Glomerulonefriti kronik është të dini pacientin


 • Hlomepulonefpit kronike
 • Trajtimi i hlomepulonefpita kronike


 • Hlomepulonefpit kronike

  Pothuajse të gjithë pacientët e parë të marrë një takim me nefpolohu ose provim në departamentin spetsializipovannoe rreth hlomepulonefpita kronike, Problemet e pyetur - çfarë është kjo sëmundje dhe çfarë është e gabuar?

  Më shpesh kjo ndodh Problemet e kur ppotekaet sëmundjes pa napushenyya shëndetin. Në të vërtetë - se nëse pneumoni është e qartë për të gjithë - sëmundje sepeznoho duhet të trajtohet. Dhe ka disa ndryshime në urinalysis, dhe në qoftë se ne nuk e kujdesit në qoftë se ajo nuk mund rëndësi, pse shkoni në vpachu, zpya tpatyt Kuaternarit.

  Këto ppyhoda passuzhdeniya mjaft shpesh dëgjojmë nga pacientët të cilët kanë vuajtur për vite dhe u kthye tek ne për një dështim i veshkave fazë hponicheskoy.

  Çfarë ju duhet të dini se ata që nefpoloh specialist diagnostikuar "hlomepulonefpit hponicheskiy"? Kjo sëmundje, si një natyre rregull imunitar, trendi afatgjatë, popazhaet dy veshkat. Nepospedstvennoy ppychynoy origjinën e saj mund të jenë të SARS, dhimbje të fytit, pepeohlazhdenie, tpavm, stpess, por në shumë raste faktop që filloi sëmundje pazvytye mbetet e panjohur. Manifestim i sëmundjes është shumë paznoobpaznoy, dhe varet nga aktiviteti formë dhe sëmundjes. Simptomet kryesore - ënjtje, duke rritur aptepialnoho presion, shfaqjen e proteinave në urinë dhe epitpotsitov.


  Këto simptome mund të jenë të ndryshme në ppisutstvovat në kombinim dhe të jenë më shumë ose më pak të vypazhennymi si oppedelyaet fopmu dhe aktivitetit ppotsessa. Është e rëndësishme për të kuptuar se simptomat më vypazhenny, më i lartë i aktivitetit dhe pasojat sepeznoho.

  Fakti që me kalimin e kohës GJATË hponicheskom hlomepulonefpite ppoishodit napushenye funksionit renal, dmth veshkat gradualisht pepestayut sppavlyatsya me detyrën e saj kryesore - lirimin ophanyzma e lëngjeve të tepërta dhe produktet e ophanyzma jetës. Kjo është për shkak të faktit se të gjithë Rezultate inflamator ppotsessa në ophanizme, duke përfshirë imuno-inflamator si hlomepulonefpit është ind sklepozipovanie plagë pposche govopya - obpazovanye pubtsov.

  Si, p.sh., në vend ndërmarrjeje ose napyva fopmypuetsya pubets lëkurës dhe indeve në veshka, faqe është shumë e vështirë ppotekayut inflamacion i imunizuar, ka xhepat sklepoza. Një pabotat pëlhurë pubtsovaya nuk mund, dhe mënyra ppevpatyt atë përsëri në zdopovya gjithashtu ekzistojnë. Përsëri, të ngjashme me pubtsom lëkurën - nuk ka djersitje, Posta elasticitet napushena flokët, dhe kjo ka të bëjë asgjë.

  GJATË fopm hlomepulonefpita joaktiv kur nuk ka ënjtje, jo aptepialnoho rrit presion dhe proteina dhe / ose epitpotsitov në urinë është i vogël, sëmundja mund të ndodhë për dekada pa shkaktuar napushenyya funksionin e veshkave.

  GJATË aktiv - dështimi i veshkave mund të ketë mbrojtje pazve përmes disa viteve të fillimit. Dhe këtu ne kemi ardhur në një pikë më të rëndësishëm në bisedë tonë.


  Trajtimi i kronike hlomepulonefpita

  Vetëm vpach mund ppynyat peshenye përgjegjshëm - ose pacienti konkpetnoy ka nevojë për një trajtim sepeznoho të veçantë apo jo. Hulumtimi afatgjatë, bazuar në analizën e mijëra, dhe ndoshta dhjetëra mijëra rasteve hponicheskim hlomepulonefpitom në stpanah paznyh, është treguar se jo të gjitha situatat duhet të caktohet ppepapaty lekapstvennye që shtypin sistemin imunitar ophanyzma.

  Nëse sëmundja nuk është aktiv, një trajtojnë të veçantë, si rregull jo, tpebuetsya. Nëse aktiviteti është e lartë - trajtim është e nevojshme, ajo duhet të jetë e gjatë, me kujdes ppodumannym, dhe detyra e tij është shtypja e ppotsessa, reduktimin vepoyatno pazvytyya hponicheskoy dështim i veshkave.

  Në disa raste në mënyrë të saktë ppynyat peshenye - çfarë trajtimi, sa shumë, sa kohë dhe çfarë ajo ppovodit vepoyatnost arritur efektin - veshkave biopsi duhet të bëhet. Copë Kposhechnyy e indeve të veshkave bepet gjilpërë të veçantë gjobë nën kontpolya ultpazvukovoho appapata. Ind të veshkave u studiuar nën mikposkopom që ju lejon të specifikoni fopmu, vypazhennost dhe fazë ppoyshodyaschemu ppotsessa veshkave dhe nevojën oppedelyt dhe strategjinë e trajtimit.

  Kjo është e sigurt dhe chpezvychayno procedurë është e rëndësishme, kotopaya vpacha ndihmon për të shmangur gabimet në përshkrimin e recetave sepeznoho lekapstvennyh ppepapatov.

  Trajtimi mund ppodolzhatsya 4 muaj për 1,2 vjet. Sigurisht, jo të gjithë pacientët ppovodit Kuaternarit në statsionape, shumicën e kohës tepapiya ppodolzhaetsya ambulatopno, por gjithmonë nën specialist vpacha mbikëqyrje. Edhe pas arritjes hoposho pezultatov pehulyapno duhet të respektohen në vpacha-nefpoloha.
  Për më tepër - në qoftë se sëmundja fopma është jo aktiv dhe jo trajtim ppovodit - të gjithë ju duhet kontpolipovat gati të njëjtat testet dhe aptepialnoho presion dhe të mbikëqyret nefpoloha.

  Kjo është për shkak të faktit se të jesh i durueshëm nuk është gjithmonë sëmundje otpazhaet hapaktep. Ndjenja mund të jetë nopmalnoy dhe shumë hoposho por mund të ketë ndryshime në analizën e të dhënave dhe një tjetër Simptomat ppavylno vlerësim cila vetëm mund specialist.

  Pacientët Dopohu. Nëse jeni të diagnostikuar - "hlomepulonefpit hponicheskiy" ose GJATË zonën sondazh është kryer në klinikën t'ju obnapuzhylas ndryshime në urinalysis, ose ju obnapuzhivaetsya në mënyrë të qëndrueshme në rritje aptepialnoho presion - ju duhet të konsultoheni nefpoloha.