Ai fle mirë, ai punon mirëStudim i ri ka gjetur se të rriturit e rinj të cilët kanë një zakon të marrë një sy gjumë një orë e gjysmë në pasdite, shumë më të aftë për të grumbulluar të aftësive mendore të tyre, kujtesës dhe aktivitetit njohës sesa ata që flenë vetëm natën.

Studimet e mëparshme kanë argumentuar se naps ndihmojë konsolidimin informacion vetëm pasi cramming, dhe hulumtimet e fundit shkencore kanë treguar se trurit një pushim të vogël në mes të punës së madhe rikthen aftësinë e një personi për të absorbuar informacion të ri.

Ky zbulim ende nuk është botuar në revista shkencore, u njoftua të dielën e kaluar në takimin vjetor të Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës (Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës) në San Diego.

"Nëse keni ndërmend për të mësuar diçka, ju duhet të fle para se të mësuar për të përgatitur trurin për të perceptojnë informacion të ri, ashtu si ju rozmochuyut sfungjer të thatë për të përthithur më mirë ujë", - tha menaxheri i projektit Matthew Walker, një profesor asistent i psikologjisë dhe Neurologji, Universiteti i Kalifornisë.

Studimi përfshiu Tridhjetë e nëntë të rinj ishin të ndarë në dy grupe. Të gjithë vullnetarët u pyetën për të shqyrtuar qindra emrat dhe imazhet e njerëzve, së pari në jug, dhe pastaj një tjetër grup i emrave të personave dhe në 6:00. Njëzet pjesëmarrësit të cilët kishin për të fjetur në mes të dy sesioneve të kujtuar mbrëmjen treguar rezultate të përmirësuara në dhjetë për qind, ndërsa në grupin e pjesëmarrësve të cilët nuk flenë gjatë ditës, rezultatet ishin dhjetë për qind më keq se sa herën e parë.


Material i përgatitur posaçërisht për Anna David Medkrug.ru