Kronik Hepatiti C është tani nuk ka dënim


 • A është e mundur për të kuruar hepatitin
 • Çfarë është prognoza e trajtimit
 • Është koha për trajtim
 • A ka alternativë

 • A është e mundur për të kuruar hepatitin

  Droga që kanë veprim antivirale, e përdorur për të trajtimin e hepatitit kronik B për mbi 20 vjet. Që do të thotë përdorimi i tyre është për të eliminuar shkaqet e hepatiti kronik B - heqjen virus. Pas heqjes virusin nga trupi, mund të arrijë ndërprerjen e inflamacionit në mëlçi dhe për të parandaluar përparimin në cirozë dhe kancer të mëlçisë. Në vitet e fundit bota trajtimi i hepatitit kronik viral, hepatit kronik C veçanërisht, ka një përparim domethënës.

  Nëse hepatitit kronik "B" mund të arrijë ilaçin në 30-40% dhe në hepatitin kronik D (delta), vetem 15-20% e pacientëve, kur hepatitit kronik "C" - më shumë se 70% e pacientëve;

  Por në fillim të viteve 90-ta hepatit kronik C është konsideruar sëmundje e pashërueshme. Përdorimi i hershëm i trajtimit antiviral efikasiteti i tij mezi arriti në 6,7%. Sot, në shekullin XXI, duke përmbledhur rezultatet e përdorimit të regimens moderne të trajtimit dhe të barnave të reja ka treguar se është e mundur për të kuruar 60-70% të pacientëve me hepatit C. kronik Kështu, efektiviteti i trajtimit të kësaj sëmundjeje të rrezikshme rritur me 10 herë!
  Çfarë është prognoza e trajtimit

  Është e njohur se efektiviteti i trajtimit varet nga shumë faktorë. E rëndësisë së madhe është gjenotip (shumëllojshmëri) virus të hepatitit C. Në 1b më të shpeshtë gjenotip, gjenotipeve 1a rralla, 2a, 3a. Efikasiteti më i lartë i trajtimit (95%) në pacientët me gjenotipeve 2a, 3a. Rezultat i trajtimit varet nga shkalla e aktivitetit të virusit (ngarkesës virale). Prandaj, gjenotip studim viral dhe analiza sasiore e ARN virale janë të nevojshme para se të trajtimit.

  Efektiviteti i trajtimit varet nga mosha e pacientit, kohëzgjatjen dhe faza e sëmundjes (efikasitetin e ulët në pacientët me cerozë mëlçisë), shkallën e alkoolit, obeziteti dhe prania e disa faktorëve të tjerë.

  Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme në arritjen e një rezultat të suksesshëm është gatishmëria e pacientit për trajtim, mirëkuptimit reciprok me mjekun (linkun për të caktuar), aderimin në doza të rekomanduara dhe kohëzgjatjen e terapisë, monitorimin e rregullt të parametrave laboratorike dhe vizitat e mjekut për korrigjimin në kohë të trajtimit.

  Rëndësi të madhe ka përvojë personale në aplikimin e skemave moderne të trajtimit mjekësor të zhvilluara në botën e shkencës dhe praktikës. Vetëm një përvojë të gjatë lejon qasje të individualizuar për trajtim, për të arritur rezultatet e saj maksimale madje edhe në rastet më të vështira për të minimizuar efektet anësore dhe parandaluar anulimin e saj të parakohshme.

  Përvojë të gjerë ndërkombëtare tregon se në mesin e pacientëve me aderimin e lartë të trajtimit, të cilat përfshijnë pacientët të cilët kanë marrë të paktën 80% e dozave të rekomanduara të barnave për të paktën 80% të kohëzgjatjes trajtimit të rekomanduar, efikasiteti trajtim i kalon 70%.

  Këto janë faktorë të njohur që ndikojnë në efektivitetin e trajtimit dhe të ndihmojë të parashikojnë rezultatin e saj. Megjithatë, parashikim më i saktë i trajtimit suksesit është i bazuar në përcaktimin e normës së zhdukjes në ARN studimit nga reaksioni zinxhir polimeraza (PCR) në javët e para të trajtimit.  Është koha për trajtim

  Kronike hepatiti C është zbuluar shpesh gjatë një studimi të rastit të njerëzve që pretendojnë të jenë tërësisht të shëndetshme. Në të tilla raste, pacientët shpesh nuk e kuptoj pse ata kanë nevojë për një trajtim të shtrenjtë dhe të zgjatur.

  Pacientët duhet të dini se hepatitit C - është zakonisht sëmundje ngadalë progresive. Cerozë është formuar me një mesatare prej 20-30 vjet pas infektimit. Megjithatë, njerëzit të cilët konsumojnë alkool, drogë që janë droga "e vështirë" për të mëlçisë, formimi cerozë është shumë më shpejt - brenda 10 viteve të para pas infeksionit. "Intrigue" HCV është se për disa vjet pas infektimit një person mund të ndjehen të shëndetshëm, dhe ndonjëherë simptomat e para të shfaqet vetëm në një fazë të mëlçisë kesh vonë kur trajtimi është shumë i vështirë dhe moti i pafavorshëm.


  Pas formimit të kesh, sëmundja bëhet progresion shumë më e shpejtë e zhvillimit të komplikimeve të verdhëzës, akumulimin e lëngjeve në bark, gjakderdhje çrregullime të vetëdijes. Në këtë fazë të sëmundjes kërkojnë masa më radikale, duke përfshirë transplantim të mëlçisë. Në disa pacientë me virusin e hepatitit C ndikon jo vetëm të mëlçisë, por edhe organet e tjera. Ajo mund të shkaktojë zhvillimin e sëmundjeve të caktuara, të gjakut, veshkat, joints, lëkurë para formimit të kesh të mëlçisë.

  Nëse pacienti është zbuluar për herë të parë hepatitit kronik C, ajo sigurisht nuk do të thotë se trajtimi duhet të fillojë menjëherë. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se efikasitet më të lartë të trajtimit në një fazë të hershme.

  Disa vjet më parë, trajtim kur efektiviteti i terapisë antivirale ishte dukshëm më e ulët nuk është treguar në pacientët me indekset normale biokimike dhe aktivitetit të ulët të procesit hepatike sipas biopsi mëlçisë. Në përgjithësi, pacientët patrajtuara me cirozë dhe i infektuar me gjenotip 1a dhe 1b përmes një efikasitet shumë të ulët të terapisë antivirale. Kohët e fundit, e kombinuar me të fundit gamë regimens trajtim të indikacioneve për terapi antivirale rritur në mënyrë të konsiderueshme. Trajtim antiviral është treguar në shumicën e pacientëve me hepatit C kronik (duke përfshirë aktivitetin e sëmundjeve të ulët dhe fazë të kesh kompensohet) përveç në pacientët të cilët vazhdojnë të abuzojnë alkool, drogë me contraindications për trajtim.

  Efektet anësore janë të mundshme, por të kontrolluar lehtë.

  Pacientët duhet të dini se shëndetin e përgjithshëm në shumicën e pacientëve gjatë trajtimit më keq se para trajtimit. Kjo është për shkak të mundësisë të efekteve anësore të tilla si ethe (trajtim të hershëm), nivelet e reduktuara të hemoglobinës, ndryshimet në sistemin nervor (nervozizëm, pagjumësi, humor depresion), ndryshimet në funksion tiroide. Ulur oreksin, dhe zakonisht ka një humbje e lehtë në peshë. Më pak të shqetësuar për lëkurë të thatë dhe skuqjen, thatësi e mukozës, kollitjes. Të gjitha efektet anësore janë të kontrolluara nga një mjek dhe nuk është e rrezikshme për jetën.

  Disa efekte anësore mund të kërkojnë receta shtesë ilaçe, të tilla si droga për të rregulluar funksionin e tiroides, sistemit nervor, për të përmirësuar nivelin e hemoglobinës. Të gjitha efektet anësore zhduken brenda javës së parë pas trajtimit.

  A ka alternativë

  Deri më sot nuk ka asnjë alternativë për trajtim antivirale. Ka një numër i barnave që janë ofruar si një trajtim alternativ antivirale, por as njëri prej tyre nuk është provuar mënyrë për të eliminuar virusin dhe trajtimin e sëmundjes.

  Mosha jonë - mosha e zhvilluar me shpejtësi teknologjive mjekësore. Gjatë dy dekadave të fundit janë përdorur dhe zhvilluar dhjetra e barnave të reja me veprim antivirale në infeksione të ndryshme virale.

  Zhvillimi i barnave të reja antivirale për trajtimin e hepatitit C. kronik ata do të ndoshta në disa vjet. Por sot ne mund të themi me besim se diagnoza e hepatitit nuk është dënim fatal apo jeta. Dëshira e pacientit dhe profesionalizëm mjek sot mund të mposhtur sëmundjen dhe të kthehet trupit të pastër dhe pa re shëndetin qielli.

  Informacion nga neni Re në trajtimin e hepatitit kronik C ".