Nëse ju doni të jetoni më gjatë - fik TVÇ'do orë shpenzuar shikuar televizion rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 7%. 04:00 Në qoftë se personi mesatar shpenzon në ekran, të prera në 1 orë, 8% e vdekjeve për shkak të sëmundjeve të zemrës mund të parandalohen.

Këto rezultate janë marrë edhe pse që në studim dhe ishin marrë në konsideratë faktorë të tillë si mungesa e aktivitetit fizik, trashje, dietë dhe gabim e duhanit!

Për 10 vjet, shkencëtarët vërejtur 13.197 burra dhe gra të moshës së mesme të shëndetshme. Gjatë kësaj kohe, 373 njerëz (njëri 35) vdiq nga sëmundje të zemrës. Nga këto 30 vdekje mund të ishte parandaluar nëse njerëzit zvogëluar sasinë mesatare e kohës së shpenzuar duke parë televizor nga 4 orë në 1 sekondë.

Sipas një nga bashkë-autorët e studimit: "Trupi i njeriut nuk është i dizajnuar për të shpenzuar një kohë të gjatë në një pozicion ulur. Nëse jeni përgjithmonë "mbërthyer në ekran," ju kujtohet për të. Njeriu shikon shfaqje të preferuar, dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës. "

Nëse probabiliteti mesatar i vdekur nga sëmundjet e zemrës për të marrë 10%, atëherë personi i cili shikon televizor 4 orë në ditë, rreziku rritet në 13%.

Ndërrimi i kohës së shpenzuar shikuar televizion, ushtrime fizike, të tilla si ecje të shpejtë - alternativa më e mirë. Por edhe në qoftë se keni shikuar TV për disa orë në ditë më pak, dhe të marrë një aktivitet fizik të paktën gjysmë ore më shumë, rrezikun e sëmundjeve të zemrës mund të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme.