Cholecystitis - Shekulli sëmundje


 • Arsyet cholecystitis
 • Simptomet kryesore
 • Trajtimi i cholecystitis

 • Kolecistit - një sëmundje inflamatore të tëmthit shkaktuar nga trupi futje e bakteret, viruset, ose një natyre parazitare.


  Arsyet cholecystitis

  Cholecystitis është një nga sëmundjet më rastrostranennyh ndihmon tretjen e ushqimit, më së shpeshti prek gratë. Në mënyrë tipike, sëmundje zhvillohet në prezencë të cholelithiasis.

  Duke kontribuar faktorë përfshijnë:

 • sëmundjeve të traktit gastrointestinal
 • parazitëve (Giardia, Ascaris)
 • fshikëz e tëmthit dhe mëlçisë plagosje
 • prania e vatrave të infeksionit kronik
 • Statusi komprometuar imunitar
 • kapsllëk të shpeshta
 • ushqimet e parregullt
 • overeating shpeshta
 • mënyrë jetese i ulur
 • shtatzënësi
 • Agjent shkaktar në të shumtën e rasteve baktereve (Escherichia coli, streptokoket, Enterokoket, Stafilokoket) që bien në biliare fshikëz e tëmthit nga zorrë nëpër kanalet.

  Shfaqja dhe zhvillimi i sëmundjeve të kontribuojë: gastrit (aktivitet reduktuar sekretor i stomakut), cholelithiasis (ndërprerë rrjedhën e biliare), tardive (shkelje e aktivitetit motorik të fshikëz e tëmthit dhe biliare kanalet), etj

  Kontaktoni me bakteret në fshikëz e tëmthit mund të ndodhë jo vetëm nëpër zorrë, por edhe nëpërmjet gjakut ose limfatike.


  Simptomet kryesore

  Natyra e sëmundjes dalluar mes cholecystitis akute dhe kronike.

  Kolecistit kronike është e ndarë në:

 • calculary (me formimin e tëmthit)
 • akalkuleznyy (pa formimin e gurit)
 • Kur inflamacion i tëmthit fshikëz formimit të gurit tregon ndryshime në vetitë fiziko-kimike të fshikëz e tëmthit biliare, të cilat kanë ndodhur për shkak të inflamacion kronik.


  Forma akute e sëmundjes mund të zhvillohet pas:

 • Ushqime Pranimi yndyrore (zakonisht 2-4 orë)
 • Aktiviteti fizik
 • stres
 • Simptomë e parë e sëmundjes është dhimbje që ndodh në kuadratin e djathtë e sipërme dhe i jep një rajon podlozhechnuyu, kofshën dhe shpatullën e djathtë. Me kalimin e kohës, dhimbja po bëhet më e fortë.

  Simptoma të tjera:

 • temperaturë të lartë trupore (në raste të rënda deri në 40C)
 • të dridhura
 • bloating
 • ashpërsia e stomakut
 • shkulm
 • të përzier, të vjella
 • verdhëz
 • Analiza klinik i gjakut tregon rritjen e numrit të leukociteve. Sulmi i cholecystitis akute mund të zgjasë për disa ditë, kështu që është më mirë që të konsultoheni me mjekun kur simptomat e para.

  Para se ardhja e ekspertit nuk mund të merrni ndonjë drogë ose përdorni pads ngrohjes, përndryshe ndërlikimet e mundshme serioze.

  Forma më kronike e sëmundjes zhvillon pas akute. Shpesh sëmundja është krahasuar me sëmundje të tjera të traktit gastrointestinal.

  Në formën kronike e sëmundjes vëzhguar:

 • dhimbje e shurdhër në kuadratin e sipërm të djathtë (ndodh pas gëlltitje të ushqimeve yndyrore)
 • ndjenjë e shurdhim në bark e sipërme
 • Ndjenja e hidhërim në gojë
 • bloating
 • të përzier
 • shkulm
 • kapsllëk
 • Cholecystitis kronike është një shkelje e tretje dhe thithjen e yndyrë, e cila çon në sëmundje enterike, dysbiosis, rëndim të sëmundjeve kronike të zorrëve.


  Trajtimi i cholecystitis

  Trajtimi i cholecystitis fillon me përdorimin e drogës për të lehtësuar gjendjen e pacientit në qoftë se ata nuk e kanë efektin e dëshiruar ose janë gjetur gurëve të tëmthit, pacienti është i përgatitur për kirurgji.

  Trajtimi i cholecystitis emëruar vetëm pas ekzaminimeve të nevojshme. Për diagnozën e inflamacionit te studimit tëmthit përdorur metodat e mëposhtme:

 • numërimin e plotë të gjakut
 • kimi gjakut
 • Analiza e përmbajtjes duodenale
 • Ultratingull i barkut
 • cholecystography
 • thermography
 • fibrohastroduodenohrafiya
 • Laparoscopy diagnostike
 • Imazhe, etj
 • Në formën akute e sëmundjes treguar;

 • e terapisë detoxification
 • përdorimi i barnave që pengojnë sekretimit stomakut
 • antibiotikët dhe ilaçe dhimbje
 • uri
 • Pjesa tjetër krevat
 • Në formën kronike e sëmundjes është përshkruar:

 • dietë (ushqim mjaft yndyror)
 • Konsumi i ujit mineral
 • një gamë të gjerë të antibiotikëve dhe antispasmodics (gjatë acarimin)
 • cholagogue (ata të nxitur sekrecionet e biliare)
 • do të thotë të përmirësuar tonin e tëmthit
 • Vitamina komplekse (grupi B), acid Askorbik, Essenciale, Kars
 • Trajtimi i cholecystitis (kronike) duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore, të gjithë pacientët që vuajnë nga kjo sëmundje duhet të kaloj nëpër inspektime rutinore 2 herë në vit.

  Informacione nga artikullin "cholecystitis"