Puthje citomegalovirusin fatal


 • Sistemi ynë imunitar na mbron
 • Citomegalovirusin dhe Shtatzënia
 • Sëmundje kissing
 • Të kujdeset që më parë

 • Sistemi ynë imunitar na mbron

  Shumica e njerëzve jetojnë në injorancë, se ata janë të infektuar. Infeksioni dhe sëmundja e vërtetë nuk është e njëjta gjë. Pasi në trup, virus i vetëm rrallë provokojnë, të kujton ARI, dhe në shumicën e rasteve nuk shfaqet. Por situata ndryshon në mënyrë dramatike nëse një person për disa arsye të reduktuar imunitetin. Stresi i vazhdueshëm, vitaminë mangësi, dietë të varfër, ndotja, mjekim i tepruar ... arsye të mjaftueshme.


  Citomegalovirusin dhe Shtatzënia

  Më e zakonshme dhe ndoshta është më "tërheqës" për tsytomehalovyrusov situatë - të shtatzënisë. Gratë Imuniteti në këtë periudhë është zvogëluar (natyra parandalon konfliktin imunitar mes nënës dhe fetusit), virusi fillon të shumohen në trup penetron barrierën e placentës dhe prek indet në rritje të shpejtë të fetusit. Efektet më të zakonshme - dështimeve dhe lindjeve të fëmijëve nonviable me aftësi të kufizuara të shumëfishta. Dhe ato foshnjat që mbijetojnë dëmtuar rëndë, zakonisht të trurit dhe mëlçisë. Ka verbëri, epilepsi, paralizë cerebrale, hepatiti kongjenitale dhe cerozë.


  Sëmundje kissing

  Nga infeksioni cytomegalovirus, për fat të keq, është pothuajse e pamundur për të mbrojtur veten.


  Virus - kudo, ajo mund të gjendet në të gjitha lëngjeve të trupit, duke përfshirë pështymë, qumështin e nënës dhe cpermu. Shumë shpesh infektohen përmes puthjes (infeksion është quajtur gjithashtu sëmundje kissing). Por kjo nuk është arsye që të heqin dorë. Edhe pse "Sighting" i barnave kundër virusit nuk ekziston, por mjekësia moderne ka shumë.

  Doktor, para së gjithash, ne duhet të normalizojë gratë e imunitetit dhe në këtë mënyrë të rrisë aftësinë e trupit për t'i rezistuar infeksionit. Në të njëjtën kohë aplikojnë virus pengojnë përgatitjet përsëritje interferonit. Gratë shtatzëna të infektuara duhet rregullisht (në intervale prej 10-12 ditë) për të marrë testet e nevojshme.


  Zbatimi i saktë i këshilla mjekësore dhe administrimin në kohë të drogës - mënyra më e besueshme për të pasur një fëmijë të shëndetshëm në këtë situatë të vështirë.


  Të kujdeset që më parë

  Duke pasur parasysh mbizotërimin e lartë të infeksionit CMV, CMV për analizë duhet të bëhet në mënyrë rutinore para konceptimit. Nëse jeni shtatzënë, ju më mirë të lënë këtë analizë sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse niveli i hemoglobinës gjatë shtatzënisë reduktohet në mënyrë të përhershme, kjo mund të jetë një shenjë e infeksionit CMV.

  Informacion nga artikullin "Fatal Kiss".