Infeksion citomegalovirusin


 • Çfarë është kjo
 • Çfarë po ndodh
 • Diagnoza dhe trajtimi i infeksionit cytomegalovirus


 • Çfarë është kjo

  Në ditë të mira e vjetër të vetëquajtur "sëmundje potseluynoy" sepse ai besonte se ajo transmetohet me pështymë. Mjekët e sotme kanë treguar se kjo nuk është e vërtetë.

  Sëmundja mund të jetë jo vetëm në pështymë, por edhe në gjak, urinë, feces, spermë, sekrecione qafës së mitrës dhe qumështit të gjirit. Sigurisht, një puthje në buzë është e mjaftueshme për të kapur infeksionin nga transportuesit e virusit. Megjithatë, i njëjti rezultat mund të arrihet nëse seks me të, pini me kupën e tij ose të hani nga pjatë e tij, e përdorin shami e tij, peshqir apo leckë.

  Përveç kësaj, citomegalovirus mund të transmetohet me anë të transfuzionit të gjakut dhe të organeve transplantet, madje edhe në barkun e nënës së fëmijës së tij palindur është i sigurt.


  Shifrat zhgënjyese: 1 vit i infektuar një në pesë deri në 35 vjet - 40 për qind të popullatës, dhe 50 - të gjitha më e mirë. Infeksion citomegalovirus është një nga sëmundjet më të zakonshme infektive.


  Sëmundja - citomegalovirus hominis - nje virus nga njëjtën familjes si virusi herpes.


  Citomegalovirusin - i çuditshëm dhe i bezdisshëm, të jetojnë dhe të riprodhoni ajo mund vetëm në kushte shumë të favorshme dhe në qelizat e caktuara. Nëse ai "nuk ka si diçka", ai bën një jetë të qetë, derisa një person është i infektuar pacientin, ai thjesht është një bartës i virusit.


  Por sapo trupi është i dobësuar, infeksion patogjen të hyjë në fuqi.


  E përkthyer në grek sëmundje gjëndër pështymës - ". Qelizat merrni më të mëdha", një sëmundje në të cilën Nën ndikimin e qelizave cytomegalovirus humbin aftësinë e tyre për të ndarë dhe në të njëjtën kohë në masë të madhe bymehet. Nën mikroskop, ata janë si sytë e një buf.  Çfarë po ndodh

  Kapur në qelizat njerëzore, CMV mbetet në to përgjithmonë. Pa marrë parasysh se cila mënyrë është i infektuar, simptomat e sëmundjes do të jetë gjithmonë për të njëjtën. Ose më mirë, nuk tregon nuk do të. Sëmundja më e infektuar është i fshehur.


  Për të citomegalovirusin aktivizohet, ju duhet të zvogëlojë imunitetin.

  Ndonjëherë mjaft beriberi banal, por shpesh kanë nevojë për diçka të jashtëzakonshme. Për shembull, i fituar i imunitetit mangësi Syndrome (AIDS) ose marrja e drogave të veçanta që ju ulin sistemin imunitar (shpesh ato janë përdorur për trajtimin e kancerit).


  Nëse CMV dëmtojë mukozën e hundës, rrufë duket. Nëse organet e brendshme e dëmit ka dobësi, diarre, kapsllëk dhe simptoma të tjera të paqarta, të cilat zakonisht nuk shkojnë te mjeku. Më shumë se disa ditë më vonë ata vetë të zhduket.


  Ndonjëherë citomegalovirusin vendosën në organet urinare. Dhe pastaj mitër gratë përflakur (endometritis), qafën e mitrës (cervicitin), vagina (vaginitis), etj

  Në burra, infeksion të traktit urinar është zakonisht asimptomatik.


  Infeksion citomegalovirusin është e rrezikshme për gratë shtatzëna, infeksioni mund të kalojë si një embrion në zhvillim. Megjithatë, në qoftë se një grua ka infektuar gjatë dhe infeksioni nuk është në rritje, gjasat që virus pokalichyt fëmije të palindur është jashtëzakonisht i ulët. Por infeksioni gjatë shtatzënisë, kjo probabiliteti rritet.  Diagnoza dhe trajtimi i infeksionit cytomegalovirus

  Vetë dyshoni në infeksion cytomegalovirus është pothuajse e pamundur. Nga të gjitha sëmundjet janë më të ngjashme me sëmundje në banale ARI. Në mënyrë të ngjashme, temperatura, rrjedhin nga hunda dhe dhimbje të fytit.

  Mund të rrisin nyjet limfatike, shpretkë dhe mëlçisë. Megjithatë, ndryshe nga infeksioni ARI cytomegalovirus zgjat më shumë se 1-1,5 muaj.


  Në disa raste, vetëm shenjë e sëmundjes është një inflamacion i gjëndrave të pështymës, ata ndjehen më të rehatshme cytomegalovirus.


  Diagnoza "infeksion citomegalovirusin" mund të mjeku dermatolog. Për ta bërë këtë, ai do të emërojë një studim të veçantë për të ndihmuar të identifikuar virusin. Në mostrat e gjakut, pështymës, spermë, sekrecione nga qafën e mitrës dhe vagina, lëngu amniotik (shtatzënisë) nën mikroskop, në kërkim të qelizave gjigante apo virusin e zbuluara duke përdorur reaksion zinxhir polimeraza (Diagnostics ADN).

  Një tjetër metodë e hulumtimit - imunizuar: zbulimi i virusit në gjak nga reagimi imunitar.

  Analiza e CMV duhet të bëhet për gratë që duan të krijoj.


  Infeksion citomegalovirusin është e pashërueshme. Megjithatë, ka disa ilaçe që mund të ju ndihmojë të kontrollojë sasinë e virusit në trup, frenojnë zhvillimin e saj. Pacientët të rritur imunitetin dhe përshkruajnë barna specifike antivirale.


  Këto ngjarje janë mbajtur në zbulimin e cytomegalovirus në shtatzënë ose do të bëhet grua shtatzënë gjatë gjithë periudhës së shtatzënisë dhe laktacionit. Përdorni gamën e plotë të barnave që rrisin imunitetin dhe pengojnë replikimin virus drogë e përdorur interferon.

  Gratë shtatzëna të infektuara duhet në intervale prej 10-12 ditë për t'u testuar.
  Ju gjithashtu duhet të monitorojnë vazhdimisht statusin e embrionit.


  Një terapi me kujdes i fuqishëm dhe përputhshmëri të plotë me rekomandimet e mjekut mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e transmetimit të fëmijës, e cila varet në veprimtarinë e virusit në nënën.