Lupus eritematoz


 • Skin, sistem dhe të zakonshëm ...
 • Kush është lupus?
 • Vetë vaksina
 • Si diagnostikohet?
 • Si për të trajtuar lupus?
 • shërueshëm apo lupus?


  Skin, sistem dhe të zakonshëm ...

  Lupus eritematoz nuk ka të bëjë me eritematoz zakonshëm (TB) - një formë e rrallë e tuberkulozit, duke çuar në formimin e tipike të kuqërreme-kafe nyje të lëkurës.

  SLE shfaqet nga simptomat e ndryshme dhe ndodh ose forme lëkurës - eritematosus diskor lupus (DQ) ose me lezione të organeve të brendshme në formën e lupus eritematoz sistemik (SLE).

  Kur DKW lëkurës (kryesisht në fytyrë dhe pjesë të tjera të ekspozuara të trupit, rrezet e diellit në dispozicion) te formuar rrumbullakuar karakteristikë ngritur arna e skuqje dhe shkallë, dhëmbëza përqendruar shpesh vërejtur; organet e brendshme janë zakonisht nuk preken.

  SLE - sëmundjet natyrë reumatike, që i përket grupit të njëjtë të sëmundjeve dhe artritit reumatoid. Në SLE mundur shkatërrimin rëndë të nyjave, lëkurë, sistemin nervor, veshkat dhe organet e tjera të brendshme. Ndryshimet e lëkurës mund të jetë i njëjtë me DQ apo skuqje të dukshme dhe skuqje të lëkurës mbi cheeks si karakteristike "flutur në fytyrën e saj." Shpesh, megjithatë, lëkura mbetet normal.


  Kush është lupus?

  SLE kryesisht prek femrat e reja. Ndër pacientët DKW Shtatë nga dhjetë - femrat e moshës 30 vjeç e më të vjetër. Në mesin e pacientëve me SLE nëntë nga dhjetë - gratë, dhe gjysma e tyre Simptomat e para shfaqen në mes 15 dhe 25 vjet.  Vetë vaksina

  Shkaku është i panjohur DQ si shkaku i 90% të SLE. 10% është ndoshta një efekt anësor i drogës si prokainamide (novokainamid), e cila është e parashikuar për aritmia kardiake.

  Besohet se lupus është një origjinë autoimune, dmth shkaktohet nga reaksionet alergjike në një lloj të veçantë, në të cilën trupi i pacientit për të zhvilluar antitrupa (autoantibodies) në indet e veta si në qoftë se ai vaksinuar kundër vetvetes. Shkaqet e reaksioneve alergjike mbetet e paqartë.

  r /
  Si diagnostikohet?

  Në SLE është dëmtimi i qelizave të bardha të gjakut dhe janë lëshuar komponentet bërthamore (nucleoprotein) preterpevayuschye në ndryshimet e plazmës.

  Ky material bërthamor zhytur leukocite të tjera, për të ndryshuar vetitë e tyre, duke e bërë të ashtuquajturat le-qelizat (LE - nga lupusi eritematoz).

  Ndoshta në këtë mënyrë janë autoantibodies drejtuara kundër indet e veta materiale bërthamore dhe e ashtuquajtura AKSH (anti-bërthamore). Në këtë drejtim, diagnoza e SLE shfaqin LE-qelizave dhe autoantibodies antinuclear, dhe të përcaktojë sasinë e proteinave të caktuara serum përmbajtja e të cilave bie në fazën aktive të sëmundje autoimune.


  Si për të trajtuar lupus?

  Skuqjen e lëkurës mund të trajtohen me krem ​​ose ointments përmbajnë agjentë sunscreen dhe kortikosteroidet.

  Kur manifestimet e shprehura të lëkurës janë droga shumë efektive anti-malaries. Rritja e terapisë dhunë, duke përfshirë caktimin e prednisone gojë, e përdorur kryesisht në lezione të organeve të brendshme, por ajo ndihmon me manifestime të lëkurës.


  shërueshëm apo lupus?

  Shumë pacientë me SLE në formën e tanishme të shprehura dobët ose me onde mund të çojë një jetë normale. Kohëzgjatja e sëmundjes varet nga ashpërsia e saj dhe mbi të cilën autoritetet kryesisht impresionuar. Shkaku i vdekjes janë shpesh dëmtimi i veshkave i pakthyeshëm dhe infeksion. Që nga mesi i viteve 50, si rezultat i përmirësimit terapive pacientëve të vazhdueshme SLE jeta është shumë më e rritur.

  Informacion nga neni "lupus".