Për shkak të abuzimit të fëmijëve që kanë migrainesTë studimore krahasim fëmijë që vuajnë nga migraines dhe nën ndikim të fortë emocional, me fëmijë të cilët kanë simptoma të ngjashme, por kanë pasur probleme me ngritjen e një familje.

Sipas Departamentit Amerikan të Shëndetësisë, me 3.2 milionë fëmijë 59% ishin viktima të indiferencës nga ana e prindërve, 4% ishin të ekspozuar ndaj sharjeve, seksual 8% dhe 11% abuzim fizik. Studimet kanë konfirmuar lidhjen në mes të dhunës në familje dhe ndodhjes së migrenës kronike në fëmijët në të ardhmen.

Ajo u gjet gjithashtu se fëmijët e ekspozuar ndaj keqtrajtimit në familje, kishte një rritje të rrezikut të sindromës sëmundshmëria i zorrëve nervoz, sindromi i lodhjes kronike, fibromyalgia, cystitis dhe inflamacion i nyjave.Në total, studimi u testua në 1348 pacientë. Ajo u gjet se 61% e tyre vuanin nga migraines dhe kushteve të tjera të ngjashme. Këta pacientë, duke u përgjigjur pyetjeve nga një pyetësori, vuri në dukje provat e abuzimit të fëmijëve në fëmijëri.

Abuzimi fizik u shoqërua me një incidencë të lartë të artritit. Stresi emocional të lidhur me ndodhjen e sindromi i zorrëve nervoz dhe lodhje kronike. Në gratë, efekti i të dy lëndimeve psikologjike dhe fizike të marra në fëmijëri ishte e lidhur me rrezikun e Endometrioza sëmundjeve dhe tumoret beninje të fshikëzës.

Megjithatë, rezultatet treguan se hutim tek fëmijët nuk shkakton çrregullime të ankthit dhe depresionit, e cila është shumë e zakonshme në popullsinë.
Sipas shkencëtarëve, nëse qasja në një mjek mihrenepodibnoho pacientët me dhimbje koke, është e nevojshme për të përcaktuar ekzistencën e traumave psikologjike në fëmijëri. Kjo do të ndihmojë të parashikojnë daljen e mundshme të comorbidities dhe i bie në të trajtimit të kërkuara.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com