Manifestim Parkinson sëmundje dhe trajtim


 • Si ka sëmundjen e Parkinsonit
 • Si është diagnoza e sëmundjes së Parkinsonit
 • Si është trajtimi i sëmundjes Parkinson

 • Sëmundja e Parkinson-it (drozhatelnyy paraliza) - zhvillohet ngadalë
  sëmundje të sistemit nervor qëndror, të karakterizuara nga ngadalësimin e lëvizjes, dridhje në pushimit dhe shkeljes reflekset.

  Në zemër të Parkinson sëmundje - dëmeve qelizat nervore brainstem
  truri.

  Mosha mesatare e fillimit të sëmundjes - 57 vjet. Sëmundje rrallë ndodh në duhanpirësit
  për shkak të aftësisë për të pengojnë enzimë tym monoamine oxidase.
  Në 5-24% të pacientëve - histori familjare (në histori familjare të kësaj

  sëmundja). Frekuenca e 1% e popullsisë mbi 65 vjeç; 0.4% e popullsisë më të vjetër se 40 vjet.
  Shumica e rasteve të regjistruara në njerëz të lindur në martesa të ngushtë.

  Simptomat tipike e zhvillimin e sëmundjes, pas humbjes së 80%
  dhe më shumë neuroneve.


  Si ka sëmundjen e Parkinsonit

 • Lëkundje vetëm në 50-80% të pacientëve. Dridhjet në sëmundjen e Parkinsonit - një dridhje ritmike II, III dhe kundërshtuan atyre I thumb; në
  zakonisht ngjan gishtat bukë kodrina topa (si "patinazhit
  Hape "," monedha faturat "); në fillim të sëmundjes të njëanshëm; në më
  vetëm, zvogëlon ose zhduket gjatë lëvizjes; gjate gjumit mungon; Rritjet


  me stresin emocional dhe lodhje; shpesh ndodh në duar, më pak
  në këmbët e tij; shikojnë si dridhje nofull, gjuhë, qepallat.
 • Ngadalësimin progresiv të lëvizjeve, duke kufizuar sasinë dhe shpejtësinë e lëvizjes,
  vështirësi në inicimin akt motorike. Shkelja e lëvizjeve në sëmundjen e Parkinsonit
  të çojë në personin pamja maskoobraznoe me një gojë të hapur, përkul sjellje,
  ecje semenyaschey shuffling, mungesa e lëvizjeve miqësore të dorës kur ecin.
 • Reflekset tag shkelje shkakton shtytëse (përshpejtim i papërmbajtshëm
  lëvizje pacienti përpara kur ecin ose pas një shtytje të lehta) dhe retropulsiya
  (Jo i vullnetshëm nxitimi lëvizje përsëri pas një shtytje në këtë drejtim).

 • Muscle ton ndryshuar llojin e tub plumbi.
 • Ai është i ngadalshëm, i zbehtë, i panjohur, i qetë, zatynayetsya. Që mungon
  ton (fjalim monoton).
 • Çrregullime vizuale: humbja e lëvizjeve të injoroj krizave konvulsive
  ndezje ose zvogëlojë muskujve rrethore e syrit dhe të qepallave, konvulsione view (pavullnetshëm
  Sytë dal me një kohë të gjatë (disa minuta) duke mbajtur ato
  në këtë pozitë); sytë kukull simptomë - kreu tilted sy përpara
  Apple refuzim upwardly në shikimet kokë vjeshtë.
 • Seborrhea - rritjen funksionet e gjëndra dhjamor, e cila çon në sekrecion të tepërt
  sebum.

 • Autonome çrregullime, kapsllëk, presion gjaku i ulët, urinar dhe mosmbajtjeje fekal,
  disfunksioni seksual.
 • Çmenduri ndodh në 50% të pacientëve, shpesh me sëmundje të hershme me dypalësh
  humbjen.

 • Si është diagnoza e sëmundjes së Parkinsonit

 • kompjuter ose rezonanskaya magnetike të imazhit
 • Pozitron emision tomography.

 • Si është trajtimi i sëmundjes Parkinson

 • Terapia është kryer gjatë gjithë jetës së pacientit.
 • Përkeqësimi i mprehtë tregon mos zbatimit, depresioni
  ose kushte të lidhura.
 • Është e rëndësishme për aq kohë sa të jetë e mundur për të mbajtur nivelin maksimal të aktivitetit fizik.
 • Me përparimin e çrregullimeve motorike duhet të zhvillojnë individ

  Programi i ushtrimit të rregullt.
 • Carbidopa levodopa + unë në tabletë (25/250 mg) I-2 g / ditë pas ngrënies (me të mira
  toleranca të rritet gradualisht dozën e 1 tabletë çdo 4-7 ditë deri në
  arritjen e qëndrueshme, por jo më shumë se 8 tableta / ditë) ose levodopa + carbidopa. Anë
  Efektet: nauze, vjellje, psikozë, gojë diskinezi, fytyrë, gjymtyrë Dystonia.
  Pas 2-5 vitesh të trajtimit në 50% të pacientëve për shkak të ilaçeve që përmbajnë
  levodopa, nuk është on-off fenomen: maloruhlyvist ndryshon me shpejtësi
  çrregullim hyperactivity pakontrolluar (hrimasnichane). Për të zbutur këtë duke

  Rekomandoni tranzicionit efekt doza të shpeshta (1-2 orë) doza të ulëta
  levodopa, agonist dopamine emërime shtesë ose selehilina.Piridoksin
  personat që marrin përgatitjet levodopa, është i kundërindikuar.
 • Bromocriptine në 5-60 mg / ditë kryesisht në kombinim me doza të ulëta të barnave
  levodopa në afat më të vonë (ose të efikasitetit më të ulët të efekteve anësore
  levodopa) dhe fazat e hershme të sëmundjes. Efektet anësore përfshijnë të përzier, mendor
  çrregullime, presion gjaku i ulët, dhimbje koke. Toleranca Drug përkeqësohet
  alkool.
 • M-holinoblokatory - në fazat e hershme dhe si një zëvendësues për përgatitjet levodopa

  në fazat e mëvonshme; më efektive për heqjen e jam nervoz. Trajtim
  filloni me doza të vogla, gradualisht në rritje ato. Biperiden 1-2 mg 3 g / ditë. Trihexyphenidyl për 1-5 mg 3 g / ditë. Difeniltropin 10-12,5 mg deri 1,2 g / ditë.
  Efektet anësore: Goja e thatë, rënie në urinim, kapsllëk, vizionin e paqartë,
  konfuzion, shkelje e të termoregulacionit. Kundërindikuar në mbylljen
  glaukoma, mbajtje urinar, dridhje atrial. Kujdes duhet të jetë
  hipertensionit kujdes, atherosclerosis shënuar, sëmundjet
  zemra, mëlçia dhe veshkat.
 • Selehylyn 5-10 mg / ditë, mund të kombinohet me levodopa ose levodopa benserazid + + carbidopa;

  nganjëherë fuqizoj efektet anësore të levodopa.
 • Diphenhydramine nga 25-100 mg / dite, me dridhje.
 • Amitriptyline 25-50 mg të gjumit) në kombinim me levodopa - depresionit, ankthit, pagjumësisë.
 • Propranololi 10-40 mg 2-4 g / ditë nganjëherë efektive në rritjen dridhje
  gjatë aktivitetit fizik.
 • Trajtimi kirurgjik: dridhje i përafërt i njëanshëm dhe nuk ka efekt
  e terapi të drogës.
 • Metode per trajtimin e semundjes Parkinson nëpërmjet transplantimin e qelizave sekretuar
  Dopamine (embrionale apo të marra nga inxhinieri gjenetike) në rajon
  ganglia basal deri më sot është vetëm eksperimentale.

 • Informacion nga artikullin "sëmundjen e Parkinsonit".