A keni një predispozitë për hipertension


 • "Trydtsyatnyk dhe vetëm"
 • "Qëllimi Duke parë"
 • "Besoni në veten tuaj"


  "Trydtsyatnyk dhe vetëm"

  Simptomat e para të hipertensionit mund të ndodhë pas 30. Kjo mund të jetë një dhimbje koke në mëngjes në qafë, tringëllimë në veshët, marramendje, vjellje, nosebleeds, pagjumësi, "fluturojnë" dhe mjegull para syve të tij. Mund të shqetësojnë dhimbje, nën teh shpatull, gjoks, gishtat në. Për fat të keq, hipertensionit është shpesh nuk zbulohet. Mëso për sëmundje vetëm mund të matur rregullisht presionin!

  Rritja konsiderohet presion mbi 140/90 mm Hg. c. Por një kërcim i tillë nuk është domosdoshmërisht tregojnë sëmundjen, sepse në kohë të ndryshme të ditës dhe nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm (shqetësime emocionale, aktivitetit fizik dhe seksual, konsumi i alkoolit) performanca mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme.

  Shumë më e rëndësishme është se sa shpejt pas rritjen e kthimit presion në normale.


  "Qëllimi Duke parë"

  Normalisht kjo duhet të marrë jo më shumë se gjysmë ore. Për çdo tregues të veçantë të presionit. Për shembull, për ata të cilët zakonisht reduktuar presionin, performanca normale si një e tërë mund të thotë një krizë hypertensive. Prandaj, ekspertët përdorin termin si një tension të synuar - një masë për të cilën ne duhet të synojmë. Për shembull, në pacientët të prirur për goditje presion objektiv duhet të jetë pak më e lartë se norma. Dhe hypotensive - përkundrazi.

  Diagnoza "hipertension" duhet të bazohet në rezultatet e matjeve të përsëritura të presionit (të paktën 5 herë në ditë, duke përfshirë edhe natën dhe menjëherë pas zgjimit), kryer në ditë të ndryshme.


  Me një rritje të lehtë në normat duhet të xhiruar për disa muaj.


  "Besoni në veten tuaj"

  Në rrezik - njerëzit me një lloj të pacientëve hypertensive dhe atyre që vuajtën në rinjve dystonia tij vegjetative vaskulare. Nëse ju keni një shans për të tensionit të lartë apo keni gjetur simptomat e saj - të fillojë parandalimin! Është e këshillueshme për të lënë duhanin rregullisht lëvizin - veçanërisht e dobishme për drejtimin dhe not, kufizojnë kripë, normalizimin e peshës, fle të paktën 8 orë. Presion i mundshëm i lartë i gjakut duhet të zgjidhni një profesion, nuk lidhet me mbingarkesë nervor dhe fizike. Dhe sigurisht, ju duhet të monitorojnë rregullisht presionin e gjakut.

  Nëse sëmundja tashmë ekziston, ju duhet të bëjë gjithçka për të parandaluar komplikimet rrezikshme të sëmundjes - sulm në zemër dhe infarkti, të mbajë një trajtim të qëndrueshëm dhe adekuat të përshkruara nga mjeku juaj.

  Informacion nga neni Olga Smirnova "A keni një predispozitë për hipertension?".