Diagnoza kronike dhimbje


 • Diagnoza e dhimbje kronike

 • Diagnoza e dhimbje kronike
  Për të përcaktuar dhimbje kronike, përdor një shumë të analizave dhe hulumtimit.

  Një histori e detajuar mjekësor. Mjeku juaj do t'ju pyesin pyetje në lidhje me historinë e përgjithshme mjekësore, sëmundjet e kaluara dhe shëndetin e përgjithshëm. Ai ose ajo do të ju pyesin pyetje në lidhje dhimbjen tuaj, episodet e mëparshme të dhimbjes, ata janë trajtuar, dhe nëse trajtimi është i suksesshëm. Përveç kësaj, mjeku do të marrë parasysh ndonjë histori familjare të dhimbjes kronike. Për të identifikuar veprimtaritë që shkaktojnë dhimbje, mënyrë që ju trajtoni dhimbjen kur ajo ndodh, dhe nëse trajtimi ndihmon lehtësimin e dhimbjeve, mjeku juaj mund të ju pyes për të filluar mbajtjen e një ditar të dhimbjes.  Ekzaminimi fizik. Gjatë provim do të vlerësohet një problem fizik, mjeku do t'ju ndihmojë të identifikuar fushat e dhimbjes. Ju mund të kërkohet për të lëvizur duart tuaja dhe / ose këmbët për të ndihmuar në identifikimin e fushave të dhimbshme. Ekzaminimi fizik ndihmon të gjeni shëndet që kontribuojnë në dhimbje kronike. Ju gjithashtu mund të kalojnë provimet e mëposhtme si pjesë e provimit tuaj fizik:

  Ekzaminim neurologjik në mënyrë që të identifikojnë problemet e mundshme të sistemit nervor. Ju mund të kërkohet për të kryer disa detyra të një natyre fizike, të tilla si hyjnë dhe largohen nga dhoma apo të ngrihet nga një karrige.


  Duke kontrolluar reflekset dhe aftësinë tuaj për të ndjehen prekje të lehta, kjo provë mund të ju ndihmojë të përcaktojë nëse ju keni një problem me sistemin nervor.
  Doktori mund t'ju kërkojë të përsërisë një seri të numrave apo përgjigje pyetjeve të thjeshta që lidhen me datat, vendet dhe ngjarjet aktuale.

  Vlerësimi i shëndetit mendor. Ky test vlerëson funksionimin tuaj emocionale dhe aftësinë për të menduar, arsye dhe kujtuar. Ju mund të bëni pyetje për të përcaktuar make ose të kontribuojnë në dhimbje apo është rezultat i dhimbjes kronike që ju vuajnë nga kushte të tilla si depresioni, pagjumësia apo stresi.

  Këto kushte shpesh ndodhin në dhimbje kronike. Ju gjithashtu mund të kërkoni për atë që ju ha alkoolit dhe drogave. Përgjigjet e plota dhe të ndershëm në këto pyetje mund të ndihmojë mjekun tuaj dhe ju për të identifikuar burimin e dhimbjes suaj kronike.

  Studimet diagnostike. Këto studime janë përdorur shpesh për të gjetur se cilat shëndetësor mund të jetë një shkak i dhimbjes kronike. Studime të tilla mund të përfshijnë:

  Testet e gjakut dhe teste të tjera laboratorike. Merrni një mostër të vogël të gjakut tuaj dhe analizon në mënyrë për të përcaktuar nëse ju keni një infeksion apo gjendje të tjera që mund të shkaktojnë dhimbje tuaj.  X-rrezet dhe studime të tjera duke përdorur Imazhe (feta p.sh. CT, rezonancë magnetike, apo imazhe të publikuar nga ultrazërit). Në këto studime, mjeku merr një imazh të strukturave të brendshme të trupit tuaj në mënyrë që të kontrolloni për sëmundje dhe plagë.

  elektromiohramu (EMG) studime përçueshmëri dhe nerva të tjera kërkimore apo nerva. Në këto studime matur funksionimin e muskujve dhe nerva në mënyrë për të përcaktuar nëse dhimbjen kronike të lidhur me muskulore apo nervore probleme.

  Angiogram apo hulumtim tjetër vaskulare. Ky studim është injektuar në enët tuaja të gjakut dhe ngjyra të futur një tub i vogël në mënyrë që të ndjekim kalimin e gjakut në trupin tuaj.  Bllokada diagnostike nervore. Një shembull është injektimi i një anestezion lokal rreth nervore ose për të identifikuar nëse kjo nervore shkakton dhimbje.

  Informacion nga neni "hulumtimeve dhe analizave" të.