakon të ulur, përqafimeve gjunjët e tij në mjekër të tij.

  Garda kundër bie dhe goditjet, kurs i vështirë, por për të mësuar fëmijën në pozicionin e duhur të mundshme dhe të nevojshme.

  Informacion nga artikullin "nuk do të thyejnë bisht ...".