Procedurë e dhimbshme për të pacientit s Syndrome Hunter - Qasje intravenoz dhe marrjen e mostrave të gjakut


 • Dhimbje Procedurale
 • Vlerësimi i dhimbjes
 • Parandalimin ose reduktimin e dhimbjeve

 • Hunter sindromi Simptomat ndryshojnë shumë nga pacienti që të pacientit. Përveç problemeve të mundshme me zemrën, mushkëritë, mëlçisë dhe organeve të tjera të sistemit të trurit dhe musculoskeletal lezione, shumë nga sindromi Hunter ndiej dhimbje më shumë se njerëzit e zakonshëm. Shpesh për shkak të një lëkurë të trashë dhe të ashpër kanë vështirësi në qasjen venat dhe marrjen e mostrave të gjakut për analizë laboratorike. Ky artikull paraqet sugjerime të dobishme se si për të lehtësuar këto procedura dhe të reduktuar dhimbje të lidhur me to. Disa nga këto rekomandime janë përdorur me sukses në elapraza procedurat e infuzionit në Spitalin dhe Kërkimeve Qendra e Fëmijëve në Oakland.
  Pain - është një ndjesi të pakëndshme ndijor dhe emocionale që lidhen me dëmin aktual apo potencial indeve, ose të përshkruara në aspektin e dëmit të tillë. Me fjalë të tjera, infermieret dhe mjekët duhet të dëgjoni çdo person dhe mendimin e dhimbjes së tyre. Dhimbja është e vërtetë dhe ka duhet të merren masat e duhura.  Dhimbje Procedurale

  Dhimbje procedural ka një kohëzgjatje të shkurtër dhe është i lidhur me trajtimin apo diagnostikuese testeve vmeshatelstvennym, të tilla si futjen e një gjilpërë në venë përmes lëkurës apo mesit birë. Nëse procedurës së planifikuar të dhimbshme, personeli mjekësor duhet të shpjegojë se dhimbje duhet të zgjasë vetëm për një kohë të shkurtër.

  Njerëzit me sindrom Hunter ngrënë larg gjilpërës në venë ose që marrin analizat e gjakut mund të kërkohet më shpesh se njerëzit e zakonshëm. Për shembull, futja e një gjilpërë në venë kërkon shumë më shpesh se zakonisht kur merr antibiotikë intravenoz ose gjatë operacionit.


  Përgatitja për procedurën e rëndësishme për fëmijët dhe pacientët me prapambetje mendore. Terapi Luaj mund të jetë një mjet i vlefshëm për fëmijët shpesh vuajnë dhimbje procedurale.

  Njerëzit janë të ballafaquar shpesh me dhimbje shpesh kanë një reagime të forta të sjelljes dhe fizike për shkak të frikës se kjo do të ndodhë. Nëse ju nuk punojnë me fëmijën tuaj mbi frikën dhe perceptimet e dhimbjeve të tij, shanset janë se ai do të vazhdojnë të vuajnë nga stresi të tepruar dhe ndryshimeve të përkohshme të sjelljes.  Vlerësimi i dhimbjes

  Është e dëshirueshme që mjeku ose infermierja e di se si fëmija reagon në dhimbje. Është e rëndësishme që prindërit i kanë thënë atyre këtë informacion. Shumica e klinikave të ketë në "Arsenal" mjetet e tyre të veçantë shkallën e dhimbjes, të tilla si një FLACC shkallë, i projektuar për fëmijët e vegjël, të shkallës së parashikuar të dhimbjes Wong Baker dhe digjital 10-pikë (0 në 10) shkallë rating dhimbje.


  Shenjat fizike që mund të tregojnë se një person ndjen dhimbje është palpitations zemrës, tension të lartë, më të thellë ose frymëmarrje të shpejtë, djersitje dhe çehre të zbehtë. Megjithatë, edhe në mungesë të këtyre shenjave nuk është garanci se një person nuk ndjeni dhimbje.

  Ndryshimi në sjellje (ndryshojnë shprehjet e fytyrës, shqetësim, e cila tërheq sjellje, duke thirrur ose qarë) zakonisht ndodh brenda një periudhe të shkurtër kohe në rast të dhimbjeve shpesh zhduket shpejt pas largimit të burimit të dhimbjes. Dhimbje gjatë e shtënë mund të shkaktojë ankth, nervozizëm, depresioni, lodhja.  Parandalimin ose reduktimin e dhimbjeve

  Në dhimbje të moderuar janë të këshilluar që të marrë acetaminophen arsyeshme analgesics ose lloj anti-inflamator nuk përmbajnë drogë steroide si ibuprofen. Në dhimbje më të rënda kombinim i analgjezik opioid të moderuar dhe më të forta (drogave të forta protybolovi).

  Me futjen e një gjilpërë në venë dhe marrjen e mostrave të gjakut mund të aplikohet me sukses anestezi lokale. Xhel mjet anastezik ndihmon me "bilyashkirnoho" dhimbje lokal, por nuk mund të ndihmojë me procedurat që ndikojnë në indet më të thella, të tilla si punctures mesit. Xhel anestetik nuk duhet të përdoren në një skuqje të lëkurës ose e lëkurës lezioneve. Ajo nuk mund të përdoret për foshnjat që kanë lindur në punë parakohe (më pak se 38 javë). Është e rëndësishme për të ndjekur rekomandimet për përdorimin e drogës - fillimi dhe kohëzgjatja e veprimit të drogës, zbatueshmërinë e saj në një procedurë të veçantë.  Disa procedura jo-mjekësore gjithashtu mund të reduktojnë ndjeshëm dhimbjen. Ngrohja duart ose këmbët me batanije të ngrohtë ose ujë të nxehtë përmirëson qasjen intravenoz, sidomos në sezonin e ftohtë. Mjaft e lëngjeve të pijshëm ditë para se të procedurës dhe vendim diuretics menjëherë para se ajo përmirëson qarkullimin e gjakut, duke lehtësuar qasjen intravenoz.


  Në disa raste është e nevojshme të bëni disa procedurave parandaluese që synojnë, për shembull, për të eliminuar të përzier ose diarre. Kjo do të ndihmojë pacientit të pushojnë, përmirësimin e qarkullimit dhe për të zvogëluar ankthin e tij.


  Disa pacientë në mënyrë të konsiderueshme më mirë të tolerojë procedurën, nëse përdoret gjilpëra të vogla.

  Kjo është kryesisht për shkak të faktit se lëkura në njerëzit me sindrom Hunter ashpra.


  Është e rëndësishme për të siguruar një atmosferë të qetë dhe të butë. Nëse pacienti është i shqetësuar rëndë, ajo mund të përqafojë. Ajo zbut fëmijën dhe ndihmon për të kufizuar lëvizjet e tij. Ju mund të përdorni të gjitha llojet e distractions pajisjeve - TV, video dhe lodra. Durim Falënderimi dhe një shpërblim të vogël pas përfundimit të fëmijës mend për një kohë të gjatë dhe të dhimbshme vidtinyatymut përvojë shumë të keqe në mendjen e tij.


  Është e rëndësishme për të kufizuar numrin e përpjekjeve për një maksimum prej tre. Është e rëndësishme që të ketë një marrëdhënie mirëbesimi me pacientin. Klinika mund të jenë shumë profesionistë të mrekullueshme me procedurat që lidhen me aksesin intravenoz, por zakonisht vetëm një numër i kufizuar i specialistëve të aftë për të kryer me sukses procedurën për një fëmijë të veçantë.
  Nëse qasja intravenoz i pacientit shumë e vështirë, dhe kërkon procedura të përsëritura, ajo mund të tregohet qasje të vazhdueshme qendror venoz, për shembull, duke përdorur një sistem silikoni Port-a-Cath.


  Nëse futje gjilpërë është i suksesshëm, është e nevojshme për të marrë masa për të parandaluar humbjen e saj aksidentale. Gjilpërë duhet të jetë fikse me shirit ngjitës dhe fashë. Hoses fiksimit shumë efektive dhe tub me rrobat e pacientit me shirit ngjitës. Ju gjithashtu duhet të paktën vëzhgimet e çdo orë e lëkurës ku gjilpërë u prezantua - mund të shkaktojë skuqje, ënjtje apo dhimbje.


  Ndërprerja e trajtimeve intravenoze për çdo fëmijë mund të jetë e frikshme dhe e dhimbshme.

  Disa pacientë mund të jetë tepër i ndjeshëm të lëkurës, duke e bërë heqjen e gjilpërës dhe veçanërisht heqjen e kasetë mund të jetë mjaft e dhimbshme. Ajo u gjet se lëkura lubricating me ujë apo vaj redukton dhimbjet.


  Për të përballuar me dhimbje rrit rehati, shëndetin, dhe cilësinë e jetës së pacientëve. Është e nevojshme për të eliminuar ose reduktuar dhimbje, uljen e ankthit. Është e rëndësishme të mbani mend se perceptimi dhimbja është shumë individuale. Mjeku dhe familja duhet të kryejë punën me çdo pacient. Komunikim, arsim, ndjeshmëri në masë të madhe të lehtësuar procedurën.