Klamidia dhe Chlamydia


 • Simptomat e mundshme të klamidia
 • Të dhëna statistikore
 • Si për të parandaluar infeksionin?
 • Çka në qoftë se ju ishin të infektuar?

 • Simptomat e mundshme të klamidia

  Klamidia ka një efekt të dëmshëm në tubat fallopiane tek gratë, ata të ndaluar të punës, të cilat mund të çojnë në varfëri apo shtatzënisë ektopike.

  Infeksion shpesh shkakton dhimbje në fund të barkut, të cilat janë të hutuar lehtë me simptomat e një sëmundje tjetër.
  Në burra, klamidia shkakton inflamacion të testiseve dhe tubave spermoizverhatelnyh, manifestohet si skuqje dhe ënjtje dhe dhimbje në scrotum.

  Ndryshimet shkarkimit, dhimbje në fund të barkut dhe simptoma të ngjashme me ato të cystitis mund të tregojë mundësinë e infektimit klamidia në femra.

  Në burra, simptomë më e zakonshme - një ndryshim në sekrecionet uretral. Ndonjëherë 2-3 ditë mund të vërehet nxitjen e kokës penisit.

  Kur ju keni për të provuar për klamidia? Klamidia është pothuajse gjithmonë seksualisht të transmetueshme, kështu që probabiliteti i infeksionit është rritur ose ulur në varësi se si jetën tuaj seksuale. Sex i përzier rrit shanset tuaj për të klamidia kontraktues.


  Të dhëna statistikore

  Statistikat Femër:

 • Nëse jeni nën 25 dhe ju të çojë një jetë aktive seksuale, shanset tuaja për klamidia 1 kontraktuese në 10, kështu që ju duhet të rregullisht të testohet për praninë e infeksionit.


 • Nëse jeni nën 20 dhe ju bëni seks të pambrojtur, shanset tuaja janë edhe më të larta.
 • Nëse ju jeni mbi 25 vjeç dhe një vit keni pasur 2 partnerë seksual, ose në qoftë se ju kohët e fundit ndryshoi partner, shanset e kontraktimit gjithashtu në rritje.
 • Statistikat gjinore:

 • Më në rrezik - një mashkull të moshës 20 deri në 30 vjet.

 • Si për të parandaluar infeksionin?

 • Përdorni kondom.
 • Pyetni partnerin tuaj seksuale t'u testuar për praninë e klamidia, duke shpjeguar se sa e rëndësishme është dhe çfarë pasojash kjo mund të shkaktojë infeksion infeksion.

 • Çka në qoftë se ju ishin të infektuar?

  Sigurisht, për të parë një specialist i cili do të përcaktojë trajtimin tuaj.

  Është e rëndësishme që trajtimi ishin të dy partnerët, përndryshe, ajo mund të ri-infeksioni. Një ri-infeksioni mund të ketë pasoja më të rënda për trupin.

  Informacion nga neni Irene Vopnyarskoy "Chlamydia dhe Chlamydia."