A mund të humbjen në punë dëgjimitZhurma - kombinim i parregullt i fuqisë ndryshme dhe frekuencën e tingujve; në gjendje të ketë një efekt negativ në trup. Në vitet e fundit, për shkak të zhvillimit të konsiderueshëm të transportit publik rritur zhurmë intensitet në shtëpi, sepse faktorët negative ai fituar vlerë-tion të madh social.

Ekspozimi i zgjatur ndaj zhurmës intensive (mbi 80 dB) dëgjim personalisht çon në humbjen e saj e pjesshme ose totale. Varësisht nga kohëzgjatja dhe intensiteti i zhurmës është rënie më e madhe ose më e vogël në dëgjim ndjeshmëri, e cila zhduket pas zhurmës, dhe kur një gjatësi të madhe dhe (ose) intensiteti i zhurmës humbja e pakthyeshme e dëgjimit (tuhovuhist), karakterizohet me ndryshimin e pragut të vazhdueshëm të audibility.
Ka shkallë të humbjes së dëgjimit:

 • Klasën e I (humbjen e dëgjimit të lehtë) - humbje në frekuenca të folurit e 10 dëgjimit - 20 dB në një frekuencë prej 4000 Hz - 20-60 dB;
 • Klasa II (humbja e dëgjimit moderuar) - humbjen e dëgjimit në frekuenca të folurit është 21 - 30 dB në një frekuencë prej 4000 Hz - 20-65 dB;
 • Klasa III (humbja e dëgjimit të rëndësishme) - humbja e dëgjimit në frekuenca të folurit është 31 dB ose më shumë në një frekuencë prej 4000 Hz - 20-78 dB.

 • Zhurma e shkatërron jo vetëm të dëgjimit

  Efektet e zhurmës mbi trupin e njeriut nuk është i kufizuar efekt në seancë. Pas dëgjimit nervore zhurmë stimulimi fibër transmetohet në sistemin qendror nervor, dhe për shkak se ajo ndikon në organet e brendshme, duke çuar në ndryshime të rëndësishme në gjendjen funksionale të trupit ndikon në gjendjen mendore të një personi, duke shkaktuar ndjenjën e ankthit dhe acarim.


  Personi i cili është i ekspozuar ndaj intensiv (80 dB) zhurmat, duke shpenzuar një mesatare prej 10 - 20% më shumë përpjekjeve fizike dhe neuropsikiatrike për të ruajtur ritmin e bëra tyre në nivele të shëndosha nën 70 dB (A). Më e theksuar është një shkelje e qarkullimit periferik nga ngushtimi i kapilarët e lëkurës dhe mukozës, dhe rrit presionin e gjakut (me nivele të shëndosha e mësipërme 85 dBA).

  Kur impuls dhe zhurmave parregullt shkalla e rritjes së zhurmës.


  Çfarë është "sëmundje zhurmë"

  Aktualisht, "sëmundje zhurmë" karakterizohet nga simptoma komplekse:

 • reduktim në ndjeshmëri auditory;
 • të ndryshojë funksionin e sistemit të tretjes, duke rezultuar në një rënie në aciditet;
 • dështim kardiovaskular;
 • nervor dhe sistemet endokrine.

 • Ultrasounds (mbi 20.000 Hz) siç dëmtimit të dëgjimit të shkaktojë, por veshi i njeriut nuk i përgjigjet atyre. Ultratingull i fuqishëm ndikon në qelizat nervore të trurit dhe palcës kurrizore, duke shkaktuar një ndjesi djegie në kanalin e veshit dhe ndjenja e përzier.

  Po aq i rrezikshëm është ndikimi i luhatjet infrasound akustike (nën 20 Hz). Me infrasound mjaftueshme intensitet të mund të ndikojnë në sistemin vestibular, duke ulur ndjeshmërinë auditory dhe rritjen e lodhje dhe nervozizëm, dhe të çojë në koordinim të dobët. Një rol i veçantë është luajtur luhatjet infrachastotnye me një frekuencë prej 7 Hz. Si rezultat i rastësisë së frekuencës natyrore të alfa - ritmi i trurit janë vërejtur jo vetëm humbjen e dëgjimit, por mund të ketë gjakderdhje të brendshme.  Një vend të veçantë në patologjinë e lezioneve të dëgjimit duke zënë shkaktuara nga ndikimi sverhintensivnoe zhurma dhe tingujt. Veprimi i tyre afatshkurtër mund të shkaktojë humbjen e plotë të organit spirale thyej daulle e veshit dhe të shoqëruar nga një ndjenjë e plotësi dhe dhimbje të mprehtë në veshët. Rezultati i barotrauma është shpesh një humbje e plotë e dëgjimit. Në një mjedis të prodhimit raste të tilla janë tepër të rralla, kryesisht në situata të jashtëzakonshme apo shpërthime.

  Nëse vëreni dhimbje holovnauyu, ndjenja e shurdhim në kokë dhe zhurma që ndodh deri në fund të turnit ose pas punës, marramendje kur ndryshon pozicionin e trupit, rrit nervozizëm, lodhje, rënie të punës-aftësinë, vëmendje, rritjen e djersitje, sidomos kur abuzimin eksitim gjumë ritëm (sleepiness gjatë ditës, shqetësuese fle natën) - është koha zudmatsya zhurmë e sëmundjes.

  Informacion nga "zhurma neni. Efektet në trup "