Infeksion citomegalovirusin ose sëmundje pështymës gjëndër


 • Citomegalovirusin
 • Shkaqet e infeksioneve cytomegalovirus

 • Citomegalovirusin

  Citomegalovirusin - një tjetër përfaqësues i familjes së njohur të viruseve herpes.

  Prevalenca në natyrë ajo nuk është shumë e ndryshme nga virusi herpes simplex. Të paktën ky infeksion hulumtuesit besojnë se 50 vjet të gjithë njerëzit e infektuar me cytomegalovirus.

  Kjo është fakt i parë interesant: 100% e popullsisë botërore infektuar cytomegalovirus, por me probabilitet të lartë, ne mund të konkludojmë se 99% e lexuesve të këtij libri për herë të parë ata dëgjojnë (lexo) në lidhje me sëmundjen.

  Një shumë e asaj që kemi biseduar për herpes vlen njëlloj për cytomegalovirus - të njëjtin depërtimit në qelizat dhe të njëjtën gjë më shumë ose më pak të gjatë bashkëjetesës "paqësore", pa ndonjë përpjekje për të shkaktojnë sëmundje.


  Shkaqet e infeksioneve cytomegalovirus

  Imunitet normal njerëzor mjaft për fat të mirë të përballen me cytomegalovirus. Por ... zhvillimi i qytetërimit njerëzor gjithmonë çon në rritje, shpesh faktorët e rritjes të shpejtë që ndikojnë në sistemin imunitar.

  Kjo dhe shumë trajtime (hormonet, terapi rrezatimi, droga imunosupresive në transplantet e organeve, kimioterapia, pacientët e kancerit, antibiotikët gjerë, spektri) dhe sëmundje (AIDS është ende e njëjtë), dhe mjedis. Ne nuk po flasim për stresin, mungesa e vitaminave, kequshqyerja. Të gjithë këta faktorë çojnë në faktin se sistemi imunitar i njeriut pushon për të përballuar me cytomegalovirus, dhe kjo shkaktoi sëmundje janë më shumë dhe më shpesh.
  Virusi transmetohet nga personi në person përmes kontaktit të shumë të ngushtë. Fakti se virusi është gjetur në të gjitha sekrecionet dhe në të gjitha mjediset e njeriut trupit - pështymë, pështymë, gjaku, feces, urinë, spermë, qumësht. Kontaktoni me ndonjë nga këto mjedise të çon në infeksion. Por fakti i infektimit të të rriturve nuk ka treguar asnjë simptomë.

  Relevanca e infeksionit CMV është kryesisht se virusi transmetohet nga një grua shtatzënë dhe fetusi në utero mund të shkaktojë shkatërrimin e fëmijës nga ndodhja e mëtejshëm të defekteve të caktuara, të çrregullimeve të rënda të sistemit nervor, dëgjimin dhe vizion.

  Mbijetuar fetusin mund të infektohen gjatë lindjes (kontakt me kanalin e lindjes mukusit) ose menjëherë pas lindjes (qumështi i gjirit). Në këtë rast, mund të jetë një sëmundje e ngjashme në simptome të mononucleosis infektive.

  Kështu, sëmundja mund të jetë i trashëguar - ajo është gjithmonë shumë seriozisht, dhe blihen - kjo është zakonisht një njeri i bezdisur, e cila arrin të shpëtuar me pak pasoja të tmerrshme.

  Gjëja kryesore që ju duhet të dini për infeksion kongjenitale cytomegalovirus: fillore, e varur nga mënyra individuale e parandalimit - prania e imunitetit normale në gratë shtatzëna.

  Në gratë:

 • jo në frikë të vazhdueshme për të ardhmen e tyre dhe të ardhmen e fëmijëve të tyre;
 • shikuar shëndetin e tyre;
 • është në gjendje për të ngrënë plotësisht;
 • nuk e tërheq në zbavitje e di ku është burri i saj;
 • i pranishëm në vend normal të begatë - në këtë imunitet të mjaftueshme grua për të zhvilluar antitrupa për të cytomegalovirus, e cila është e mjaftueshme për gruan shumë dhe fëmijën e saj të palindur.
 • Taktika e trajtimit të infeksionit CMV është pothuajse e ngjashme me një infeksion herpes në. Është se droga që janë aktive në të cytomegalovirus (ganciklovir, tsytov) - më e shtrenjtë se aciklovir.

  Informacion nga artikullin "infeksionit cytomegalovirus"