Hudhra ul presionin e gjakutMjekët australianë kryer një studim mbi 50 pacientë, njerëzit me presionin e lartë të gjakut, sohranyayuschymsya edhe ndërsa duke marrë të drogës, duke marrë hudhër. Pacientët që përdoren kapsula të ekstrakt hudhër kishte presionin e ulët të gjakut se sa ata të cilët kanë marrë placebo.

Roli i hudhër në uljen e kolesterolit dhe presionin e gjakut u soll në pacientët hypertensive nuk i nënshtrohen trajtimit. Shkencëtarët nga Australia janë përpjekur për të krijuar efektin e përdorimit të 4 kapsula të ekstrakt hudhër për 12 javë në pacientët me presionin e lartë të gjakut.

Ajo u gjet se konsumi hudhër çon në presion të ulët me një mesatare prej 10 mm. Hg. c. Prandaj, hudhër mund të përdoret si shtesë terapi standarde antihipertensive. Megjithatë, mbani mend që para se të aplikoni hudhër në qëllime mjekësore duhet të konsultoheni me mjekun tuaj si hudhër ndihmon thinners gjakut dhe bashkëvepron me një numër të drogës.

Tensioni i lartë i gjakut është i lidhur me një rritje të rrezikut të sulmeve në zemër dhe tru. Kjo është arsyeja pse shkencëtarët janë të këshilluar që të përfshijë hudhër në dietën tuaj, duke mos harruar ilaçe.