Klamidia është e gjitha për klamidia


 • Mënyrat e transmetimit
 • Sa e rrezikshme klamidia
 • Simptomet e klamidia
 • Zbulimi i Chlamydia
 • Trajtimi i Chlamydia
 • Parandalimi i klamidia

 • Mënyrat e transmetimit

  Infeksion Klamidia është shpesh seksualisht
  mënyrë.
  Por ka edhe një mënyrë tjetër e infektimit - në shtrat
  rroba në pellgun. Por rruga e fundit e infeksionit është jashtëzakonisht e vështirë,
  sepse besohet se klamidia paaftë për të zgjatur
  ekzistenca jashtë e një organizmi të gjallë. Gjithashtu mund të jenë të infektuar
  sapolindur gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes e pacientit
  nënë. Fëmijët më të rritur - si rezultat i kontaktit të ngushtë me
  prindërit.


  Sa e rrezikshme klamidia

  Disa do të thonë se dikur kjo sëmundje në vetvete nuk bën
  tregon, atëherë trajtimi nuk është e nevojshme. Por vetëm mashtrim
  qëndron në faktin se më një Chlamydia organizëm të gjallë
  Njeriu, më shumë dëme të bëjë shkaku. Klamidia ndikojë
  mukoza membranës i uretrës, kanali i qafës së mitrës, tubave fallopiane (përgjithësisht
  mund të ndonjë çudi mukozës, të cilat janë cilindrik
  Epiteli -. gojë, rektumit, etj) Ata të çojë në akute
  inflamacion, i cili nëse nuk trajtohet, por mos të shpëtoj
  Chlamydia - asgjë nuk do. Për më tepër, proceset e rrjedhës akute në
  kronik. Klamidia më i rrezikshëm se përfundimisht mund të çojë në


  infertilitetit si femra dhe meshkuj. Sipas statistikave, 57% e grave
  jopjellor, dhe 87% e grave që nuk ushqejë
  shtatzënisë - janë klamidia.

  Vetëm klamidia shkaktojnë cervicitin në gratë,
  komplikime, që është salpingjitit dhe salpinhoforit. Shpesh
  ka pengim i tubave fallopiane, shtatzënisë ektopike,
  Postpartum ose post-abort endometritis. Shtatzënia në një pacient
  Klamidia shpesh ndodh me komplikime.

  Në burra, komplikimet më pak inkurajues. Në
  Ata klamidia shkaku epididymitis, prostatitis, vesiculitis, të paktën - Proktiti.
  Klamidia mund të merrni edhe në mur fshikëz dhe shkakun

  cystitis hemorragjike. Inflamacion kronik i uretrës
  kanal të shkaktuara nga klamidia, ajo çon në ngushtim.
  Vetëm e di se në rast të shkeljes infeksion chlamydial
  imunitet. Kjo çon në faktin se infeksioni bëhet kronik, dhe
  zhvillojnë komplikime të ndryshme të tilla si sëmundjet e brendshme
  organet dhe nyjeve.


  Simptomet e klamidia

  Pra, klamidia shpesh ndodh
  Simptomat, kryesisht gra. Besohet se 3 nga 4 gratë në
  nuk ka shenja të jashtme të dyshuarit klamidia. Ata Chlamydia
  përcaktohet vetëm me një provim të drejtë kur ka dyshime
  sëmundjeve të tjera.

  Nëse simptomat janë, ato janë karakterizuar nga
  shkarkimi mucous ose Muco-purulent nga uretrës. Nëse procesit
  sëmundje arritur në fshikëz, nuk është shpesh e dhimbshme
  urinim, parehati në rajon suprapubic. Ndonjëherë
  vuan shëndetësor të përgjithshëm - e shënuar dobësi, pak
  rrit temperaturën e trupit. Por këto simptoma mund të zhduken për
  Dy javë pa asnjë trajtim. Akute Chlamydia rrjedh në
  kronik. Dhe klamidia jeton në trup, duke pritur për një mundësi për
  përsëri për të kujtoj veten time.


  Zbulimi i Chlamydia

  Diagnoza e klamidia trajtohen vetëm pas
  Studimet laboratorike.

  Dhe mbajtur disa metoda
  hulumtim. Si të diagnostikuar klamidia vështirë. Për shembull,
  metoda të thjeshta e sondazhit të ketë saktësi deri në 40%. Në më shumë
  Sondazhet e sakta në fazën e parë të sëmundjes në egra
  organe gjenitale, si dhe mostrat e nyjave dhe organet e tjera mund
  mikroskopik për të zbuluar praninë e Chlamydia. Klamidia dyshuar mund
  ndodh në disa sëmundje. Për shembull, njerëzit në pyetje në
  Prania e klamidia kur ai u sëmur me prostatitis, uretritin. Femrat
  inspektojë nëse ata vuajnë nga infertilitetit, abort,
  me erozionit qafës së mitrës.


  Trajtimi i Chlamydia

  Për të kuruar klamidia duhet të aksioneve deri
  durim dhe çantë të shtrënguar. Droga Antibacterial kundër
  Klamidia nuk është aq efektive si zakonisht kundër baktereve. Prandaj, përveç
  prej tyre janë immunomodulators caktuar, vitamina. Dhe sigurisht në atë kohë
  Trajtimi duhet të heqin dorë jetën seksuale, dhe për aq kohë sa
  Analizat laboratorike konfirmojnë shërim të plotë. Kurë
  klamidia duhet të gjithë partnerët seksualë. Testet e kontrollit
  pas konvencional emëruar një tjetër 2 herë në 1 muaj. Nëse ata
  konfirmojnë mungesën e sëmundjes mund të fillojë një jetë të re.


  Parandalimi i klamidia

  Përfundimi është se klamidia është më e lehtë për të parandaluar
  se për të kuruar. Dhe rregullat e parandalimit janë të njëjta si në parandalimin
  të gjitha infeksioneve gjenitale. Po, është refuzimi i thjeshtë i seksit rastësor
  marrëdhëniet, përdorim prezervativ. E pra, apo në raste ekstreme
  përdorni antiseptik të veçantë pas aksidental
  seksi.