Citomegalovirusin dhe Shtatzënia


 • CMV gjatë shtatzënisë
 • Një fëmijë me cytomegalovirus
 • Si ka infeksion citomegalovirusit
 • Diagnoza dhe parandalimin e infeksionit cytomegalovirus

 • Infeksion citomegalovirusin - A semundja e shkaktuar nga nje virus i familjes herpesit. Kontraktuar atë, ju nuk do të shpëtoj prej tij. Megjithatë, ju mund të zvogëlojë rikthim të infeksionit në trup.


  Burimi kryesor i infeksionit CMV është një njeri i sëmurë, i cili për momentin është procesi mprehje. Transmetimi i cytomegalovirus janë të njëjta si në virusit herpes (ata i përkasin të njëjtës familje), dmth:

 • ajrore,
 • gjinore,
 • pin,
 • paralindjes (trasnplatsentarnyy). • CMV gjatë shtatzënisë

  Rreziku për virusin gjatë shtatzënisë, veçanërisht për të fetusit është kurs akute e infeksionit CMV, dmth infeksion primar gjatë shtatzënisë.


  Infeksioni nga një person i sëmurë me infeksion akut cytomegalovirus - shtatzëna është opsioni më i keq për shkak të mungesës së antitrupave në gjak, virus i pazbatuar mjaft lehtë e kalon barrierën placentare, duke dëmtuar efekt mbi fetusit (infektim fetale ndodh në 40-50% të rasteve)


  Rëndim i infektimit me virus latent ndikuar nga faktorët që dobësojnë sistemin imunitar (p.sh., prania e comorbidities, duke marrë droga të shtypur sistemin imunitar), është situata më pak të rrezikshme.


  Si luftën kundër hyn antitrupa ekzistuese virusit (IgG, i cili është gjithmonë në deklaratat e virusit në latent) vetë virusit është i dobësuar, duke ulur shkallën e depërtimit të placentës dhe veprimit agresiv të fetusit (infektim fetale ndodh vetëm në 1-2% të rasteve).


  Ka një marrëdhënie të caktuar në mes shkallës së efekteve anësore të virusit të fetusit dhe shtatzënisë. Për shembull, kur infektuar fetusin në shtatzëninë e hershme, ka një probabilitet të lartë të abort spontan apo anomalitë e fëmijës.


  Kur të infektuar në një datë të mëvonshme, keqformime fetale është vërejtur, por shpesh ka një sasi të tepërt e lëngut amniotik gjatë shtatzënisë, karakterizuar nga lindja e parakohshme (e lindjes është që

  ndodhin në mes 28 dhe 37 javë të shtatzënisë) dhe të ashtuquajturës "kongjenitale sëmundje gjëndër pështymës" porsalindur.  Një fëmijë me cytomegalovirus

  Për një fëmijë me cytomegalovirus kongjenitale të karakterizuar nga verdhëz (lëkurë portokalli ngjyrë), duke rritur madhësinë e mëlçisë, shpretkë, ulur hemoglobinës (anemisë) dhe ndryshime të tjera në gjak, si të vërejtur, sistem të rënda qendror nervor, dëmtim të syve dhe humbjen e dëgjimit.


  Identifikimi i IgG fëmijëve, në tre muajt e parë pas lindjes, nuk është konsideruar si një shenjë e cytomegalovirus kongjenitale, në qoftë se nëna e tij është një i fshehur i virusit, kështu që ai mori këto antitrupa nga nëna në lindje dhe tre muaj pasi ata kanë shkuar në atë veten.

  Identifikimi si një fëmijë IgM, është dëshmi e fazës akute të infeksionit CMV.  Si ka infeksion citomegalovirusit

  Me infeksion infeksion citomegalovirusin në temperaturë shtatzënë trupit rritet, ethe, shënoi dobësi,
  dhimbje koke, dhimbje të muskujve, zgjerimi i shpretkës është Sëmundjet e zakonshme që mund të merren për ndonjë infeksion respirator (ARI).  Diagnoza dhe parandalimin e infeksionit cytomegalovirus

  Pas gjetjes së patogjen në trup, trupi menjëherë fillon të prodhojë antitrupat (imunoglobulinat) për cytomegalovirus, e cila në shumicën e rasteve nuk shkakton procesin akute të infeksionit dhe vetëm të çon në latent (asimptomatike) të virusit, i cili për një kohë të gjatë nuk mund të tregojnë ndonjë gjë vetë.
  Vetëm një test të gjakut për infeksion intrauterine do të përcaktojë antitrupat cytomegalovirus, është festuar infeksion zgarë / virus në të kaluarën (imunoglobulinave G, reduktohet IgG). Infeksioni primar dhe faza akute e sëmundjes është diagnostikuar nga prania e IgM.

  Është e rëndësishme për të planifikuar shtatzëninë, para se të mbetesh me barrë, të marrë të gjitha studim të nevojshme: Explore gjakut dhe Smears gjakut përmbajtje,
  depozitojë një analizë të pështymë dhe urina (shtatzënisë - amniotik
  ujë). Përveç kësaj, ju mund të kalojë mucous Citologjia
  cipë e kanalit vaginës dhe qafës së mitrës. Për të qenë i sigurt më mirë
  A analizë mungesës së imunitetit, reaksion zinxhir polimeraza

  (Research, e cila mund të zbuluar infeksion citomegalovirusit në çdo qelize e trupit).

  Nëse një grua shtatzënë të zbuloni
  Rezultatet pozitive test për infeksionit citomegalovirus, mjeku
  dërgoni atë në një ekzaminim më të plotë, e cila përfshin
  Ultratingull, cordocentesis, amniocentesis (kjo është veçanërisht e dobishme për ato gra të cilave
  Shtatzënitë e fundit përfundoi në lindjen abortimi spontan apo të pacientit
  fëmijë).

  Ultrasonografia (US) - A studim i organeve dhe indeve duke përdorur valët ultrasonikë. Kordotsentez - A është një mënyrë e paralindjes (intrauterine) diagnostifikim të fetusit. Kur keni kryer cordocentesis birë kërthizës kurrizit per fetusin gjakut.

  Amniocentesis - Studimi i amniotik (amniotik) lëngu i marrë nga një gjilpërë e hollë nëpër shpuese barkut mikroskopike grua shtatzënë.

  Në planifikimin e shtatzënisë para lindjes nevojshme
  të përgatisë, në kohë për të trajtuar sëmundjen dhe të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme.

  Parandalimi i infeksionit cytomegalovirus infektimit është reduktuar në respektimin e higjienës personale.

  Parandalimi i transmetimit të infeksionit CMV nga nëna tek fetusi është: higjienë të rreptë personal gjatë shtatzënisë për të shmangur kontaktit të pambrojtur me transportuesit e mundshme të infeksionit. Nëse gratë kishin aborte spontane, lindje të vdekur, ose lindjen e fëmijëve me aftësi të kufizuara kanë nevojë për të kryer një studim të plotë të gruas mbi disponueshmërinë e infeksionit CMV.  Transportuesit Gratë e infeksionit CMV përsëritura shtatzënisë dhe lindjes, lejohen vetëm përkundrejt mungesë të manifestimeve të infeksionit CMV nën trajtim. Lindjes nëpërmjet sechehniya cezariane nuk ka ndonjë avantazh në krahasim me lindjen e fëmijës natyror - mbetet rrezikun e infektimit të fëmijës.

  Më efektive COME% D
  0? Parandalimi i infeksionit CMV gjatë shtatzënisë është testimi ushtrim për praninë e infeksionit para shtatzënisë (gjatë planifikimit të shtatzanisë) - në rastin e infeksionit CMV duhet të trajtohet, e cila zvogëlon rrezikun e transmetimit të fetusit.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënia dhe lindja
 • Infeksion citomegalovirusin