Chlamydia


 • Si funksionon klamidia
 • Çfarë mund të shkaktojë komplikime klamidia
 • Diagnoza e klamidia
 • Trajtimi i Chlamydia
 • Parandalimi i klamidia

 • Urogjenital Chlamydia
  i referohet sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Shuttle shënuar shpesh
  Infeksionet Chlamydia trachomatis demtimet uro-gjenitale tjetër - trichomoniasis, Gardnerella,
  ureaplasmosis.


  Si funksionon klamidia

  Inkubacion
  klamidia në rreth 1-3 javë. Shënimet e pacientëve Chlamydia
  shkarkesë karakteristikë qelqtë nga uretrës në mëngjes. Mund
  kruajtje shënuar ose siklet gjatë urinimit, pads aderimin

  hapja jashtëm i uretrës.

  Ndonjëherë vuan gjendjen e përgjithshme - shënime
  dobësi, rrit temperaturën e trupit pak. Duhet të theksohet se
  Klamidia shpesh ndodh pa shenja të theksuara apo të bëjë jo
  duket.

  Edhe pa trajtim, pas një kohë (rreth 2 javë)
  simptomat zhduken. Klamidia kështu bëhet kronik
  Gjatë infeksionit chlamydial si një "ruajtur" në trup, duke pritur
  Rasti përsëri për të kujtoj veten time.


  Çfarë mund të shkaktojë komplikime klamidia

  Klamidia themelor opastnost është pikërisht ato
  Komplikimet që mund të shkaktojnë. Pas një kohë klamidia "udhëtojnë" me fshikëzat seminale dhe të prostatës, duke shkaktuar kronik


  prostatitis dhe vesiculitis. Proces tjetër kronik shtrihet në shtojcë
  testiseve, të cilat mund të çojë në formë obstruktive e infertilitetit mashkullor.

  Chlamydia
  mund të merrni edhe në mur fshikëz dhe të shkaktojë cystitis hemorragjike.
  Inflamacioni kronik i uretrës shkaktuar nga klamidia,
  kjo çon në një ngushtim (ngushtim).

  Në gratë, chlamydial
  infeksion shpesh shkakton pengim i tubave fallopiane, ektopike
  shtatzënisë, pas lindjes ose post-abort endometritis. Shtatzënia në një pacient
  Klamidia shpesh ndodh me komplikime.

  Përveç komplikacione të ndryshme,
  në lidhje me organet riprodhuese, klamidia mund të shkaktojë lezione të organeve të tjera.


  Ndërsa sëmundja ka të quhet një sëmundje apo sindromi, Reiter. P,%
  80
  Sindromi Reiter mund të ndikohen sy (konjuktivit chlamydial), nyjeve (zakonisht
  kyçin e këmbës, gju dhe shpinë), lëkurë, organet e brendshme (zakonisht hepatiti, por mund të preken pothuajse të gjitha organet).


  Diagnoza e klamidia

  Diagnoza e klamidia është më e komplikuar se bakteriale
  infeksion. Metodat e thjeshta të ketë saktësi deri në 40%.

  Më i saktë dhe
  metodë në dispozicion në përcaktimin shkarkimin klamidia nga uretrës deri më sot
  ditë është Immunofluorescence (IF) provë duke përdorur antitrupa
  etiketuar substanca specifike - Fitz.


  Trajtimi i Chlamydia

  Inbecause
  karakteristika klamidia, antibiotikët ndaj tyre si efektiv
  si kundër baktereve normale sepse trajtim klamidia më e vështirë dhe
  kohë-konsumojnë.

  Në rrjedhën e terapisë me antibiotikë, ajo domosdo përfshin
  vetë polivitaminoterapiyu immunomodulatory terapi, jetesës normalizimi
  dietë, refuzimi i aktivitetit seksual gjatë trajtimit.

  Mjekimi duhet domosdo
  kryer të gjithë partnerët. Pas shqyrtimit kurset janë mbajtur.
  Nëse klamidia nuk është zbuluar, analizat kryer një tjetër 2 herë në 1 muaj
  (Gratë - para menstruacioneve). Vetëm atëherë mund të flasim për

  efikasiteti i terapisë.


  Parandalimi i klamidia

  Rreth Klamidia është e sigurt të them se ajo është shumë më e lehtë për të shmangur,
  se kurë. Pra edhe një herë jap rregullat e higjienës seksuale që
  ju mbrojnë nga sëmundjet e ndryshme seksualisht të transmetueshme:

 • Partner i përhershëm që ju besoni.

 • Marrëdhëniet Disclaimer rastit seksuale ose përdorni një prezervativ. Megjithatë
  mos harroni se një prezervativ - efektive, por jo 100% ilaç
  seksualisht të transmetueshme infeksioneve.

 • Në dyshimin më të vogël të infektimit të konsultoheni me një urolog.