Cervicitin ose inflamacion i qafës së mitrës


 • Cervicitin
 • Manifestime të cervicitin
 • Diagnoza e cervicitin
 • Trajtimi i cervicitin
 • Cervicitin Parandalimi


 • Cervicitin  Cervicitin - një inflamacion i qafës së mitrës. Aktualisht, termi "ekzotservitsit" kuptoj inflamacion huaj (vaginale) e qafës së mitrës. Endoservicitis - inflamacion i kanalit të qafës së mitrës (pjesa e brendshme) të qafës së mitrës.


  Të gjitha proceset inflamatore mund të ndahen në nonspecific dhe specifik. Cervicitin nonspecific shkaktuar nga veprimi i patogjene oportune (coli Escherichia, streptokoket, Stafilokoket, etj). Zhvillimi i cervicitin gjithashtu mund të jetë për shkak të sëmundjeve infektive, infeksionet seksualisht të transmetueshme (Klamidia, Trichomoniasis, sëmundjeve virale, etj).
  Të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve inflamacion oslablyayuschie të përbashkët, dhe jo restauruar thyen qafën e mitrës gjatë punës, kimike dhe stimulimit termike (ujitje, disa automjete).


  Ajo është shpesh e kombinuar cervicitin endocervicitis dhe erozionin qafës së mitrës, testikujt cervikal nabotievymi.


  Cervicitin me sekrecione mucopurulent shkaktuara nga inflamacion të mukozës së kanalit cervikal është "shok" i urethritis në meshkuj.
  Manifestime të cervicitin  Më cervicitin në gratë e moshës riprodhuese.
  Manifestime të cervicitin akute jospecifik është mucous bollshme ose pidhi shkarkimit, kruajtje, rrallë - dhimbje në bark.


  Në fazën kronike e përzgjedhjes të jetë i papërfillshëm.
  Diagnoza e cervicitin  Diagnoza është bërë cervicitin gjinekolog dhe përfshin një numër të sondazheve:. Mikroskopike, bakteriologjike, Citologjia, vaginal pH matëse shkarkimin, dhe metodave speciale diagnostike (Sonda ADN-së, të reagimit zinxhir polimeraza, ELISA, etj) colposcopy Extended mund jo vetëm diagnoza e saktë por edhe të përcaktojë efektivitetin e trajtimit të mëvonshëm.
  Trajtimi i cervicitin  Trajtimi varet nga natyra e të lashtat Smears dhe patogjenëve. Në cervicitin jospecifik akut dhe subakut përshkruajnë vaginale ekstrakt douching kamomil, zgjidhje acid laktik.

  Kur cervicitin bakterial treguar sulfonamides dhe antibiotikët, me chlamydial cervicitin doxycycline efektiv, tarivid tetracycline. Për trajtimin e cervicitin shkaktuar nga microflora anaerobik, porosis Metronidazole (goje ose topikale në formën e supozitorëve vaginale) në cervicitin virale - antiviralëve.
  Cervicitin Parandalimi  Parandalimi përfshin menaxhimin e duhur të punës, restaurimin qafën e mitrës paprekur kur ajo prishet, parandalimin e abortit, përzgjedhjen e duhur dhe përdorimin e kontraceptivëve, rregullat e përgjithshme të higjienës.