Infeksion citomegalovirusin në fëmijët


 • Infeksion kongjenitale citomegalovirusin
 • Manifestime të infeksionit CMV


 • Infeksion kongjenitale citomegalovirusin

  Infeksion kongjenitale citomegalovirusin zhvillon gjatë infeksionit në një fëmijë nga nëna përmes placentës ose mitër përsëri në periudhën e paralindjes. Kur infeksioni i fetusit citomegalovirusin në fillim të shtatzënisë, fetusi mund të vdes në një datë të mëvonshme - fëmija është i gjallë, por infeksion citomegalovirus, disi të ndikojnë në zhvillimin e trupit të tij.


  Sipas OBSH në Europë janë të infektuar me infeksion cytomegalovirus dhe 2,5% të sapolindur. Treguesit në Rusi është pak më e lartë - rreth 4%.

  Shumica e këtyre fëmijëve janë të lindur transportuesit të shëndetshme ose pasive të cytomegalovirus.


  Vetëm rreth 17% e fëmijëve të infektuar janë manifestime të ndryshme të infeksionit CMV, duke përfshirë praninë e verdhëz, të rrisë madhësinë e mëlçisë, shpretkë, ulur hemoglobinës (anemisë) dhe ndryshime të tjera në gjak, në raste të rënda, nuk janë të sistemit nervor qendror, sytë dhe veshët.


  Zakonisht në orët e para apo gjatë ditëve të para pas lindjes në cytomegalovirus fëmijë i infektuar duket skuqje harlisur mbi fytyrë, trungu, gjymtyrë. Nuk mund të jetë gjakderdhje në lëkurë, mukozës, gjakderdhje nga plaga e kërthizës, gjak në jashtëqitjen.

  Në foshnjat me stilolapsa dëmtimi i trurit vëzhguara jam nervoz, konfiskimet, të qenët i përgjumur.


  Në infeksionit CMV lindura mund të dëmtohet shikimi, deri në verbëri të plotë, konfiskimet e mundshme, vonuar mendor.


  Fëmijët e lindur nga gratë me formë akute të infeksionit CMV janë testuar për antitrupat në javët e para apo muaj të jetës.


  Ajo duhet të kihet parasysh që të zbuluar antitrupa IgG-së në fëmijën në tre muajt e parë pas lindjes, nuk është konsideruar si një shenjë e cytomegalovirus kongjenitale, nëse nëna e tij e ka fshehur vendin e virusit, si këto antitrupa ajo trashëguar nga nëna gjatë lindjes dhe tre muaj pasi ata janë të shkuar në zgjedhje vetëm .

  Por fëmija identifikojë antitrupave IgM, është dëshmi e fazës akute të infeksionit CMV.


  Nëse porsalindur me metoda laboratorike zbuluar infeksionin kongjenitale citomegalovirusit, kjo nuk do të thotë ai i formës akute të sëmundjes.


  Nga ana tjetër, kjo mund të tregojë mundësinë e manifestimeve të vonshëm të infeksionit CMV. Prandaj, këta fëmijë duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore në zhvillimin e simptomave në cytomegalovirus fund të bëjë atë në kohë për të filluar trajtimin e duhur.


  Ndonjëherë infeksion citomegalovirusin manifestohet menjëherë pas lindjes, në 3-5 vjeç.

  Për më tepër, ajo është e vërtetuar se fëmijët e vegjël mund të merrni infeksionin citomegalovirusit jo vetëm nga prindërit, por në parashkollor nga fëmijët e tjerë, zakonisht përmes pështymës.  Manifestime të infeksionit CMV

  Citomegalovirusin në fëmijët si të rriturit, shpesh manifestohet shenja të ARI:

 • temperaturë
 • të ftohtë
 • ënjtje të fytit
 • nyjet limfatike fryrë
 • lodhje
 • Pneumonia e mundur
 • lezione te traktit gastrointestinal, mëlçisë, gjendra endokrine (siç gjendrave mbiveshkore dhe hipofizë).
 • Infeksion akut citomegalovirusin te fëmijët e trajtuar me medikamente antivirale që janë "shtyrë" për të cytomegalovirus sigurta, formë pasive.
  Kujtojnë se shkon e fshehur në infeksion normal cytomegalovirus imuniteti është shumë i zakonshëm dhe më shpesh nuk sjell ndonjë dëm për shëndetin.

  Informacion nga artikullin "cytomegalovirus te fëmijët. Infeksion kongjenitale "