Chorionepithelioma


 • Koncepti i horionepiteliome
 • Simptomet kryesore
 • Diagnoza chorionepithelioma
 • Mjekimi i sëmundjes

 • Koncepti i horionepiteliome

  Chorionepithelioma - një sëmundje e lidhur ekskluzivisht me shtatzëninë ndodh, për fat të mirë, të rralla. Emri i tij tjetër - horiokartsinoma.

  Disa ditë pas konceptimit, embrioni shfaqet shell. Një prej tyre - chorion - është një grup i Villi vogla, të cilat depërtojnë në mes të fibrave të placentës të nënës dhe fetusit të siguroj ushqim dhe gazit shkëmbim. Fillimet e fillimit chorionic të dalë që nga dita e nëntë të jetës së embrionit, dhe javën e katërt të shtatzënisë veçanërisht intensive festoi zhvillimin e saj.

  Aktivisht shumëzuar dhe ndarjen e qelizave të rinj Chorionic nganjëherë, për fat të keq, "i humbur", dhe nga ana e jo të pjekur qelizat Chorionic, dhe qelizat e tumorit. Pra, në gratë shfaqen tumoret beninje qelizë tumor, i quajtur "hyrje cistike." Ose - më rrallë qelizat malinje të shfaqet horiokartsinoma. Në 20-50% të rasteve të qelizave beninje së fshikëzës urinare domethënie vetëm në gjendje të kthehet në qelizat "e këqija" chorionepithelioma.

  Kështu, zhvillimi chorionepithelioma mund të fillojë në javën e katërt të shtatzënisë. Sëmundja zakonisht prek gratë e moshës 25-35 vjet. Chorionepiteliomae mund të ndodhë jo vetëm si një komplikacion i drift së fshikëzës urinare, por edhe si një komplikacion i abortit -, shtatzënisë ektopike spontane apo mjekësore dhe madje ka vazhduar normalisht dhe kanë përfunduar shtatzëninë.


  Në rastin e fundit, tumor është diagnostikuar jo shtatzënë në gratë diagnozën.


  Simptomet kryesore

  Tipar kryesor i tumorit - pamja e pazakontë i holluar me ujë-gjakderdhje nga vagina. Nuk është njëjtë të ciklit menstrual (në gratë jo shtatzëna) pamja si mitrës, gjakderdhje vaginale dhe që ndryshojnë nga ngjyra menstrual gjakderdhje dhe numrit të rrjedhin gjak.

  Manifestime të metastases (shqyrtimit tumor) në organe të tjera, si dhe shpesh janë gjakderdhje për shkak të qelizave të tumorit, përhapet në të gjithë trupin, shpesh depozituar pranë enëve të gjakut. Më shpesh ndikojnë metastazë organet horiokartsinoma të traktit gastrointestinal, sistemit urogjenital (veshkat ureters, fshikëz, shtojca e mitrës), si dhe mushkëritë, mëlçinë dhe trurin.


  Diagnoza chorionepithelioma

  Duke pasur parasysh seriozitetin e sëmundjes, ajo është shumë e rëndësishme diagnoza e hershme. Gjëja kryesore që ka për të bërë një grua shtatzënë për herë të parë, sa më shpejt që të jetë e mundur për të regjistruar për shtatzëninë në klinikën e grave, dhe i nënshtrohen rishikimeve të rregullta të gjinekologu jo vetëm gjatë shtatzënisë por edhe pas lindjes.

  Gjinekolog, nga ana tjetër, duhet të mbajnë rojë e tyre të parametrat e mëposhtëm:

 • Madhësia e mitrës (ata duhet pak a shumë në përputhje me shtatzënisë)
 • niveli i hCG në gjakun e grave shtatzëna apo gratë që kanë marrë trajtim për drift së fshikëzës urinare (në dy vitet e para pas trajtimit të sëmundjes)
 • X-ray foto e mushkërive (metastases e para shpesh shfaqen atje)
 • foto ultratingull i mëlçisë, zgavrën e barkut dhe legen
 • Shfaqja në gjakun e grave në-njerëzore Gonadotropin chorionic (B-horiohonina)
 • Dukje në-njerëzore Gonadotropin chorionic (B-horiohonina) Nivelet e besueshme tregon praninë e grave është një tumor malinj - horiokartsinoma.


  Mjekimi i sëmundjes

  Trajtimi i kësaj sëmundjeje varet kryesisht mbi numrin dhe vendndodhjen e metastases.

  Ku metastazë (shqyrtimit tumor) është zbuluar, trajtimi mund të jetë pothuajse njëqind për qind.

  Në këtë formë të sëmundjes duke përdorur kimioterapia - përdorimin e drogës që shtypin rritjen e tumorit dhe të çojnë në vdekjen e saj. Është e rëndësishme që më pas rikthehet pothuajse gjithmonë një grua mund të bëhet me barrë dhe të lindë fëmijë të shëndetshëm.

  Ku u gjetën metastases, kimioterapia mund të kombinohen me terapi rrezatimi përmirëson rezultatet.

  Kur kimioterapia-rezistente forma e tumorit mund të kërkojë heqjen e mitrës - një hysterectomy.

  Në trajtimin e gjakut dhe urinës zhduket hormon shtatzënisë - Gonadotropin chorionic njerëzore, e cila është prodhuar nga tumori, mitra zvogëlohet dhe bëhet e madhësisë normale dhe cikli menstrual rimëkëmbet dhe të bëhet një rregullt.

  Pavarësisht trajtimit, edhe për dy vjet femrat duhet të kontrollohen rregullisht nga gjinekologu, si dhe për të mbrojtur veten nga shtatzënia përdorimit të kontraceptivëve orale për të paktën një vit.

  Informacion nga neni "chorionepithelioma. Komplikimet pas domethënie së fshikëzës urinare "