Legg-pjell-Perthes simptomat Sindromi dhe diagnoza


 • Sindromi Legg-pjell-Perthes

 • Sindromi Legg-pjell-Perthes
  Sindromi Legg-pjell-Perthes, osteochondropathy femurit kokë - sëmundjet e shoqëruara me shqetësim të qarkullimit të gjakut dhe shkatërrimin e kokës femurit. Sëmundja ndodh gjatë dhe 20-25% e fëmijëve të prodhuar këmbë shumë të rëndë të kokës femorale, dhe më tej zhvillon deformimeve Arthrosis. Metodat e trajtimit të mjekësisë zyrtare është që të përmirësojë qarkullimin e gjakut, duke siguruar paqen e zonës së prekur të kockave.

  Në shkelje të furnizimit me gjak të kockave kokë femurit, duke rezultuar në nekrozë të pjesshëm (vdekje) të kockave.

  Ky proces është i shoqëruar me dhimbje dhe çalim, por x-rrezet në këtë pikë ende nuk mund të ketë asnjë ndryshim.

  Fusha të tjera gangrenizuar ekspozuar rezorbimit kockave. Kjo ndryshon formën e kokës femurit - me sferike bëhet hrybovydnuyu, kompakt. Pastaj kreu proces sklerozyruetsya hip i nekroza ka skaduar dhe nuk është më dhemb kockave. Megjithatë, dhimbja ende mbetet, sepse tani kërc përbashkët fillon të prishen - zhvillon artritit. Forma më e fortë e ndryshuar e kokës femurit, artrit më e theksuar zhvillon, më shumë dhimbje dhe dobësimin e tyre.
  Procesi është shpesh i njëanshëm, të paktën - me dy kalime. Fazat fillestare asimptomatike. Simptomat e para - dhimbje të vogël në hip përbashkët dhe çalim, nganjëherë sëmundja fillon me dhimbje në gju të përbashkët.

  Më vonë gjeti lodhje kur ecin, dhimbje të përbashkët, dobësimin e tyre, prapanicë atrofi të muskujve, duke kufizuar lëvizjet rrotulluese dhe rrëmbimin e hip përbashkët, gjymtyrë shkurtimin.

  X-ray studim. Në varësi të fazën e kokës femurit sëmundjeve mund të kenë një madhësi të reduktuar, rrafshuar dhe osteoporoznyh, strukturë të fragmentuar ose sklerozirovannymi.  Në fazat e mëvonshme kreu kërpudha merr formë. Qafën e mitrës shkurtuar, kënd Reduced-diaphyseal i qafës së mitrës. Hapësirë ​​të përbashkët zgjeruar. Radioisotope skanimi i 99mTs identifikon fushat e qarkullimit të dobët. MRI nuk tregon nekrozë herët.

  Simptomat më të hershme të sindromës Legg-pjell-Perthes është dhimbje dhe çalim. Megjithatë, duhet të kihet parasysh se në disa grupe të pacientëve, dhimbje mund të jetë mungon. Çalim në sëmundje të hershme mund të jetë për shkak të dhimbjes dhe contractures të përbashkëta, dhe më vonë - rezultat i dobësisë së muskujt e mollaqe, subluxation hip. Muscle atrofi vlen edhe për simptoma të hershme dhe të rregullta.

  Simptomet kryesore klinike të sindromës Legg-pjell-Perthes shprehur më i dukshëm sesa në jetën e mëvonshme ajo ndodh. Një vend të veçantë në manifestimin e sindromës Legg-pjell-Perthes takon çrregullime vegjetative-vaskulare janë më të theksuara me lezione të njëanshme. Klinikisht, ata duket këmbë zbehtë, ftohje e saj dhe djersitje të tepërt, ulur normën e zemrës në gishtat, lëkurë të rrudhosur të sipërfaqes së shputës të këmbës ("laundresses lëkurës"). Shumë rrallë sindromi Legg-pjell-Perthes fillon akute, shfaqen dhimbje të forta në hip përbashkët, të rritet në temperatura, ndryshim "zjarrvënës" të gjakut.

  Informacion nga artikullin "sindromi Legg-pjell-Perthes."