Kunjat e Sëmundjeve ose bursit - zbathur


 • Çfarë është një bunion
 • Me dhimbje ju mund të trajtojë

 • Çfarë është një bunion

  Pra bunion. Në qoftë se ju keni atë, gëzimi i kësaj pak. Arsyeja, ka shumë të ngjarë në këpucë tuaj. Nga vuajtjet bunion 90% - gratë. Dhe shkaku më i zakonshëm i bunion - këpucë të ngushta, veçanërisht takë të lartë.

  Bunion - ky është qëndrimi i saktë i përbashkët, duke çuar në fjalimin e eshtrave në bazën e gishtit me gishtat e tjera. Kjo deklaratë shkakton kockën e gishtit të bëj periferi e këmbë, duke vendosur atë në një kënd me gishtat e tjera.

  Nuk ka fërkime mund të shkaktojnë ënjtje dhe inflamacion të Bursa (çanta periarticular), ku në larjen e lëngjeve të përbashkët.


  Me dhimbje ju mund të trajtojë

  Fix të përbashkët deformuar vetëm mundemi kirurgji, por ka mënyra për lehtësimin e dhimbjeve dhe në shtëpi.

 • Ice do të ju ndihmojë. Për të reduktuar ënjtje dhe inflamacion, aplikoni akull në thumb i lënduar Me ose 4 herë në ditë nga 15 minuta për të S0.
 • Këpucë Stretch. Mendoni se si për të apeluar në një Shoemaker cili shtrihet këpucët në gishtin e madh.
  Si rezultat, këpucë nuk do të jetë shumë presion mbi një thumb i lënduar.
 • Veshin këpucë të rehatshme. Preferojnë lëkurë të butë dhe kamoshi, e cila shtrihet shmangur lëkurë patentë dhe sintetike që janë shumë të rrepta.


 • Shmangni këmbët. Zgjidhni këpucë me takë jo më të lartë se 6 cm dhe do t'i mbajë jo më shumë se një orë në një rresht. Nëse është e mundur, hiqni këpucët nën tavolinë.
 • Ejani sandale. . . ose zbathur. Sandale presion mbi gishtin e madh, kështu që veshin ata sa herë të jetë e mundur. Më mirë akoma, të shkojnë zbathur, por nuk dëmtojnë lëkurën.
 • Përdorni insoles veçanta. Insoles speciale ortopedike rishpërndajnë peshën tuaj dhe në këtë mënyrë të lehtësojë presionin mbi gishtin e pacientit.
 • Do të ju dhe insoles ndihmojë. Insoles lehtësimin dhimbje në bunion nuk është aq efektive sa insoles ortopedike, por ato gjithashtu mund të ju ndihmojë.

 • Aplikoni për splints gisht zbavitje. Nëse gishtit tuaj deformuar fort dhe shkakton dhimbje, të përpiqet për të vënë atë në splints ortopedike. Ka dy lloje të splints: ditë, të cilat ju mund të veshin këpucë, dhe natën, të cilat imponojnë para se të shkojnë në shtrat.
 • NNP gjithmonë në shërbimin tuaj. Kur shtohet periarticular qese dhe dhemb, të marrë nonprescription drogë nonsteroidal anti-inflamator (NPP), të tilla si ibuprofen. Pranimi i përdoruesit është e shënuar në paketë.
 • Operacioni - e kaluar. Kur çështja e trajtimit bunion, operacioni duhet të konsiderohet si mjetin e fundit.

  Para së gjithash, kontaktoni trajtimet konservatore. Besohet se operacioni është treguar vetëm në rastet kur bunion shkakton shumë dhimbje kur artrit dhe bursit bashkua përbashkët deformuar në mënyrë që thumb të ndërhyjnë në funksionimin e këmbë.
 • Ekspertët bien dakord në një gjë: nuk vdavaytesya të kirurgjisë për qëllime kozmetike. Njerëzit shpesh duan të kenë një operacioni për shkak se ata nuk e pëlqen pamjen e këmbës së tyre, ose për shkak se ata duan të veshin këpucë në modë. Të bësh këtë nuk është e nevojshme. Kirurgjisë mund të intensifikojë vetëm problemin.

  Informacion nga artikullin "bursit gishtin e madh."